22 Temmuz 2015 Çarşamba

Uzungöl'de nerede kalınır?

Doğal güzellikleri ile her sene artan sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çeken Uzungöl, sadece Trabzon'un değil tüm Karadeniz Bölgesinin en bilinen turizm sembolü. Dağlar arasında derin bir vadide yer alan ve heyelan sonucu oluşan gölü, hemen bitişiğindeki köyü ve buradan ulaşılabilecek ormanları, yütüyüş rotaları ve birçok doğal güzelliği ile dikkat çeken Uzungöl'ün artan popülaritesi son zamanlarda büyük miktarda turizm yatırımını da buraya çekmiş.

Trabzon'a 99 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikteki Uzungöl Yaylası, özellikle yaz sıcaklarından bunalanları çok güzel bir tatil alternatifi vaadediyor. Karadeniz turlarının vazgeçilmez varış noktalarından biri olan Uzungöl, Trabzon ili civarını ziyaret edenler için de kolaylıkla gidip-görebilecekleri bir yer.

Uzungöl sadece muhteşem havası ve doğal güzellikleri ile gözlere ve ciğerlere değil, yöresel yemekleri ile midelere de güzel bir ziyafet vaadediyor. Özellikle Haldızen Deresinin berrak sularında yetişen ve tereyağında ya da ızgarada pişen kırmızı benekli alabalık, Uzungöl'de mutlaka yemeniz gereken yemeklerin başında geliyor.

Uzungöl'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Son yıllarda özellikle yolların iyileştirilmesi ve ulaşımın kolaylaşması ile daha da fazla sayıda ziyaretçi alan Uzungöl'de hemen göl çevresinde birçok butik otel ve pansiyon bulunmakta. Temel olarak iki alternatifiniz var : Uzungöl'e yakın ve köy içinde bir otelde kalmak ya da Uzungölden bir miktar uzak ama daha doğanın içinde bir otelde kalmak. Uzungöle uzak bir otelin avantajı muhtemelen göle ve ormana tepeden bakan manzarası ve sakinliği olacaktır (özellikle köyün tıklım tıklım olduğu bayram tatili gibi günlerde). Ama eğer aracınız yok ise göle yürümeniz gerekecek.

Eğer kalabalık iseniz ya da paradan tasarruf yapmak isterseniz de pansiyonlar iyi alternatifler. Uzungöl'de kalacak yer bulamamanız durumunda ise Trabzon'da kalıp araç ile Uzungöle günü birlik gelebilirsiniz ama bu doğa harikasının tadı burada kalarak çıkarılır.

Uzungöl'de nerede kalınır?
Uzungöl'de nerede kalınır?
Biz aşağıda Uzungöl otel tavsiyesi olarak bu bölgede öne çıkan ve beğenilen otellerin bir listesini verdik. Siz Uzungöl otellerinin karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları, konuk yorumları ve diğer ayrıntılı bilgiler için Uzungöl otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Zeren Pansiyon
Uzungöl Mah. Cami Sk.Inonu Caddesi no 7, 61960

Zeren Pansiyon büyük, rahat ve temiz tesisi ve olanaklarının yanında balkondan muhteşem Uzungöl manzarası ile de öne çıkıyor. İşletme içten ve misavirperver. Konumu gölden biraz uzak olsa da özellikle bölgeye yüksek sezonda gidiyor iseniz ve yine de sakin bir ortam arıyorsanız ideal bir konaklama mekanı.

Uzungöl Apart
Yeni Mah. Uzungöl İnceli Kume Evleri No:2 Çaykara, 61960 Uzungöl

Gölden biraz uzakta, sessiz sakin bir mekandaki Uzungöl Apart, manzarası, servisi ve içinde bulunduğu muhteşem doğası ile öne çıkıyor. Arabanız yoksa göle yürüyüş mesafesi 20 dakika kadar ama doğa o kadar güzel ki bu yürüyüşün kendisi otelin güzel özelliklerinden biri.

Göbleç Otel
Uzungöl Yeni Mah Çaykara, 61960 Uzungöl

Uzungöl'den 500 metre mesafedeki Göbleç Otel, Uzungöl'ün geleneksel ahşap ev yapısına göre inşaa edilmiş güzel bir otel. Otelin kahvaltısı, odaları güzel, servisi güleryüzlü. Odaların balkonu olması da artı. 500 metre Uzungöl'e bir miktar uzak olmak demek ama otelin artıları baz alındığında, bölgede kalmak için en iyi alternatiflerinizden biri Göbleç Otel.

İnan Kardeşler Otel
Gölbaşı Mahallesi Fatih Caddesi Uzungöl Çaykara, 61960

Uzungöl'den sadece 150 metre mesafedeki İnan Kardeşler Oteli, muhteşem orman manzaralı ve TV ve ısıtma gibi lüksleri olan ahşap bungalov tipi konaklama imkanı sunuyor. Aslında Uzungöl'de iyi konumda bir otel arıyorsanız alternatiflerinizden biri bu.

Özkan Otel
Yeni Mahalle Uzungöl - Çaykara, 61940

Özkan Otel hemen Uzungöl kıyısında bir otel. Otel bu konumdan ve manzaradan artı alan bir otel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder