12 Mart 2014 Çarşamba

Langkawi'de nerede kalınır?

Malezya'nın en popüler ve bilinen turizm merkezlerinden biri olan Langkawi her ne kadar büyük ana adası nedeniyle tek bir ada olarak bilinse de aslında 99 adadan oluşan bir takımada. Duty-free olduğu için ucuza lüks alışveriş yapabileceğiniz bu tropik ada mükemmel kumsalları, dünyaca ünlü dalış sahaları, tekne gezisine uygun suları, yağmur ormanları ve eşsiz doğal güzellikleri ile muhteşem bir destinasyon. Burada sadece Malezya'nın değil, tüm Güneydoğu Asya'nın bazı en güzel kumsallarını bulabilirsiniz. Bunların yanında Underwater World ve meşhur teleferik ve Skybridge gibi turist atraksiyonları da mevcut.

Tropik iklime sahip Langkawi'ye yılın hemen her ayı gidebilirsiniz. Açık denizin ana fırtınalarından Endonezya'nın Sumarta Adası ve Malezya Yarımadası tarafından korunan Langkawi'de sadece 2 mevsim var: Kuru mevsim (Kasım - Mart) ve yağmurlu mevsim. Gündüz sıcaklığı 30 - 35 derece. Gece ise 28 - 29 derece.

Langkawi'ye ülkemizden Kuala Lumpur ya da Singapur'a uçup, buralardan da Langkawi'ye uçarak gidilebilir.

Peki Langkawi'ye gideceksiniz diyelim. Langkawi'de nerede kalınır? Biz bu soruyu tek tek Langkawi otel tavsiyesi vererek cevaplamak yerine Langkawi'de kalabileceğiniz belli başlı yerleri tanıtarak cevaplayacağız. Langkawi'de bir sürü güzel otel ve resort var ve hangi otelde kalacağızdan ziyade hangi plajda ya da kasabada kalacağız sorusuna cevap aramak daha mantıklı.

Langkawi'de nerede kalmalı - Langkawi Adası Haritası
Langkawi Haritası.
Pantai Cenang

Langkawi'nin ana damarı olan Pantai Cenang, Langkawi'nin merkezi şehri Kuah'ın 25 kilometre batısında, Pantai Tengah'ın 500 metre doğusunda oldukça popüler bir hat. Burası beyaz kumlu güzel bir plaj oluşturan bir küçük körfez ve burada deniz kenarında kalabileceğiniz bir sürü irili ufaklı otel ve motel mevcut. Bolca tekne kiralama ya da su sporları aktivitesi de olan bu bölgede güzel restoranlar ve bir Phuket kadar olmasa da Langkawi'nin en renkli gece hayatını bulabilirsiniz.

Pantai Cenang bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Pantai Cenang otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Langkawi Pantai Cenang Beach
Langkawi Pantai Cenang Plajı, adanın en popüler turist bölgesi.
Pantai Tengah

Langkawi'nin batı kıyılarındaki ilk plaj olan Pantai Tengah aile dostu bir ortama, düşük bütçeye hitap eden chalet tarzı konaklamaya ve birkaç tane de "herşey dahil" resorta ev sahipliği yapan, adanın en uzun plajı. Burada gezilip görülebilecek pek birşey yok aslında. Burası yerel halk ve Malezyalılarca daha çok tercih edilen bir mekan.

Pantai Tengah bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Pantai Tengah otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Kuah

11,000 nüfuslu Kuah, Langkawi'nin en büyük şehri. Adaya feribot ile gelenler Langkawi'ye buradan girecektir. Çok katlı otellere ve duty-free shoplara sahip bu küçük kıyı kasabası. Burada gezip görecek çok şey olmasa da adanın banka, polis, hastane ve fastfood gibi medeni oluşumlarının olduğu tek yeri. O kadar yol geldikten sonra, tropik bir sahilde kalmak varken neden kıytırık bir Malezya kasabasında kalasınız bilemeyiz ama adanın en büyük kasabasını da kalacaklar listemize almadan edemedik.

Kuah bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Kuah otelleri sayfasına bakabilirsiniz.


The Langkawi Sky Bridge above the rainforest canopy
Yağmur ormanı üzerinde uzanan Langkawi Sky Bridge
Padang Matsirat

Eğer Pantai Cenang ve Tengah'tan daha tenha, kafanızı dinleyecek bir yer arıyorsanız, adanın kuzey ucundaki Padang Matsirat tam size göre. Burada gece hayatı olmasa da huzur dolu bir tropik tatil var. Aynı zamanda Makam Mahsuri ve Snake Sanctuary gibi bazı Langkawi turist atraksiyonları da bu bölgede.

Padang Matsirat bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Padang Matsirat otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Pantai Kok

Pantai Kok, Langkawi'nin açık ara en iyi plajına sahip. Cenang ve Tengah'a göre daha sakin ve aile ortamı havası veren güzel bir bölge. Langkawi'nin en lüks otellerinden olan Four Points by Sheraton Langkawi Resort and Tanjung Sanctuary burada ama dar ve normal bütçeye hitap eden chaletler de mevcut. Güzel plaj, güzel deniz, güzel ortam. Aynı zamanda alışveriş için dükkanlar, restoran ve barlar da mevcut.

Pantai Kok, Langkawi'de nerede kalınır sorusuna, bizim cevabımız. Pantai Kok bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Pantai Kok otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Datai Bay

Langkawi Malezya'nın lüks ada turizmi merkezi olarak bilinen bir yer. Datai Bay ise Langkawi'nin en seçkin bazı resortlarına ev sahipliği yapan seçkin bir bölge. Aynı zamanda Malezya'nın en iyi 10 golf sahasından biri olan Datai Bay Golf Course da burada. Buradaki Datai Langkawi adlı aşmış resortu kesinlikle tavsiye ederiz.

Datai Bay bölgesindeki otellerin karşılaştırmalı fiyat listesi, oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntıları için Langkawi Datai Bay otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Datai Bay (fotoğraftaki havuz Datai Langkawi adlı muhteşem resorta ait)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder