30 Mart 2017 Perşembe

Bangkok Tavsiyeleri

Daha önce Bangkok'ta nerede kalınır gibi yazılarımda kendi tecrübelerimden yola çıkarak Bangkok tavsiyeleri vermiştim. Bu yazıda ise Jetstar Havayollarının dergisinde çıkan ve Tayland'da yaşayan Imbert Fung adlı (kayak.com'da direktör) bir kişinin Bangkok tavsiyelerini Türkçe'ye çevireceğim.

Bangkok'ta turistlerin bilmeyeceği ama sizin gitmekten büyük zevk aldığınız bir yer var mı? - Chao Phraya Nehri'nin bir ucundan diğer ucuna hizmet veren toplu taşıma teknelerinden birine binebilirler. Bu kendi başına otantik bir tecrübe ve Bangkok'un nehir kıyısındaki keşmekeşini ve tezatlarını (5 Yıldızlı Otellerden derme çatma klübelere geniş yelpazede binaları ile) görmenin en güzel yolu.

Bangkok'ta bir misafiri götürmek için en iyi yerel bölge - Lumpini Park, Bangkok ahalisinin şehir yaşamının karmaşasından uzakta sakin bir günü nasıl geçirdiklerini görmek için en iyi yer. Buradaki küçük göllerden birinde pedalli botlardan birini kiralayabilirsiniz ya da parkın açık hava spor bölgesinden yararlanabilirsiniz.

Bangkok'ta bedava yapabileceğiniz en iyi şey - Bangkok tapınakları ile ünlü ve bunların çoğuna giriş ücretsiz. Chinatown'daki Wat Mangkon Kamalawat gibi.

Bangkok'un en iyi manzarası - Wat Arun'un karşısındaki Sala Rattanakosin Bangkok Hotel'in çatı katındaki barı şehrin en güzel manzaralarından birini sunuyor.

Wat Arun'un karşısındaki Sala Rattanakosin Bangkok Hotel'in çatı katındaki barı şehrin en güzel manzaralarından birini sunuyor.
Güzel bir manzaraya doyarak yemek yiyebileceğiniz veya içki içebileceğiniz en iyi yer - Banyan Tree Hotel'deki Moon Bar ve Vertigo restorandaki alfresco yeme içme. 61 katlı binanın tepesinde yer alıyorlar. Bangkok'un doyumsuz bir manzarası var buradan.

Banyan Tree Hotel'deki Moon Bar ve Vertigo restoranı
Bangkok'ten hediyelik olarak ne alalım - Turist bölgelerinden ya da birçok marketten alabileceğiniz durian paste.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder