8 Mart 2014 Cumartesi

Varşova'da nerede kalınır?

Polonya'nın Vistül Nehri üzerinde yer alan başkenti ve en büyük şehri Varşova (İngilizce Warsaw, Polonya Dilinde Warszawa) her ne kadar genç bir şehir olsa da (şehir İkinci Dünya Savaşında Nazilerce 85% yok edilmiş) turistlere birçok gezilip görülecek yer sunuyor.

Eğer Varşova'da birçok yer gezmeyi planlıyorsanız Varşova Turist Kartı (Warsaw Tourist Card) alın. Birçok müzeye ve turist atraksiyonuna bedava ya da indirimli girmenizi sağlayacak olan bu kart aynı zamanda toplu taşıma araçlarında da geçiyor. Bunun yanında mağazalarda, araba kiralarken falan da indirim sağlayabiliyor.

Varşova birçok büyük şehir gibi bir nehir kenarında kurulu. Şehrin içinden geçen Vistül Nehri (Polonya Dilinde Wisla) şehri kuzeyden güneye kat ederken sol kıyı (Pol : lewy brzeg) ve sağ kıyı (Pol: prawy brzeg) olarak ikiye ayırıyor (bakınız aşağıdaki Varşova Haritası).

9 ve 10. Yüzyılda Varşova Vistül Nehrinin sağında kalan kıyılarda imiş ama bugünkü şehir merkezi nehrin sol kıyılarında Śródmieście adlı semt. Varşova Tarihi Kenti tamamen bu şehir merkezi semtin içinde. Varşova'nın merkez noktası ise Metro Centrum Metro İstasyonu girişi civarındaki Al. Jerozolimskie ve ul. Marszałkowska'nın kesiştiği kavşak.

Palace of Culture, şehrin hemen hemen her yerinden görülebilen bir yapı. Bu da oryantasyonu oldukça kolaylaştırıyor. Eğer Varşova'da kaybolursanız Palace of Culture and Science'ye yürümeniz yeterli. Al. Jerozolimskie, ul. Marszałkowska, al. Jana Pawła II, ve ul. Świętokrzyska arasındaki meydanda ana tren istasyonu Dworzec Centralny ve meşhur the Palace of Culture and Science.

Peki Varşova'da nerede kalınır? Biz burada tek tek Varşova otel tavsiyesi yapmak yerine Varşova'nın kalmak için ideal semtlerini vereceğiz. Turist olarak Varşova'da iseniz aşağıda bir miktar detaylı anlattığımız Varşova Merkez mahallelerinde kalın. Eğer iş için gidiyor iseniz Varşova Havaalanı yakınlarında güzel business oteller mevcut.

Eğer bütçeniz dar ise Varşova hostellerinin tek alternatifiniz olduğunu düşünmeyin. Eğer 3 ya da 4 yıldızlı bir Varşova otelini bir miktar önceden ayarlarsanız ödeyeceğiniz para hostellere ödeyeceğiniz paradan çok çok yüksek değil. Tabii ki konfor arasında dağlar kadar fark bulacaksınız.

Siz bu sayfadaki linkleri takip ederek ilgili bölgedeki Varşova otellerinin tam listesini, detaylarını, çeşitli otel reservasyon sitelerinden gelen karşılaştırmalı gecelik oda fiyatlarını (aynı otelin aynı odasının en ucuz fiyatını kolayca bulun diye) ve konuk yorumlarını görebilirsiniz.

Varşova Haritası ve Varşova'nın Semtleri
Varşova Haritası ve Varşova'nın Semtleri
Varşova Merkez (Śródmieście, Wola, Mokotów, Żoliborz, Ochota, Praga Północ, Praga Południe)
Şehrin gezilip görülecek yerlerinin çoğu yukarıdaki haritada merkezde yer alan ve mavi renkle işaretli merkezi semtlerde toplanmış vaziyette. Ama şehrin tarihi merkezini sorarsanız burası sadece Śródmieście Semti içinde yer alıyor. Varşova'nın gezilip görülecek yerlerinin en önemlilerinin toplandığı tarihi merkez yürüyerek keşfedilecek kadar küçük. Burada yürüyerek yapılan Varşova turlarına katılın.Śródmieście'den sonraki en ilginç semt muhtemelen nehrin karşı kıyısındaki Praga.Ząbkowska, Targowa, Wileńska, 11 listopada, Inżynierska caddelerinde gündüz güzel kafeler gece ise renkli bir gece hayatı bulabilirsiniz. Praga her ne kadar tehlikeli bir semt olarak bilinse de bu ününü hak edecek kadar tehlikeli bir yer değil.

Varşova'da her bütçeye göre konaklama imkanı var. En iyi otelleri Śródmieście, Wola, ve Mokotów semtlerinde bulabilirsiniz. Warsaw/Włochy'de havaalanına yakın birçok güzel iş oteli var.

Varşova'nın 2. Dünya Savaşında tamamen yıkılan ve sonradan küllerinden yeniden doğan tarihi merkezi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder