20 Mart 2017 Pazartesi

Hong Kong Tavsiyeleri

Ben bu blog'da daha önce Hong Kong Tavsiyeleri başlıklı bir yazı yazmıştım. Hatta Hong Kong'a sıklıkla giden biri olarak Hong Kong otel tavsiyesi veren (bkz. Hong Kong otel tavsiyesi : B P International Hong Kong Hotel) ve popüler Nerede Kalınır yazılarımdan olan Hong Kong'da nerede kalınır? yazılarım da mevcut.

Bu yazımda ise, Hong Kong'da yaşayan Simon Wilson tarafından Jetstar firmasının dergisine verilen Hong Kong tavsiyelerini paylaşacağım. Aşağıda bu Hong Kong tavsiyelerini soru cevap bulabilirsiniz.

Hong Kong'da en doğal manzaralı yer neresi? - Dragon's Back yürüyüş bölgesi Shek O Plajının oldukça güzel manzarasına sahip ve Hong Kong'un meşhur The Peak tepesinden görünen gökdelen yoğun manzaraya güzel bir tezat.

Eğer Hong Kong'da geçirecek sadece 1 gününüz varsa ne yapmalısınız? - The Peak'e gidin mutlaka. Kesinlikle Dim Sum deneyin (Central'deki Duddell's örneğin). Ritz-Carlton Hong Kong otelindeki Ozone (dünyanın en yüksek barı)'da enfes Hong Kong manzarası ile kokteyl için. Meşhur Yardbird restoranında akşam yemeği yiyin.

Şehirde bedava yapabileğiniz en güzel şey - Dünyanın en uzun yürüyen merdiven sistemi olan Mid-Level Escalator Central ve Soho içinden geçiyor. Bu merdivenler boyunca dizilen küçük dükkanları ziyaret etmek kendi başına bir deneyim.

Hong Kong Manzarası
Hong Kong'un eşsiz bir manzarasını sunan The Peak, Hong Kong'da mutlaka görülmesi gereken bir yer
Hong Kong'da turistlerin pek bilmediği ama sizin gitmekten zevk aldığınız bir yer var mı? The Music Room at Potato Head Hong Kong'da saklı bir mücevher. Kokteyller ve müzik enfes.

En iyi Hong Kong selfie'si ya da groufie'si nerede çekilir? - Wan Chai'daki renkli neon lamba kakafonisini arkanıza alarak selfie çekin!

Hong Kong'da alışveriş için  en iyi yer neresi? - Sogo'daki The Nike store

En iyi yerel Hong Kong yemekleri için nereyi tavsiye edersiniz? - Yat Lok'ta nefis bir kızarmış kaz yemenizi tavsiye ederim.

Birşeyler içmek ya da güzel bir manzaraya karşı akşam yemeği yemek için en iyi yer?Ritz-Carlton Hong Kong'daki 2 Michelin yıldızlı Tin Lung Heen'i tavsiye ederim.

Hong Kong'dan hediyelik eşya tavsiyeniz (ve nereden alınır)? - Altın Şans Kedisi (Golden Fortune Cat) iyi bir hediyelik eşya tercihi. Sheung Wan veya Central'de birçok küçük dükkandan alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder