8 Mart 2014 Cumartesi

Bangkok'ta nerede kalınır?

Bir kültür fenomeni, alışveriş cenneti ve egzotik turist hazinesi Bangkok dünyanın en kozmopolitan, zıtlıklarla dolu ama çekici şehirlerinden biri. Rengarenk, capcanlı ve oldukça da sıcakkanlı ve güleryüzlü olan Bangkok, bazılarına ilk başta karmakarışık ve boğucu görünse de biraz zaman harcadığınızda bağımlılık yaratacak bir şehir. Bangkok dünyanın en çok "bir gelenin bir daha geldiği" şehri muhtemelen. Bunda Bangkok'un meşhur seks turizminin de katkısı olsa da şehrin renkliliği ve gece hayatı sadece bu kırmızı noktalı kısmı ile kısıtlı değil. Uzak Asya tapınakları ile dolu nehir kenarı, nehirdeki büyülü gece tekne gezisi, tapınaklar, renkli gece hayatı, tayland boksu maçları, binbir türlü ve güzel yiyecek, capcanlı gece pazarları, çok güzel alışveriş imkanları ve hem güzel hem de ucuz otelleri ile oldukça güzel bir tatil Bangkok'ta sizi bekliyor.

Bangkok'ta nerede kalınır sorusunun cevabına geçmeden şunu söyleyelim: Bangkok 4 ve 5 yıldızlı kategorisinde en ucuz otel fiyatlarını bulabileceğiniz büyük şehirlerden biri. Bu nedenle her ne kadar Bangkok ilk olarak backpacker diye bilinen maceracı turistler tarafından keşfedilmiş olsa da bugün Bangkok'ta en popüler konaklama şekli güzel ve görece lüks otellerde kalmak. Biz bu yazımızda tek tek Bangkok otel tavsiyesi yapmak yerine Bangkok'ta kalabileceğiniz belli başlı bölgeleri tanıtacağız.

Bangkok'ta kalacak yer tavsiyesi
Bangkok
Sukhumvit

Tayland'ın en uzun caddesi olan Sukhumvit ve bu caddeye açılan sayısız "soi" (sokak) her ne kadar pek turist atraksiyonu barındırmasalar da Bangkok'un konaklamak için en popüler yerleri. Bunda Sukhumvit boyunca uzanan Skytrain adlı toplu taşıma sisteminin payı büyük. Bangkok'un İstanbul'dan beter trafiği yüzünden Sukhumvit'te bir otelde konaklamanız ve Skytrain'i kullanmanız size büyük zaman ve para tasarrufu sağlayacaktır. Bunun yanında Sukhumvit güzel ve büyük alışveriş merkezleri, gece rengarenk olan sokak pazarları, Bangkok'un yabancılara hizmet veren üç Red Light District'inden ikisi (Soi Cowboy ve Nana Plaza), güzel lokantaları, barları, gece klüpleri ve yüzlerce güzel oteli ile Bangkok'ta nerede kalınır sorusunun muhtemel cevabı.

Sukhumvit'deki otellerin fiyat karşılaştırmalı listesi, oda fiyatları, müşteri yorumları ve varsa en son ucuzluklar için Bangkok Sukhumvit Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bangkok Sukhumvit gece manzarası
Bangkok Sukhumvit Caddesi
Siam
Bangkok merkezi olmayan bir şehir. Ama eğer bir merkeze en yakın yeri neresi derseniz o da Siam. Siam kesinlikle Bangkok'un alışveriş merkezi. Burada ucuz ve güzel alışveriş olanakları bulabileceğiniz meşhur MBK ve Bangkok'un lüks alışveriş merkezleri Siam Discovery Center, Siam Center, ve Siam Paragon bulunuyor. Bu bölgede de Skytrain hattı olduğu için burada kalmanız Bangkok trafiğini çoğunlukla bypass edebilmenizi sağlayacaktır. Siam'da alışveriş merkezlerinin yanında sayısız dükkan, lokanta, bar ve gece klübü var.

Siam'daki otellerin fiyat karşılaştırmalı listesi, oda fiyatları, müşteri yorumları ve varsa en son ucuzluklar için Bangkok Siam Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bangkok MBK Center
Siam'daki Bangkok MBK Center, Bangkok'un en meşhur alışveriş merkezlerinden biri.
Silom
Silom yeldeğirmeni demek. Bu bölge zamanında kocaman ve bomboş bir bataklıkmış. Ortasında da sadece yüksekçe bir yeldeğirmeni varmış. Silom bugün Bangkok'un en önemli finans ve iş merkezi. Tayland'ın birçok banka ve şirket merkezi burada. Bunların  yanında güzel lokanta ve alışveriş merkezleri bulabileceğiniz Silom, Bangkok seks turizmi olayının başladığı yer olan Red Light District Patpong'un da bulunduğu bölge.

Silom'daki otellerin fiyat karşılaştırmalı listesi, oda fiyatları, müşteri yorumları ve varsa en son ucuzluklar için Bangkok Silom Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bangkok Riverside
Bangkok nehir kenarı şehrin tarihi olarak en önemli bölgesi. Kaotik, görece pis ve karmakarışık olsa da yine de arada pat diye karşınıza çıkan muhteşem kıyı tapınakları, nehir taksileri, botları ve büyük mavnaları ile Riverside bambaşka bir dünya. Riverside aynı zamanda Bangkok'un en lüks 5 yıldızlı otellerinin bulunduğu mekan. Bu otellerin çoğunun kendi tekneleri olduklarından konuklarının şehirde ulaşımı kolay (nehir Bangkok toplu taşıma sisteminin önemli bir parçası).

Riverside'daki otellerin fiyat karşılaştırmalı listesi, oda fiyatları, müşteri yorumları ve varsa en son ucuzluklar için Bangkok Riverside Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bangkok Riverside
Bangkok Riverside
Khao San ve Eski Şehir
Bangkok'un İstanbul'daki Sultanahmet'e denk gelen tarihi merkezi Rattanakosin, Bangkok'un gezilecek görülecekler listesindeki en önemli yerleri barındırıyor. Büyülü Grand Palace, Wat Phra Kaew ve Wat Pho burada. Eski şehir merkezi bugün hala oldukça kalabalık ve canlı.

Rattanakosin içindeki Khao San Road dünyanın en meşhur backpacker merkezlerinden biri. Burası 80'lere kadar Uzak Asya'da sadece çok maceraperest backpacker'ların gittiği üç "K"dan biri: Katmandu, Kuta (Bali) ve Khao San Road. Bugün 3 yıldıza kadar onlarca oteli bulabileceğiniz bu kısa ama oldukça renkli yer, eğer burada kalmasanız bile gidip görmeniz gereken Bangkok atraksiyonlarından biri.

Rattanakosin'daki otellerin fiyat karşılaştırmalı listesi, oda fiyatları, müşteri yorumları ve varsa en son ucuzluklar için Bangkok Rattanakosin Otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Khao San Road otelleri için Bangkok Khao San Road Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Rattanakosin
Rattanakosin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder