5 Ocak 2012 Perşembe

Marina Bay Sands SkyPark - Kuş bakışı Singapur

Marina Bay Sands, Singapur'un 2010 yılında açılan taze kumarhanesi. Her ne kadar Integrated Resort dense de kompleks standart kumarhane, kumarbaz hanı (Marina Bay Sands Oteli) ve oranın kumarhane olduğunu azıcık saklamaya yönelik aksesuarlardan oluşuyor. Bu aksesuarlardan biri de Marina Bay Sands SkyPark. 55 katlı 3 otel binasının tepesinde yerden 200 metre yükseklikteki bu park, Singapur'un en iyi kuş bakışı manzaralarından birini sunuyor (ama en iyisini değil. En iyisi için bakınız 1-Altitude). Park'ın kendisi 340 metre uzunluğunda, Eyfel Kulesinden daha uzun ama otel müşterisi değilseniz sadece doğu ucundaki gözlem platformundan yararlanabilirsiniz (aşağıdaki fotoğraftaki sivri uç).

Marina Bay Sands SkyPark gözlem platformundan yararlanmanın fiyatı adam başı 16 Singapur Doları. Parayı ödedikten sonra hızlı asansörler sizi 15 saniyede tepeye çıkarıyor. Platform hafta içi sabah 10 gece 10 arası açık. Cuma, Cumartesi ve Pazar ise 11'e kadar açık.

SkyPark'ın önemli bir kısmı, tepedeki muhteşem sonsuzluk havuzu da dahil, sadece otelin müşterilerine ve de onların misafirlerine açık.

Marina Bay Sands SkyPark. Bu üç bina, Singapur'un en iyi manzarasına sahip oteline,
Marina Bay Sands Otele ait. Tepelerindeki platform ise SkyPark - Kaynak : Asia Singapore Blog
Marina Bay Sands SkyPark Gözlem Platformu - Kaynak : Asia Singapore Blog
Yukarıda manzara çok güzel, ama Singapur'da yaşayan biri için biraz depresif zira bu ada devletinin ne kadar küçük olduğu gerçeği yüzünüze çarpıyor. Adanın ortasında ve güneyinde bulunan bu platformdan adanın en doğu, en batı ve en kuzey uçları rahatlıkla görülebiliyor. Tepede bir de yemek yiyebileceğiniz bir restoran ve de susuzluğunuzu giderebileceğiniz bir bar var. Ama bu barın manzaralı köşeleri günün her saati batılı turistler tarafından parsellenmiş oluyor maalesef.

Aşağıdaki fotoğraflar gözlem platformundan. Tüm SkyPark platformunun geri kalanı ise otele ait ve sadece otel müşterileri ve onların misafirleri faydalanabiliyor.

Marina Bay Sands SkyPark ve Sonsuzluk Havuzu

1 yorum:

  1. kusra bakmayın özel mesaj yolu bulamadım o yüzden buraya yazıyorum ama ben ülke dışında okumak için ülkelere bakıyodum singapuru gördüm fakat maliyet hakkında pek bilgim yok herkes sadece pahalı olduğunu söylüyor ama net bir rakam olmasada yakın bir rakam bulabilceğim bir yer varmıdır acaba

    YanıtlaSil