15 Temmuz 2015 Çarşamba

Göcek'te nerede kalınır?

Fethiye'nin Göcek Köyü sadece Türkiye'nin değil muhtemelen tüm Akdeniz'in en güzel yat rotalarından biri. Bugün yat turizmine hizmet veren Club Marina, Skopea Marina, Municipality Marinas, Marinturk Göcek Village Port, Marinturk Göcek Exclusive ve D-Marin Gocek adlı 6 adet marinaya sahip olan Göcek, aynı zamanda Mavi Yolculuk teknelerinin önemli bir başlangıç ve bitiş noktası olmasından dolayı yoğun bir tekne trafiğine sahip.

Bugün bizim "Göcek" olarak bildiğimiz kent aslında 1980 ve 90larda bölgede yeşeren turizme hizmet vermesi için Göcek Köyünün kıyı şeridinde planlanıp yapılmış bir yer. Bundan önce bu bölge daha çok bataklık ve tarım alanı ile kaplıymış. Burada sadece Osmanlı Döneminde bölgedeki ormanlardan kesilen kütüklerin nakliyatı için küçük bir liman varmış. Gerçek Göcek Köyü bugün Göcek sahilinden 2-3 kilometre içerde, Fethiye - Dalaman Anayolu'nun kuzeyinde bir yerleşke.

Yılın 300 günü güneş gören Göcek, gökyüzünde tek bir bulut bile göremeyeceğiniz uzun yaz sezonunda sıcaklık 30 - 40 derece arasında seyrediyor ve geceleri de 27 derecenin altına düşmüyor. Aslında kış sıcaklıkları da neredeyse bahar havasında, sıcaklık yaklaşık 17 derece civarında.

Göcek merkezinde gezilip görülecek pek yer olmasa da buranın asıl gezilip görülmesi gereken yerleri hemen civarındaki sayısız koy ve 12 Adalar olarak bilinen adacıklar. Bu nedenle Göcek ve çevresinde yapabileceğiniz en iyi aktivite yat veya tekne turu. Çevredeki İnlice gibi güzel koylarda da (sadece tekne ile değil dolmuşla da ulaşabilirsiniz) yüzmenin keyfine varabilirsiniz.

Göcek'te nerede kalınır sorusuna gelelim. Göcek her ne kadar yat turizmi ağırlıklı bir merkez olsa da burada konaklamak için birçok otel ve pansiyon bulabilirsiniz. Göcek özellikle henüz turizm paketleri ve herşey dahil dev otelleri ile bozulmamış bir yer ve diğer turizm merkezlerindeki kalabalık ve gürültü burada yok. Buna rağmen hemen herşeyi bulabileceğiniz bir merkeze sahip.

Göcek'te nerede kalınır - Göcek Manzarası
Göcek
Göcek'te şu an için sadece iki adet 5 yıldızlı otel var. Yakın zamana kadar Göcek'in tek 5 yıldızlı oteli olan Swissotel Göcek Marina And Resort ve Rixos Premium Göcek.

Biz aşağıda birkaç Göcek otel tavsiyesi verdik.

The Escape
Belenpınar Caddesi, Göcek

Göcek sahilinden 2 kilometre yukarda oldukça güzel bir tepede konuşlu The Escape, muhteşem servisi, temiz ve konforlu odaları, yemekleri ve oldukça huzur veren çevresi ile Göcek'in en güzel butik otellerinden biri. Göcek merkezindeki oteller gibi barlara, restoranlara ve alışverişe yakın bir konumda değil ama tam da bu şekilde bir ortam arayanlar için ideal.

Mr. Dim Butik Apart Otel
Cumhuriyet Mah. İnonu Bulvarı, 48310 Göcek

Göcek merkezine yakın bir otel arayanlar, geniş ve temiz odaları, havuzu ve servisi ile önce çıkan Mr. Dim Butik Apart Otele mutlaka bakmalılar. Otelin ev yapımı, havuz başında yenen yemekleri ve konuklarına sağladığı ücretsiz bisiklet hizmeti harika.

D-Resort Göcek
Cumhuriyet Mahallesi Göcek Koyiçi Mevkii, 48300 Göcek

Göcek merkeze oldukça yakın D-Resort Göcek, Göcek Koyunun doyumsuz manzarası, lüks ve modern tesisleri ve güzel plajı ile dikkat çekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder