28 Mart 2014 Cuma

Krabi'de nerede kalınır?

Her yıl onbinlerce turisti ağırlayan Tayland'ın Krabi ili her ne kadar denizin ötesindeki komşusu Phuket kadar meşhur olmasa da Phuket kadar iyi hatta bazen çok daha iyi tatil imkanları sunan bir tropik cennet. Palmiye ağaçlı, beyaz kumlu plajları, tertemiz ve masmavi denizi, su sporları imkanları, tropik yeşili ve sunduğu birçok aktivite ile Tayland'ın mutlaka görülmesi gereken bölgelerinden biri olan Krabi turizm noktası olarak görece yeni keşfedilmiş bir yer ve bu nedenle de hala görece bakir.

Pek çok kişi Phi Phi Adalarını Phuket ile özdeşleştirir ama bu adalar aslında Krabi'ye bağlı. O nedenle bir bu yazımıza Phi Phi Adalarını da dahil ettik. Phi Phi smuhteşem bir tropik ada tatili yanında hedonist bir gece hayatı ve harika skuba dalışı imkanları sunuyor.

160 kilometrelik sahil şeridi ve yüzlerce yeryüzü cenneti mekanı ile rüya gibi bir Tayland tatili vaadeden Krabi'de nerede kalınır? Biz bu yazımızda turistlerin genelde kaldığı ve kalması için uygun olan yerleri tanıtacağız ama tek tek Krabi otel tavsiyesi yapmayacağız. Eğer Krabi otelleri ile ilgili fiyat da dahil detayları görmek isterseniz her yörenin tanıtımının sonundaki linkleri takip edebilirsiniz.

Krabi Town

20,000 nüfuslu Krabi Town Tayland'daki en eski yerleşim yerlerinden biri. Binlerce yıl önce burada içinde fillerin tutulduğu çiftlerle çevrili bir ahıl varmış. Bugün eski tarihinden şehirde kalan pek eser yok ama Tayland'ın kırsalımsı kentlerinin bilindik rahat havası Krabi Town'a da işlemiş. Şehrin içinden geçen Krabi Nehri de şehre belli bir hava katıyor.

Bugün Krabi 10-15 yıl önceki Phuket ve Koh Samui gibi bir yer ve bu nostalji nedeniyle popüler. Ama kent hızla gelişiyor ve gittikçe Phuket ve Koh Samui gibi kalabalıklaşıp bozuluyor. Burada Phuket'in sunduğu alışveriş imkanlarını ve gece hayatını bulamayacaksınız ama sessiz ve huzurlu bir tatil imkanı bulacaksınız.

Krabi Town, Krabi İlinin merkezi. Buradaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve müşteri yorumları için Krabi otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Krabi Haritası
Krabi Haritası. Krabi Phuket gibi Andaman Denizine bakıyor. Haritada da görebileceğiniz gibi Phi Phi
Adaları her ne kadar Phuket ile anılan bir yer olsa da aslında Krabi'ye yakın ve Krabi'ye bağlı. Krabi'nin
kendi havaalanı var ve merkezi ise Krabi Town.
Ao Nang

Krabi'nin en meşhur resort kasabalarından biri olan Ao Nang, bir ana caddeden ve bu caddedeki restoran, otel, motel, pub, bar ve klüplerden ibaret. Krabi Town'dan ve Klong Muang Plajından 20 dakika uzaklıktaki kasaba Krabi sahillerinin tam orta noktasında ve Krabi'nin meşhur adalarını ve Railay plajlarını ziyaret etmek için ideal bir üs. Ao Nang'ın hemen yakınındaki adalar Phi Phi Adalarına göre daha tenha, el değmemiş ve huzurlular. Ao Nang plajı da şehrin ana plajı ve hem güzel hem de karadan ulaşılamayan Railay Plajı gibi yerlere teknelerin kalktığı yer.

Ao Nangdaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve müşteri yorumları için Krabi Ao Nang otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Railay Beach 

Tayland'ın kartpostal güzeli ve en meşhur plajlarından biri olan Railay, muhteşem manzarası, denizi ve sahili ile tek kelime ile nefes kesici. Plajın hemen ilerisindeki kireçtaşından yüksek adalar hem manzara olarak müthiş hem de birer kaya tırmanma cennetiler. Bu küçük yarımada da beyaz kumlu plajlar, harika bir deniz, kayalıklar arasında saklı lagünler, mağaralar,görkemli kireç taşı adaları sizi bekliyor.

Railay sadece denizden ulaşabileceğiniz bir yer. Burası kalmak için de çok güzel bir yer. Railay Plajındaki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve müşteri yorumları için Krabi Railay Plajı otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Railay Beach
Railay Plajı Tayland'ın en güzel ve en meşhur plajlarından biri.
Koh Phi Phi 

Koh Phi Phi (Phi Phi Adası) Tayland'ın en meşhur turizm mekanlarından biri. Doğası oldukça güzel olmakla beraber taşkın ve sarhoş turistlerle dolu ve oldukça kalabalık bir yer ve geceleri çılgın ve sınırsız parti mekanına dönüşüyor. Eğer bu tür olaylarla işiniz yok ise burayı turla şöyle bir gezip gördükten sonra Krabi'ye kaçmanız yeterli olacaktır. Gündüzleri plajı tek kelime ile muhteşem (evet hala öyle). Her ne kadar kalabalık bir yer olsa da plajdan biraz uzakta sessiz sakin birkaç resort var.

Phi Phi Adası harika bir doğa, güzel plajlar, renkli bir gece hayatı, alışveriş imkanı ve unutulmaz bir Tayland tropik ada tatili sunuyor. Phi Phi'deki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve müşteri yorumları için Phi Phi otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Nopparat Thara Plajı

Krabi Town'ın 18 kilometre batısındaki Nopparat Thara Plajı, Ao Nang'a bitişik. Bu sessiz ve sakin plaj Hat Noppharat Thara-Koh Phi Phi National Park içinde ve 3 kilometre uzunluğunda güzeller güzeli bir plaj. Krabi'deki birçok plaj gibi burası da öyle şezlong ve şemsiye bulabileceğiniz bir yer değil. Plajın kuzey ucunda güzel deniz mahsulü restoranları var. Plajın Ao Nang'a bitişik güney ucunda ise bir miktar gece hayatı var. 

Nopparat Thara Plajı otelleri, karşılaştırmalı otel fiyatları ve müşteri yorumları için Krabi Nopparat Thara Plajı otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder