15 Haziran 2014 Pazar

Kapadokya'da nerede kalınır?

Peri bacaları ile bezeli ilginç coğrafyası, mağara evleri, kayalara oyulmuş kiliseleri ile hem yerli hem de yabancı turistlerin Türkiye'de gezilip görülecekler listesinin başında gelen Kapadokya, her mevsimi ayrı güzel atmosferi ile yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilecek bir turizm merkezi. Son 10 yıldır iyice yaygınlaşan sıcak hava balonu turları ile de dünyada çok az yerde tadabileceğiniz bir güzel deneyim de sunan Kapadokya, güzel yemekleri ve şarapları ile de ünlü.

Kapadokya, 2 milyon yıl öncesine kadar akrif olan Erciyes, Melendiz and Hasan Yanardağlarının şekillendirdiği volkanik kökenli bir coğrafyaya sahip. Bölge bu yanardağların püskürttüğü volkanik küllerin oluşturduğu 150 metre derinliğinde bir tabaka ile kaplanmış ve daha sonraki 2 milyon yıl boyunca bu tabakanın su ve rüzgarca aşınması ile bugünkü kendine özgü yeryüzü şekilleri oluşmuş.

Kapadokya kelimesi muhtemelen "Hepat Tanrısının Kullarının Ülkesi" anlamına gelen Khepatukha ya da "güzel atlar ülkesi" anlamına gelen Farsça Katpatuka kelimesinden türeme. 4000 yıldan beri önemli bir yerleşim bölgesi olan Kapadokya, Roma döneminde ilk Hristiyan grupların sığındığı bir güvenli bölge imiş (birbirinden güzel mağara kiliseleri bu devirden).

Kapadokya otobüs ile İzmir ve İstanbul'dan 12 saat, Antalya'dan 9 saat ve Ankara'dan 5 saat uaklıkta. Bu nedenle İstanbul ve İzmir gibi uzak şehirlerden Kapadokya'ya gitmenin en güzel yolu uçak. İstanbul'dan ve de İstanbul aktarmalı olarak İzmir gibi şehirlerden Kayseri'ye uçup oradan kiralık araç ya da minibüs ile Kapadokya'ya geçmek en zahmetsiz ve kısa süren yolculuk şehri (kendi arabanızla geleceğinize Kapadokya'da araba kiralayabilirsiniz örneğin). Kapadokya nüfus yoğunluğu az bir yer ve gezilip görülecek yerler birbirinden uzak olduğundan kendi aracınızla gelmeniz, araç kirlamanız ya da Kapadokya tur paketlerinden birine yazılmanız en kolayı.

Kapadokya'da nerede kalınır sorusuna bölge bölge cevap vereceğiz ama bu sorunun en öncelikli yanıtı şu: Kapadokya'da hangi bölgede kalırsanız kalın, meşhur Kapadokya mağara otellerinden birinde kalın. Mağara otel deyince de aklınıza taş devri konforu gelmesin, pansiyondan süper lükse değişen yelpazede çeşitli otellerin olduğu bu kategoride her türlü modern zaman lüksü var.

Kapadokya Haritası ve Kapadokya'nın konumu.
Kapadokya Haritası ve Kapadokya'nın konumu.
Urgup

Çok sayıda restoran, dükkan ve otelleri ile Ürgüp hem Kapadokya'nın kalbi, hem en büyük kenti hem de Kapadokya'da kalmak için ilk tercihlerden biri. Kapadokya otellerinin en iyileri, en renkli Kapadokya gece hayatı ve Kapadokya'nın diğer bölgelerine en iyi ulaşım Ürgüp'de. Aynı zamanda Kapadokya'da gezilip görülecek yerlerin çoğuna en yakın şehir Ürgüp. Ürgüp'e Nevşehir ve Kayseri Havaalanlarından ulaşmak ve buradan Göreme, Avanos ve Uçhisar gibi diğer Kapadokya şehir ve kasabalarına ulaşmak kolay.

Son yıllarda Kapadokya'da bulunan her taş konağı ve mağarayı otele çevirmeye and içmiş bir girişimci grubunun yarattığı fazla arz sayesinde, Ürgüp'te ucuz otel bulmak ya da istediğiniz klasmanda oteli ucuza bulmak çok zor değil. Aynı zamanda lüks Kapadoya otellerinin çoğu da burada. Eğer Ürgüp'te kalmayı seçerseniz Kapadokya'nın restoran, bar ve diskolarda akan gece hayatına da oldukça yakın olursunuz.

Bu bölgedeki oteller, oda fiyatları ve misafir yorumları gibi deyatlarla otel karşılaştırmaları yapabileceğiniz Kapadokya Ürgüp Otelleri sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kapadokya'da kalmak için en otantik yerler, mağara otelleri. Ama mağara otellerinin her odası gerçekten mağara
içinde değil.
Göreme
Peri bacaları ile bezeli Göreme, Kapadokya'nın en az Ürgüp kadar meşhur bir kasabası. Tabanvayla her yerine gidebileceğiniz Göreme küçük bir kasaba. Bu nedenle eğer hareket arıyorsanız burada bulmanız zor.

Göreme küçük bir kasaba ama burada 200 tane otel, motel ve pansiyon var. Aslına bakarsanız Göreme sadece otel, motel, halı mağazası, tur acentası, hediyelik eşya dükkanı ve restoranlardan ibaret bir yer gibi duruyor.

Göreme mağara otelleri ile meşhur (ama hemen her otelin mağara harici opsiyonları da var). Her ne kadar eğer Kapadokya'da kalacaksanız, mağara odalarda kalmanızı tavsiye etsek de, bu odalar solunum yolları rahatsızlığı olanların kalmaları için uygun değil. Mağara odaları oldukça rutubetli olduğundan eğer iyi bir otelde kalmazsanız şifayı da kapabilirsiniz.

Göreme'de her ne kadar gece hayatı olmasa da Göreme geceleri gürültülü bir yer o nedenle küçük ve huzurlu kasaba hayatı için buraya geldi iseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Onun adresi Göreme'ye 4 km uzaklıkta olan ve Avanos'a bağlı Çavuşin Kasabası.

Eğer Göreme'de kalmak isterseniz Kapadokya Göreme Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Uçhisar
Kapadokya'nın en yüksek noktası olan Uçhisar, muhteşem hisarı ve bu hisarın tepesinden görebileceğiniz muhteşem Kapadokya manzarası ile meşhur. Burada da mağara otelleri ve çeşitli konaklama imkanları bulabilirsiniz. Uçhisar'ın öeşhur olduğu yanlarından biri de güzel restoranları ve yerel yemekleri.

Bu bölgedeki oteller, oda fiyatları ve misafir yorumları gibi deyatlarla otel karşılaştırmaları yapabileceğiniz Kapadokya Uçhisar Otelleri sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Avanos
Her ne kadar Ürgüp, Göreme ve Uçhisar kadar meşhur olmasa da Avanos, çömlekçiliği ile meşhur güzel birkaç otel ve restoranın olduğu bir kasaba. Burası diğer Kapadokya şehirlerine göre de daha az turistik bir yer. Bu bölgedeki oteller, oda fiyatları ve misafir yorumları gibi deyatlarla otel karşılaştırmaları yapabileceğiniz Kapadokya Avanos Otelleri sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder