23 Temmuz 2015 Perşembe

Kıyıköy'de nerede kalınır?

Kıyıköy, ya da önceki ismi ile Midye (Antik Çağ ve Ortaçağ'daki Medea isminden geliyor) Kırıkkale'nin sahil kıyısında küçük bir köyü. Geçimini daha çok ormancılık ve balıkçılıktan sağlayan köy, yaz aylarında popüler bir büyük şehirden kaçma mekanı ve bu nedenle bu aylarda önemli miktarda turisti de kendisine çekiyor.

Kıyıköy antik çağlardan beri yerleşim alanı olarak kullanılan bir yer. 1923 Nüfus Mübadelesinden önce nüfusunun hemen hemen tamamı Rum imiş ama bu nüfus Selanik'ten gelen Türk nüfus ile değiştirilmiş. İsminin Midye'den Kıyıköy'e değiştirilmesi ise 1960larda olmuş. Bugün Kıyıköy yörede hala Midye olarak anılıyor.

Kıyıköy bugün güzel doğası ve plajları ile biliniyor.  Bunlara ek olarak muhteşem manzarası ve ucuz ve taze deniz mahsulleri ile de birçok yerli turistin gözdesi. Köy, iki dere arasında yarımada şeklinde bir kara parçası üzerinde. Oldukça küçük bir yer olmasına rağmen yazın haftasonları ve özellikle de resmi tarihlerde on binlerce kişiyi ağırlıyor. O nedenle eğer Kıyıköy'e şehirden uzak sessiz ve sakin bir ortamda kafa dinlemek için gidiyorsanız yazın hafta içi ve resmi tatile gelmeyen bir günde gitmeye bakın. Kışın ise Kıyıköy genelde av tutkunlarının geldiği bir yer.

Kıyıköy rüzgarlı bir yer ve denizi şakaya gelmez. Kıyıköy ve etrafındaki başlıca plajlar olan Selvez, Panayır İskelesi, Poliçe tertemiz  ve güzeller. Deniz ve plaj haricinde çevredeki ormanlık alanda piknik de yapabilirsiniz.

Kıyıköy'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Kıyıköy, Trakya şehirlerinden ve İstanbul'da kolayca ulaşılabildiği için günübirlik gidilebilse de bir ya da iki geceliğine kalmak için de uygun bir yer. Öyle büyük ve donanımlı tesisler beklemeyin, burada bulabileceğiniz birkaç küçük pansiyon ve oteller.

Şimdi birkaç Kıyıköy otel tavsiyesi verelim.

Kıyıköy'de nerede kalınır?
Kıyıköy
Tatilini Kıyıköy‘ de geçirmeyi düşünenlere butik bir konsept sunan Marina Konaklama, sahipleri tarafından ailece işletilen bir otel. Kıyıköy‘ün kuzey yamaçlarında , Aya Nikola(Hagia Nichola) Manastırının tepesinden Yıldız dağlarının uçsuz bucaksız eteklerini, at çiftliğinde koşturan tayları, Pabuç Deresi’nin akışını, azgın Karadeniz’in belediye plajı kumsalı ile kavuşmasını şömine başından panaromik olarak izleyerek gün batımını yaşayabileceğiniz doğayla başbaşa, temiz, yalın ve huzurlu bir tatil yeri.

Hotel Endorfına, Kıyıköy'de görece lüks bir konaklama imkanı sunan bir otel. Otelin konumu, deniz manzarası ve yemekleri çok güzel. Odalar temiz, modern ve konforlu. Profesyonel iş yaşamını bırakıp Kıyıköy'de bu işlemeyi hayata geçiren sahibinin yönetimindeki personeli de oldukça sıcakkanlı.

Kıyıköy'e nasıl gidilir?
Eğer İstanbul'dan kendi aracınız ile gidecek iseniz TEM Otoyolu Çerkezköy çıkışından Saray istikameti ve Saray ilçe merkezinden Kıyıköy yolunu takip edebilirsiniz. Yada Çatalca-Subaşı-Binkılıç-Saray-Kıyıköy istikametini seçebilirsiniz ki bu yol orman yoludur ve çok güzeldir.

Eğer toplu taşıma aracı kullanacaksanız Saray ve Vize'den her iki saatte bir kalkan araçları kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder