15 Mart 2014 Cumartesi

Oslo'da nerede kalınır?

Norveç'in başkenti ve en büyük şehri Oslo aynı zamanda Norveç'in ekonomik, kültürel, sanatsal ve ticari kalbi. 634,000 kişinin yaşadığı şehirde her yere kolayca ulaşmanızı sağlayacak 6 adet metro hattı ve 6 adet tranvay hattı var.

Şehir 1,000 yaşında olsa da 1642 yılında korkunç bir yangın felaketi yüzünden şehirde ortaçağdan kalma çok fazla bina yok.

Oslo'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Oslo'da otel bulmak genellikle güç. Özellikle yüksek sezonda ve büyük fuar ve konferansların olduğu dönemlerde Oslo'da yer bulmak neredeyse imkansız ve Oslo'ya 170 kilometre uzaklıktaki Lillehammer (trenle 2 saat 15 dakika) şehrinde konaklamak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle Oslo otelinizi mümkün olduğunca erkenden ayırtın.

Oslo'da bütçe otel arayanlar için alternatifler (hostel ve düşük bütçeye hitap eden otel) görece olarak az. Özellikle Nobel Ödüllerinin olduğu hafta oda fiyatları 2 katına çıktığı gibi oda bulmakta oldukça güç.

Biz bu yazıda tek tek Oslo otel tavsiyesi yapmak yerine, Oslo'da kalmanıza uygun belli başlı bölgeleri kısaca tanıtacağız. Bu bölgelerdeki otellerin ayrıntıları için linklerdeki sayfalara bakabilirsiniz.

Karl Johans Gate ve downtown

Oslo'nun ana tren garından batıya, Royal Castle'a doğru bir konumda bulunan Karl Johans Gate, Oslo'nun ana caddesi. Caddenin aşağı kısmı araç trafiğine kapalı bir alışveriş bölgesi. Parlamento'dan saraya kadar olan kısım ise devlet daireleri ile dolu. Oslo'nun lüks otellerinin çoğu bu Karl Johans Gate civarında. Oslo'nun merkezi (downtown) hava durumu ne olursa olsun renkli ve cıvıl cıvıl ve eğer Oslo'da kalacaksanız bu bölge en merkezi ve güzel yer.

Bu bölgedeki otellerin fiyat karşılaştırmalı bir listesi için Oslo Karl Johans Gate otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Near Oslo S ve the Oslo Opera House

Eskiden pek tekin olmayan Oslo Ana Garı çevresi Oslo Operasının açılması ile canlanıp kalınabilecek bir bölge olmaya başladı. Bu bölge oldukça merkezi ve toplu taşıma ile her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir yer. Oslo gece hayatına ve alışveriş bölgelerine de yakın - Oslo'nun en büyük iki alışveriş merkezi burada.

Bu bölgedeki otellerin fiyat karşılaştırmalı bir listesi için Oslo Opera Sarayı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Akershus Fortress ve Kvadraturen

Karl Johans Gate'nun güneyinde opera ve Oslo limanı arasında yer alan bölge Oslo'nun en eski yerleşkelerinden biri ve Oslo'nun ortaçağ kalesi Akershus Festning'nin bulunduğu yer. Bu bölgede hayat yavaş akıyor. Kvadraturen'deki Christiania Torv'da Oslo'nun bazı en köklü restoranlarını bulabilirsiniz. Buradan liman, Aker Brygge ve Hükümet Konağı yürüme mesafesinde. Astrup Fearnley Museum of Modern Art ve Architecture Museum'da bölgenin görülesi yerleri.

Bu bölgedeki oteller için Akershus Kalesi civarındaki oteller sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Oslo Akershus Kalesi
Oslo Akershus Kalesi
Frogner ve Majorstuen

Kraliyet Sarayı (Royal Palace) ardındaki bu iki bölge çoğunlukla yerleşim bölgeleri. Oslo'nun birçok mahallesine göre daha yeşil ve seçkin olan bu bölgede güzel ucuz Oslo guesthouseları ve B&B bulabilirsiniz. Buradaki 200 kadar bronz ve granit heykelin bulunduğu Vigeland Sculpture Park Oslo'nun en popüler turist atraksiyonlarından biri. Eğer gurme restoranlar, lüks butik alışveriş ve küçük sanat galerilerle süslü bir yer arıyosanız, Frogner ve Majorstuen size göre.

Bu mahallelerdeki konaklama imkanları için Oslo Frogner otelleri ve Majorstuen otelleri sayfalarına bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder