15 Temmuz 2015 Çarşamba

Sicilya'da nerede kalınır?

Sicilya, İtalya'nın güney ucundaki geleneksel ve çekici bir ada olmasının yansıra ülkenin 20 bölgesinden biri. Calabria anakarasından Messina Boğazlarına 5 km ile ayrılıyor. Yaz aylarında çok sıcak bir havası olduğu için ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde ziyaret etmek çok daha keyifli olacaktır fakat kışın da ziyaret edilebilir.

Sicilya,Yunanlardan Romanlara, Araplara, Normanlara kadar birçok yabancı milletin egemenliğinde yaşadıkları uzun bir geçmişe sahip bir İtalya Adası. Sonuç olarak hâkimiyet kuran her kültür, görülecek karma bir kültür, tadılacak farklı tatlar bırakmış. Sicilya, her küçük şehrin kendi kültürüne sahip olduğu bir yer olmasıyla da oldukça farklı. Adanın her şehrinde çok çeşitli yöresel yemekler bulacaksınız.

Peki, başka ne var? Bu insanlar oldukça gururlu insanlar ve çoğu muhafazakâr, fakat ziyaretçilere karşı da oldukça hoşgörülü.

Dorik tapınakları, antik anfitiyatrolar ve yükselen panoramik kıyı manzarası ile Sicilya’nın bu kadar çok rağbet görmesi pek şaşırtıcı değil. Pastoral İtalyan sanatıyla birlikte adada sahildeki oda kahvaltı seçeneklerinden, butik otellere, villalardan rüstik çiftliklere kadar konaklama yapabileceğiniz birçok seçenek var. Güney İtalya’nın bu büyüleyici köşesinde kokulu narenciye bahçeleri ve eski balıkçı köyleri arasında yer alan, dinlenme ve farklı kültürler sunan bir doğa.

Sicilya'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Biz bu yazımızda tek tek Sicilya otel tavsiyesi vermek yerine Sicilya'da kalabileceğiniz belli başlı yerleri tanıttık. Siz bu kentlerdeki oteller için ilgili otel sayfasına bakabilirsiniz.

Palermo

Tarih ve kültürün bir arada sunulduğu bir şerbet, Sicilya'nın başkenti gezginlere çok fazla seçenek sunuyor. Ünlü Vucciria Marketi dâhil Palazzo Riso Çağdaş Sanat Müzesi gibi turistik alanlara, sayısız heybetli kilise ve şapele, esnaf pazar tezgâhlarına ev sahipliği yapan eşsiz bir şehir.
Burada oda-kahvaltıdan 5 yıldızlı otellere kadar her bütçeye göre konaklama sunuluyor. Konumundan ötürü burada fiyatlar biraz daha yüksek olabiliyor (Taormina’daki oteller kadar lüks olmasalar da). Diğer yerlere göre biraz daha sakin olan Palermo, eğlencenin kalbinde olmak isteyenler için birebir.

Palermo'daki oteller ve karşılaştırmalı otel fiyatları için Sicilya Palermo Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Palermo'da nerede kalınır
Palermo
Cefalù

Sicilya’nın kuzey kıyısında ki tarihi bir kent ve sahil olan Cefalù, canlı atmosferi sayesinde birçok kişi için oldukça çekici. Kayalık burna, kıvrımlı sahil şeridine ve parlak antik mimariye hâkim bir manzara, tipik İtalyan sahnesi. Kumlu plajları, romantik günbatımı ve tatbilir Sicilya mutfağı ile ünlüdür, Cefalù kıyı da geçirmek istediğiniz bir tatil için tam da aradığınız yer olabilir.

Rüstik villa, beyaz duvarlı oda-kahvaltılar rahat sahil otelleri ile dolu olan Cefalù, romantik bir kaçamak için ve aileniz ile sahilde güzel bir macera yaşamak için oldukça uygun. Burada aradığınız ister sanatsal temalı bir butik ya da kendi özel plajına sahip modern bir otel olsun, dilediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Cefalu'daki oteller ve karşılaştırmalı otel fiyatları için Sicilya Cefalu Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Siracusa

Karmaşık arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapan Siracusa, Sicilya'nın en önemli şehirlerinden biridir. Bitişiğinde Ortygia – Siracussa’nın eski meşhur şehri olarak bilinir -  adası olan Siracusa birçok olanak sunmakta. Barları, otelleri ve son zamanlarda adanın her yerini saran tavernalarla burası ziyaretçiler için popüler bir mekân haline gelmiş.

Küçük lüks butikler ve güzel sahil otelleri Siracusa’da bol miktarda bulunmakta. Rüstik ve rahat bir konaklama için Ortygia’daki tatil daireleri tam da size göre. Burada, anakara Siracusa’da bulmanızın zor olduğu otantik Sicilyalı bir çekicilikle karşı karşıyasınız.

Siracusa'daki oteller ve karşılaştırmalı otel fiyatları için Sicilya Siracusa Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Siracusa'da nerede kalınır
Sicilya'nın tarihişehri Siracusa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder