14 Eylül 2014 Pazar

Cenevre'de nerede kalınır?

İsviçre'nin Zürih'ten sonraki en büyük şehri Cenevre, dünyanın önemli iş, finans ve yönetim merkezlerinden biri. Her ne kadar Birleşmiş Milletler artık New York'ta olsa da Cenevre hala önemli bir diplomasi merkezi ve Cenevre dünyanın en çok uluslararası kuruma ev sahipliği yapan şehri.

Cenevre İsviçre'nin diğer şehirleri gibi harika bir ulaşım sistemine sahip. O nedenle eğer toplu taşıma sistemine yakın bir yerde kalırsanız her yere ulaşmanız oldukça kolay. Yine de eğer çoğu gezilesi ve görülesi yere varmanın en kolay yolu şehrin tarihi merkezinde kalmak.

Cenevre'de nerede kalınır sorusuna gelmeden önce genel birkaç bilgi verelim. Cenevre'de ucuz otel bulmak problem zira bu kategoride pek otel yok. Merkezi Cornavin Tren Garı civarında bulunan yüzlerce Cenevre Otel seçeneğinde fiyatlar genelde standart ve135 CHF seviyesinde. Eğer daha ucuz Cenevre oteli arıyor iseniz Cenevre merkezi yerine havaalanı civarındaki otellere bakın. Cenevre'nin mükemmel toplu taşıma sistemi sayesinde şehir merkezine 15 dakikada varabileceğiniz gibi buradaki otellerde genel olarak daha iyi otel tesisleri bulabilirsiniz. Ama iş ya da konferans için Cenevre'de iseniz gideceğiniz yer ile otel arasındaki ulaşım süresine ve olanaklarına dikkat edin.

Cenevre otelleri uluslararası fuar, kongre ve konferans gibi etkinlikler civarında oldukça pahalı tabii kalacak yer bulabilirseniz. Palexpo'daki Salon d'Auto örneğin kalabalık bir fuar. Cenevre gezinizi planlarken bu etkinliklerin olduğu zamanlarda şehre gelmekten kaçının.

Old Town (vieille ville) and St. Gervais

Cenevre'nin şehir merkezi, şehirde kalmak için en uygun yeri sunuyor. Cenevre şehir merkezi denilince akla gelen ilk yer Genève-Cornavin ya da Gare de Cornavin olarak bilinen Cornavin Tren Garı. Şehrin tam kalbindeki bu tren istasyonu ve aynı adlı çevre semtinde bol bol Cenevre oteli var. Burası merkezi bir yerde kalmak isteyenlerin ilk bakması gereken yerlerden biri.

Cenevre'nin tarihi merkezi yayan gezilebilecek bir yer. Cenevre Gölünden de gelseniz, Cornavin İstasyonundan da yayan gezmek en iyisi. Jet d'Eau, Cathédrale St-Pierre ve eski şehir merkezi gezilip görülecek yerler. Cenevre'de ayrıca görülecek oldukça güzel müze ve sanat galerileri var.

Merkezi Cenevre otelleri, karşılaştırmalı otel fiyatları ve kullanıcı yorumları gibi detaylar için Cenevre Cornavin Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Cenevre
Ucuz Cenevre otelleri

Yukarıda belirttiğimiz gibi Cenevre Havaalanı civarındaki oteller merkezdekilere göre genelde daha ucuz. Buradan merkeze ulaşım da kolay. Bunun yanında merkezi bölgelerde hostel bulmanız da mümkün.

Eğer orta ve üst seviye bir otelde kalmak istiyor ama Cenevre'nin pahalı fiyatlarını ödemek istemiyorsanız Cenevre yakınlarındaki Annemasse ve Gaillard gibi Fransız şehirlerine de bakabilirsiniz. Bu şehirlerden Gare Cornavin'e ulaşım oldukça kolay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder