31 Temmuz 2015 Cuma

Datça'da nerede kalınır?

Datça Yarımadası'nın merkezinde yer alan Datça İlçesi birbirinden güzel koyları ve denizi ile özellikle mavi tur ve yat turizmi açısından oldukça önemli bir turizm merkezi. 250 kilometrelik uzun sahil şeridi, 52 koyu, zengin doğal güzellikleri ve antik kalıntıları ile ünlü Datça'nın Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı, Karaincir Plajı, Hastanealtı Plajı, Periliköşk Plajı ve Billurkent Plajı gibi plajları da oldukça popüler.

Datça'nın önemli gezilecek ve görülecek yerlerinden birisi Knidos Harabeleri. Datça'nın yaklaşık 30 kilometre batısında Yazıköy civarındaki bu antik kent her ne kadar antik çağlardaki gibi görkemli değilse de görmeye değer. Knidos zamanında meşhur Çıplak Afrodit heykeline ev sahipliği yaparmış ve antik çağda Akdeniz'in her yerinden insanlar bu heykeli görmek için akın akın Knidos'a gelirlermiş.

Datça'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Datça'da şehir merkezinde ve denize yakın bir otelde kalmak en iyisi. Eğer Datça merkezde kalırsanız pekçok ihtiyacınıza da kolayca ulaşabilirsiniz.

Datça'da konaklamak için en popüler yer muhtemelen Palamutbükü. Datça'nın yaklaşık 20 kilometre batısındaki Palamutbükü tüm Datça Yarımadasının en güzel plajı. Burada birçok otel, pansiyon ve restoran bulmanız mümkün. Palamutbükü'ne Datça merkezden otobüs ile kolayca ulaşılabilir. Sessiz, sakin ve huzurlu bir Akdeniz tatili geçirmek isteyenler için ideal. Palamutbükü'ndeki konaklama imkanları için Datça Palamutbükü otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sessiz sakin, doğayla iç içe bir tatil isteyenler ve bunu da denizden biraz içerde ve yüksekte, muhteşem manzaralı bir mekanda yapmak isteyenler Datça'nın Mesudiye Köyü'ne bakabilirler. Mesudiye ilk kuruluş yeri olarak dağlık kısımlara kurulmuş ama son yıllarda yerleşimler turizmin de gelişmesiyle ova ve kıyı kısımlara iniyor. Bu köye bağlı  Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbük turistlerin çokça rahbet ettiği Datça koylarından. Mesudiye'deki konaklama imkanları için Datça Mesudiye otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Datça
Şimdi'de birkaç Datça otel tavsiyesi verelim.

Otel Mavi Beyaz

Palamutbükü'nün en güzel yerinde, denizin dibinde kurulu Otel Mavi Beyaz, özellikle denize bakan odalarından muhteşem bir Akdeniz manzarası ve tatili vaadediyor. Palamutbükü'nün en ucundaki lokasyonu ulaşımı biraz zorlaştırsa da sessiz ve sakin bir tatil vaadediyor  (otelde sadece 25 oda var). Bütün bunlara kendisine ait güzel bir plaj, iyi bir servis ve konforlu odaları eklerseniz Datça otelleri içinde en iyilerinden birini elde edersiniz. 2. katta, deniz manzaralı ve balkonlu odalar tavsiyemiz.

Flow Datça Surf & Beach Hotel

Rüzgar sörfü tutkunları için iyi bir alternatif olan Flow Datça Surf & Beach Hotel güzel bir plaja, güzel ve temiz bir havuza ve bakımlı tesislere sahip. Odalar biraz küçük olsa da oldukça kullanışlı. İnternet hizmeti de oldukça iyi. Datça'dan araçla sadece 10 dakika mesafedeki bu denize sıfır otel, kahvaltısı ve personelinin hizmeti ile de göz dolduruyor.

Fora Apart Otel

Datça merkezde kalmanın en büyük avantajı restoran, bakkal, market, bar gibi yerlere kolayca ulaşabilmeniz ve renkli Datça akşamlarının hemen içinde olmanız. Datça merkezdeki Fora Apart Otel denize 10, plaja 50 metre mesafesi ile hem denize yakın hem de merkezi bir konumda konaklamak isteyenler için ideal. Otelin odaları modern, temiz ve güzel. Otelin personeli ise oldukça yardımsever ve işlerini profesyonelce yapan insanlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder