29 Eylül 2014 Pazartesi

Hong Kong otel tavsiyesi : B P International Hong Kong Hotel

Devasa dünya kenti Hong Kong bizden pek turist alan bir yer değil. Türk ziyaretçileri de benim gibi muhtemelen iş için uğruyor bu şehre. Ama gökdelenlerle dolu inanılmaz şehir merkezi, "Tepe"den (The Peak) dünyaca meşhur manzarası, alışveriş olanakları, Disneyland'ı, yemekleri ile Hong Kong, gezip görülmeye değer bir şehir.

Ben hep iş için Hong Kong'a gidiyorum ama her gidişimde de şehri biraz gezmeye çalışıyorum. Şu an yaşadığım Singapur'un düzeni ve steril ortamına nazaran Hong Kong bana daha evimde hissettiriyor. Hani saçma gelecek ama Kowloon ve Hong Kong Adasını ayıran ve üzerinde vapur çalışan Victoria Limanı hafiften İstanbul Boğazını hatırlatıyor bana. Kalabalık ve tıkış tıkış, kaotik caddeleri de keza aynı. Ama tabii gelişmişlik konusunda Singapur'u bile çok geride bırakan bir yerden bahsediyoruz.

Neyse uzatmadan konumuza gelelim. Hong Kong'da nerede kalınır konusuna daha önce bir yazımızda değinmiştik. Hong Kong'da kalacaksanız ya Hong Kong Adasının kuzeyinde bulunan The Central, Admirality, Wan Chai, Causeway Bay; ya da karşı kıyılardaki Tsim Sha Tsui ve Jordan'da kalmanız en uygunu. Hong Kong Adasında otel ve yeme içme pahalı olduğundan Tsim Sha Tsui ve Jordan daha ucuz alternetifler. Kıyıdaki Tsim Sha Tsui'ya göre ise Jordan daha hesaplı.

Ben en son Hong Kong ziyaretimde Jordan MTR İstasyonuna 3 dakika yürüme mesafesindeki B P International Hong Kong Hotel'de kaldım. Her ne kadar oteli ben seçmedi isem de, otelden memnun kaldım ve Hong Kong otel tavsiyesi olarak bu sayfaya taşıdım.

B P International Hong Kong Hotel oldukça merkezi bir konumda ve Hong Kong'un merkezindeki Kowloon Parkına sırtını dayamış güzel bir yerde. Burada şunlardan memnun kaldık.

Otel : B P International Hong Kong Hotel 4 yıldızlı ve oldukça temiz bir otel. Hong Kong otellerinin standart özelliği olan küçük odalar burada da var ama odada futbol oynamayacaksanız oda büyüklüğü yeterli. Otelin tesisleri de temiz. İş için Hong Kong'da iseniz 13. kattaki ütü masası ve çamaşır yıkama ve kurutma makineleri size kendilerini çok sevdirecekler. Sivri zekalı şirket sekreterimiz odaları kahvaltısız aldığından kahvaltı konusunda yorum yapamayacağım. Güzele benziyor ama 25 USD olduğundan ve ben de oldukça pis boğaz olduğumdan karnımı Hong Kong sokaklarında doyurdum.

Odada internet var ve yeterince hızlı.

Hong Kong'da ucuz otel bulmak zor, bulduğunuzun iyi ve merkezi bir yerde olması daha da zor. Ama bu otel hem görece ucuz hem de oldukça merkezi bir yerde.

Otelin tek eksisi kalabalığı. Otel büyük zaten. Fiyatı ve lokasyonu da iyi olunca Çinli turistler abanmış otele. Gerçi oldukça fazla sayıda Batılı da vardı. Otelin asansörü tıka basa dolu oluyor genelde.

Son olarak da eğer burada kalacaksanız yüksek katlarda ve güneye (parka doğru) bakan bir oda seçin. Hong Kong Adasına doğru doyumsuz bir manzaranız olur ve saat 8'de başlayan gökdelen ışık şovunu da odanızda seyredersiniz.

Ulaşım : Jordan MTR İstasyonu (metro istasyonu) 3 dakika yürüyüi mesafesinde. Bu istasyon kırmızı hat üzerinde ve aktarmasız Hong Kong Adasındaki Central İstasyonuna gidebiliyorsunuz. Üstüne üstlük Tsim Sha Tsui ve dünyanın en nüfus yoğun yerleşim yeri olan Mong Kok sadece bir istasyon uzakta. Gerçi bu istasyonlar çok yakın, yürüseniz daha iyi.

Hong Kong Havaalanından gelen A21 otobüsü otelin hemen yanındaki kavşakta duruyor. O nedenle otele otobüsle varmak çok kolay.


Çevre : Otelin hemen karşısında büyük bir Seven-Eleven var. 20 ABD Doları kahvaltıdan tasaruf yapmak için odayı kahvaltısız alıp burada kahvaltı yapabilirsiniz. Ya da içecek ve abur cubur ihtiyacınızı buradan giderebilirsiniz.

Otelin hemen arkasında Kowloon Parkı ve yüzme havuzu var. Bunun yanında lüks alışveriş olanakları ile dolu Tsim Sha Tsui yürüme mesafesinde. Hong Kong'un olmazsa olmazı olan Tsim Sha Tsui kıyısında yürüyüş (karşı kıyılardaki devasa gökdelen topluluğunun manzarası) yürüme mesafesinde.

Otelden kısa bir yürüme ile ulaşabileceğiniz Hong Kong History Museum ve biraz daha tabanvay ile varabileceğiniz Avenue of Stars (meşhur Bruce Lee heykeli burada).

Bunun yanında Jordan ve hemen kuzeyindeki Mong Kok kendi başına bir turizm cazibesi. Bu bölge dünyanın en nüfus yoğun bölgesi ve Hong Kong denilince akla gelen neon ışık ormanı altındaki keşmekeş, kaos burada en yoğun hali ile bulunuyor. Haritasız gezmeyin kaybolmanız kesin.

Jordan ve hemen kuzeyindeki Mong Kok, Hong Kong'un dünyaca ünlü karmaşasının merkezi.
B P International Hotel 8 Austin Road, Jordan, Hong Kong adresinde.  En son karşılaştırmalı oda fiyatları ve detaylı bilgi için B P International Hong Kong Hotel sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder