2 Temmuz 2015 Perşembe

Akcakoca'da nerede kalınır?

Karadeniz kıyılarında 35 kilometrelik geniş ve güzel kumsalı ve bakir ormanları ile Akçakoca, İstanbul ve Ankara gibi şehirlere 3 saatlik mesafedeki konumu ile oldukça popüler bir ilçemiz. Yoğun sezonu yaz aylarında olan ve Ekim sonuna kadar kendine turist çeken (özellikle haftasonları) Akçakoca'nın tarihi ve doğayı, denizi ve ormanı buluşturan coğrafyası gerçekten de gezilip görülmeye değer bir yer.

Akçakoca'nın uzun sahil şeridinde birçok güzel kumsal var. Bunlardan en ünlüsü Ceneviz Kalesi plajı. Karadeniz sahillerinin mavi bayraklı tek plajı olan Ceneviz Kalesi plajı ormanla iç içe, Ceneviz Kalesinin ayaklarının dibinde oldukça güzel bir kumsal. Akçakoca'nın girişinde ve sahil yolu üzerinde bulunan Çuhallı Plajı, Akçakoca'nın en eski plajlarından biri olan şehir merkezindeki Çınaraltı Plajı, yine Akçakoca merkezindeki Ayazlı, Limancık ve Değirmen Ağzı Plajları ilk akla gelenler.

Akçakoca'da nerede kalınır sorusuna gelelim. İlk akla gelenler Akçakoca şehir merkezinde ya da şehir merkezine yürüme mesafesinde, Karadeniz kıyılarında bir otelde, Karadeniz manzarasına bakan bir odada kalmak. Bu otellerin merkezi konumu sizi merkezdeki balık lokantalarına ve de plaja da yakın kılacaktır. Biz aşağıda Akçakoca'da öne çıkan bazı otelleri listeleyerek bu soruya cevap vermeye çalıştık.

Akçakoca'da nerede kalınır - Çınaraltı Plajı
Çınaraltı Plajı, Akçakoca’nın en eski plajlarından biri ve şehir merkezinde olmasından dolayı çok tercih edilen bir plaj.
Otel Akcakoca
Plaja sıfır ve şehir merkezine 10 dakika yürüyüş mesafesindeki konumu, açık ve kapalı büyük yüzme havuzları, denize bakan odalardan muhteşem Karadeniz manzarası ve restoranı ile Otel Akçakoca, şehrin en güzel otellerinden biri hatta belki de en iyisi. Özellikle çocuklu aileler için iyi bir alternatif.

Diapolis Hotel
Karadeniz'in ve limanın muhteşem nanzarası, Akçakoca'da merkezi konumu, çevresindeki balık lokantaları ve havuzu ile öne çıkan Diapolis Hotel, Akçakoca otellerinin en bilinen ve popülerlerinden biri.

Sky Tower Hotel Akcakoca Convention &Spa Center
Karadeniz kıyısında ve Akçakoca şehir merkezindeki otellerden bir diğeri de Sky Tower Oteli. 186 odalı bu popüler otelin 15.katındaki restoranları manzaraları ve yemekleri ile büyülüyor. Otelin manzaralı odaları geniş ve temiz. Burası da diğer oteller gibi oldukça popüler ve özellikle haftasonu gitmeye niyetli iseniz odanızı önceden rezerve edin.

Mesen Hotel
Biraz şehir dışına çıkalım. Herşeyden uzaklaşmak isteyenler ormanı, sessizliği ve muhteşem manzarası ile doğa ile iç içe bir otel Mesen Hotel. Özellikle geceleri denizin sesi ve ormanın huzuru muhteşem. Ama doğayı olduğu gibi sevenler için.

Gunbatımı Hotel
Tek günlük ziyaret için eğer de yanınızda çocuk yoksa küçük özel plajı ve kahvaltısı ile bu basit ama uygun fiyatlı Akçakoca otelini tercih edebilirsiniz.

Akçakoca'ya nasıl gidilir?

İstanbul ve Zonguldak gibi illerden Akçakoca'ya otobüs ile ulaşmanız mümkün. Akçakoca otogarı kentin yaklaşık 2 km dışında ama otobüs firmalarının çoğu buradan kente servis sağlıyor. İstanbul'dan otobüs ile Akçakoca yolculuğu yaklaşık 3.5 saat.

Akçakoca O-4/E80 ve D100 otobanlarına Düzce üzerinden bağlı. İstanbul ve Ankara'dan araba ile Düzce 3 saat ve Düzce'den de Akçakoca yarım saat mesafede.

Akçakoca Otel Fiyatları

Akçakoca otel fiyatları gideceğiniz sezona ve haftanın gününe göre değişiyor. En pahalı ve kalabalık dönem yaz ayları. Haftasonları da turist sayısında ve otel oda fiyatlarında artışın olduğu zamanlar. Güncel ve çeşitli rezervasyon sitelerinden derlenen karşılaştırmalı oda fiyatları için Akçakoca Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder