15 Eylül 2014 Pazartesi

Sapanca'da nerede kalınır?

İstanbul, Ankara ve İzmit'ten kısa bir tatil için gidilebilecek huzurlu ve güzel yerlerin başında Sapanca Gölü geliyor. Yemyeşil doğası, tertemiz havası ve muhteşem göl manzarası ile büyük şehrin gürültü ve patırtısından kaçmak için çok güzel bir alternatif sunan Sapanca, sadece gölü değil, dereleri ve ormanlık alanları ile de oldukça güzel bir yer.

Sapanca hem İstanbul'a yakın, hemen yeme-içme alternatifleri çeşitli hem de otelleri görece kaliteli bir yer. Buranın güzel bir özelliği de her mevsim gitmenin mümkün olması. Yoğun sezon ise yaz ayları. En güzel ilkbahar ve Sonbahar aylarında ziyaret edilebilecek bu cennet parçası, İstanbul'a sadece 1.5 saat uzaklıkta. Her ne kadar günübirlik gidebiliyor olsanız da, bir ya da iki gece kalacak şekilde sakin bir haftasonu kaçamağını şiddetle tavsiye ederiz. Doğanın binbir renge büründüğü sonbaharda ya da canlanmaya başladığı ilkbaharda bir haftasonunu mutlaka Sapanca ve çevresine ayırın. İlkbahar ve sonbahar aylarında Sapanca'nın yaza göre oldukça da sakin ve tenha olduğunu belirtelim.

Sapanca'da nerede kalınır sorusuna ayrıntılı değinelim. Sapanca'da ya Sapanca Gölü kıyısında ya da biraz içeride ormanlık alan içinde kalabilirsiniz. Ormanlık içinde bir otel sizi doğayla baş başa keyifli bir ortamda ağırlayacak iken göl kenarında bir otel ise göl manzarası ve aktiviteler için uygun olacaktır. Ama gölün bazı bölgelerinde ciddi bir koku problemi var ve Sapanca Gölü kıyısındaki otelinizi kiralamadan önce bu kokudan muzdarip olup olmadığını araştırın. Otel olarak ise Sapanca Gölü civarındaki iki 5 yıldızlı oteli tavsiye edeceğiz : Richmond Nua Wellness Spa ve
Güral Sapanca Wellness Park.

Sapanca Richmond Nua Wellness Spa, Sapanca'nın muhteşem doğasını çok güzel bir SPA hizmeti ile birleştiriyor. Haftasonu kaçamağını yeniden doğuş ritüeline çevirmek, şehir stresinden tamamen kopmak için ideal bir otel. "SPA Varış Noktası" (SPA Destination) konsepti ile hizmet veren otel, Sapanca'nın en iyilerinden.

Sapanca Richmond Nua Wellness Spa
Sapanca Richmond Nua Wellness Spa, Sapanca Gölü Kıyısında

Güral Sapanca Wellness Park ormanlık alan içerisindeki yemyeşil bahçesi ve modern tesisleri ile göz dolduran, büyük şehirden kaçsam da sessiz ve huzurlu bir ortama kendimi atsam diyenlere ideal bir tatil sunuyor. Lüks tesisler, havuzlar ve odalar çok güzel. Aileler özellikle bu oteli çok sevecek. Otel Sapanca Gölüne yakın değil o nedenle hayalinizde göl kenarı tatili varsa bu otel size göre değil. Ama bu otelin Sapanca otelleri arasında müşterilerinden en yüksek değerlendirmeleri alan otel olduğunu belirtelim.

Güral Sapanca Wellness Park
Sapanca'da kalabileceğiniz diğer bazı oteller de şunlar:

- Green Park Resort Kartepe Kocaeli
Club Otel Lale
- Sapanca Aqua Hotel
Royal Sapanca Hotel
Sapanca Tas Ev
Villa Kırkpınar
Well Done Butik Otel
Motali Life Hotel
Konak Beyzade Butik Otel
Talia Otel Sapanca
Kırkpınar Yeşil Otel
Bungalow Otel Cansu
Sessiz Ev Çiftlik Otel
Dilek Konağı Pansiyon
SAU Kırkpınar Uygulama Hotel
- Uğurlubey Dağ Oteli
- Kırkpınar Suite Hotel
- Şenler Hotel
- İstanbul Hotel Sapanca
- Egemen Hotel
- Ozlem Hotel
- Zelis Ciftligi
- G Sapanca
- Sapanca 105
- Hotel İpekyolu
- Didi Hotel Sapanca

Sapamca Gölü
Sapanca otellerinin daha geniş bir listesi ve oda fiyatları gibi detay bilgiler için otel fiyatlarının karşılaştırmalı olarak verildiği Sapanca Otelleri sayfasına bakabilirsiniz. İndirimli haftasonu ya da günübirlik Sapanca turları ve otel indirimleri için Sapanca Fırsatları sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder