20 Mart 2014 Perşembe

Nice'de nerede kalınır?

Fransa'nın en kalabalık 5. şehri olan Nice la Belle (Güzel Nice), Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki en büyük şehri ve ünlü Fransız Rivierasının en önemli kentlerinden biri.

Vieux Nice (Nice Eski Şehri)

Nice'in en popüler yerlerinden biri olan Vieux-Nice, 16. yüzyıldan kalma binaları, dar sokakları ve atmosferi ile tam bir ortaçağ Fransız köyü havasında. Meşhur Promenade des Anglais, Chateau on the hill' ve Boulevard Jean Jaures arasında kalan bu bölge Nice'in en eski yerleşkesi. Her ne kadar turist dolu olsa da hala önemli miktarda yerel halk barındırıyor. Geceleri barları, pubları, dükkanları ve restoranları ile Nice Gece hayatının kalbi halini alan bu bölge plaja, Promenade des Anglais'e, otobüs ve tramvay hattlarına yakınlığı ile popüler bir konaklama mekanı.

Vieux Nice otellerinin güncel fiyatları ile bir listesi, karşılaştırmaları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Vieux Nice Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Vieux Nice (Nice Eski Şehri)
Promenade des Anglais

Promenade des Anglais, muhtemelen dünyanın en meşhur kordon boyu. Nice sahilindeki 7 kilometrelik bu muhteşem kordon, palmiye ağaçları ile süslü ve kalmak için birçok seçkin oteli de bulabileceğiniz bir mekan. 19. yüzyılın ortasında Fransız Riviera'sına İngilizlerin akması ile bir İngiliz tarafından inşaa ettirilen bu kordon, Côte d'Azur'un sıcak iklimine akan binlerce turistin Nice'e gelip de mutlaka uğradıkları yer.

Promenade des Anglais'de bulacağınız otellerden harika bir Akdeniz manzarası bulabileceğiniz gibi burası Nice merkeze de oldukça yakın. Promenade des Anglais'deki meşhur Negresco Hotel, French Rivierasının en seçkin otellerinden biri. Belle Epok dönemi tarzındaki pembe kubbesi ile Eyfel Kulesinin mimarı olan Gustav Eiffel'in eseri olan bu seçkin otelin içi sanat eserleri ile dolu bir müze gibi. Otelin arka kısmı bugün apartman olarak hizmet veriyor.

Promenade des Anglais otellerinin güncel fiyatları ile bir listesi, karşılaştırmaları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Promenade des Anglais Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Promenade des Anglais Nicee Kordonboyu
Promenade des Anglais, muhtemelen dünyanın en meşhur kordon boyu. Fotoğraftaki bina pembe kubbesi
ile hemen göze çarpan meşhur Negresco Hotel.
Nice Yeni Şehir
Masséna'dan başlayıp her yöne giden yollar alışveriş ve yeme-içme yerleri ile dolu. Şehrin en popüler iki mağazası olan Galeries Lafayette ve Nice Etoile'de bu bölgede. Daha lüks alışveriş olanakları arayanlar ise rue Paradis'e yönelmeli. MAMAC (Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain) ve Théâtre de la Photographie et de l’Image gibi müzelerle miniklerin oldukça hoşuna gidecek Muséum d’Histoire Naturelle de bu bölgede.

Nice'in yeni şehri, tıkış tıkış Vieux-Nice'e nazaran geniş ve ferah Victor Hugo gibi bulvarlarla dolu.

Avenue Jean Médecin

Nice'in merkezindeki Avenue Jean Médecin, Nice'in en önemli alışveriş caddesi ve yerel ahali tarafından kısaca "The Avenue" ("Cadde") olarak biliniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder