4 Eylül 2014 Perşembe

Bursa'da nerede kalınır?

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa, çekirge kaplıcaları, termal otelleri, Uludağ kayak merkezi, tarihi hamamları, tarihi binaları ve iskender gibi yemekleri ile meşhur, yurt içi seyahat edenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerden biri. Osmanlı'ya 78 sene başkent olan ve daha öncesinde Bizans ve Selçuklularca yönetilen bu tarihi şehir, hem içindeki parkları hem de dışındaki yoğun ormanları nedeni ile "Yeşil Bursa" olarak bilinmekte.

Bursa aynı zamanda Türkiye'nin en büyük endüstriyel merkezlerinden biri. Türk otomotiv endüstrisinin merkezi olan şehir, Oyak Renault, Tofaş Fiat, Bosch, Borçelik, Türk Prysmian Kablo ve Sütaş gibi devasa endüstriyel firmalarına da ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle de oldukça hatrı sayılır sayıda işadamını da konuk ediyor.

Bursa'da nerede kalınır? Bursa'da birçok otel seçeneğiniz var. Şehrin merkezinde, Osmangazi içinde, Çekirge'de ve Nilüfer semtinde oldukça güzel oteller bulabilirsiniz. Biz burada bazı belli başlı Bursa semtlerine ve de otellerine değindik. Eğer Bursa otellerinin fiyat karşılaştırmalı tam bir listesine göz atmak isterseniz, Bursa otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bursa Şehir Merkezi  (Osmangazi, Çekirge)
Bursa şehir merkezi, Bursa'nın en büyük ilçesi Osmangazi sınırları içinde. Osmangazi, Bursa'da gezilip görülecek yerlerin çoğunu barındıran, Bizans, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerinden izler taşıyan bir semt. Kayıtlı 1800'den fazla tarihi binaya sahip bu semt aynı zamanda kaplıcaları ile ünlü Çekirge semtinin de bulunduğu bölge.

Eğer Bursa'nın merkezinde, Ulu Camii, Kapalı Pazar ve Hanlar Meydanına yürüme mesafesinde bir otel arıyorsanız size tarihi bir konakta hizmet veren Kitap Evi Butik Otel'i tavsiye edeceğiz. Yine Bursa şehir merkezinde, Ulubatlı Hasan Caddesinde yer alan 5 yıldızlı Almira Hotel, kent manzaralı açık hava teras havuzu ve restoranları ile öne çıkan bir diğer otel.

Bursa merkezin 15-20 dakika dışında kalmak sorun değil ise ve eğer iş için ya da gezmek için Bursa'da iseniz ve kaldığınız otelde termal havuz olsun derdiğiniz yoksa ALoft Bursa oldukça güzel ve hesaplı bir alternatif. Bu otelin muhteşem tasarımı, geniş odaları ve banyosu sizi memnun etmeye aday.

Bursa kaplıca otelleri arayanların ilk bakmalarıo gereken adres Çekirge. Çekirge bugün Bursa'nın en gözde, modern, nezih ve elit yerlerinden biri. Çekirge'deki otellerin önemli bir bölümü lüks kategorisinde. Çekirge geçmişte olduğu gibi günümüzde de kaplıcaları ve hamamları ile ünlü. Uludağ yolu üzerinde bulunan ve Bursa'ya tepeden bakan bu güzel semt Bursa termal otellerinin en önemlilerini barındırıyor.

Çekirge Kaplıcaları Vakıfbahçe kaynağına bağlı.  Çekirge’deki Çelik Palas ve Askeri Hastane dahil tüm oteller bu kaplıcalara bağlı. Toprak kalevi acı bikarbonatlı olan bu kaplıcanın suları şifa diye bilinir ve romatizmal sendromlar, hareket sistemlerinin ağrılı hastalıkları, damar tıkanıklıkları, diyabet, gut ve metabolizma bozuklukları, içme olarak karaciğer ve safra yolları hastalıklarına iyi geldiği söylenir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1935 yılında inşa edilen ve özelleştirildikten sonra 5 yıldızlı Hotel Celik Palas Thermal Spa adıyla hizmette olan Çelik Palas Otel, muhtemelen bu otellerin en ünlülerinden. Otel, Bursa'nın en büyük termal havuzunu barındıran 3,000 metrekarelik bir SPA merkezine sahip. Bu SPA merkezinde ayrıca bir kapalı yüzme havuzu ve 2 adet Türk hamamı da var.

Çekirge'de tavsiye edilebilecek başka oteller ise Divan Bursa, hamamı ve yemeklerinin yanında SPA merkezi ile de göz dolduran Marigold Thermal&Spa Hotel Bursa.

Osmangazi'deki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Bursa Osmangazi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.


Bursa'nın Çekirge semtindeki Marigold Thermal&Spa Hotel Bursa, şehrin en iyi kaplıca otellerinden.

Nilüfer
Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım semtlerinin yanında üçüncü merkezi ilçesi olan Nilüfer semti, Bursa'nın yeni ve daha çok yerleşim alanı olarak kullanılan bir semti ama burada da kalabileceğiniz güzel ve merkezi oteller var. En beğenilen lüks Bursa otellerinin başında gelen Sheraton Bursa Hotel ve Crowne Plaza Bursa Convention Center & Thermal Spa burada örneğin.

Nilüfer'deki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Bursa Nilüfer otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder