15 Mart 2014 Cumartesi

Helsinki'de nerede kalınır?

Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehri Helsinki hem uluslararası metropol hem de küçük şehir havasını bir arada barındıran bir şehir. Eğer dünyanın en kuzeydeki başkentlerinden biri olan Helsinki'yi ziyaret etmek istiyorsanız yaz aylarında gitmeye bakın. Kasım ve Nisan ayları arasındaki karanlık, dondurucu soğukluktaki kış aylarından mümkünse uzak durun.

Helsinki otelleri, kuzeyin diğer başkentlerinde olduğu gibi genel olarak pahalılar. Ama ödediğiniz parayla beraber de kaliteliler. Helsinki otelleri, iş seyahati yapanlar yüzünden genellikle haftaiçi pahalı ve haftasonu daha ucuzlar bu nedenle eğer mümkünse Helsinki seyahatinizi haftasonuna getirmeye çalışın.

Aslında eğer Helsinki'de konaklamanızı ucuza getirmek istiyorsanız, Helsinki'de konaklamak yerine Talin'e giden bir gece teknesinde geceleyip şehre geri dönebilirsiniz (kabin fiyatı 20 Euro kadar).

Helsinki Başkanlık Sarayına (Presidential Palace Helsinki), Helsinki Üniversitesine (the Helsinki University) ve Helsinki Katedraline (Helsinki Cathedral) yürüme mesafesindeki 5 Yıldızlı Hotel Haven muhtemelen Helsinki'nin en güzel oteli. Otel Helsinki Limanına bakan Esplanadi alışveriş caddelerine yakın harika bir konumda. Lüks olmasına rağmen, uygun fiyatlara oda bulabilmeniz de mümkün.

Helsinki'nin meşhur Market Square ve Esplanadi alışveriş caddelerine yürüme mesafesindeki 4-Yıldızlı Fabian Hotel'de bir başka alternatifiniz. Eteläranta Tranvay Durağına 5-dakika mesafede olması sayesinde toplu taşıma ile her yere gidebilirsiniz. Geniş ve güzel odaları, servisi ve konumu ile çok güzel bir şehir oteli.

Helsinki şehir merkezindeki 4 yıldızlı Glo Hotel Kluuvi Helsinki Central Station'a 500 metre mesafede ve Galleria Esplanade Alışveriş Merkezi civarında. Lokasyon olarak Helsinki'nin en iyilerinden ve odaları güzel, oda fiyatları daha güzel.

Best Western Premier Hotel Katajanokka ilginç bir otel. Eski bir hapishaneden bozma ve Helsinki merkezindeki Katajanokka Adası üzerinde. Otelin yanıbaşındaki tranvay durağından Helsinki Şehir Merkezine gitmek 10 dakika.

Ucuz Helsinki Otelleri ve Hostelleri

Bütçeye uygun ucuz Helsinki otellerinin en ucuzları youth hosteller. Birçok öğrenci yurdu da Temmuz - Ağustos aylarındaki tatil döneminde (ki Helsinki turizminin yüksek sezonu), hostel olarak hizmet veriyorlar.

CheapSleep Hostel Helsinki, adından da anlaşılacağı üzere Helsinki'de ucuza kalabileceğiniz bir hostel. Hostel'den yaklaşık 100 metre uzaklıktaki otobüs durağından şehir merkezine otobüs ile 10 dakikada ulaşmak mümkün. Gecesi 19 Eurodan koğuş ranzalarında kalabileceğiniz gibi gecesi 70 Euroya özel odaları da mevcut.

Eurohostel Helsinki'nin en büyük hosteli. Katajanokka Adasındaki bu hostelden Helsinki şehir merkezine 10 dakikada ulaşmak mümkün.

Omena Otel zinciri resepsiyonu olmayan, tamamen sef-service bir otel. İnternetten odayı ayarlayıp bir passcode alıyorsunuz. Hemen her ana Finlandiya şehrinde şubesi olan Omena (Elma demek), ülke içinde seyahat eden Finlandiyalılar arasında popüler. Helsinki'de üç şubeleri var: Helsinki Eerikinkatu (Eerikinkatu 24, Kamppi yakınlarında), Helsinki Yrjönkatu (Yrjönkatu 30, Forum Shopping Centre yakınlarında), Helsinki Lönnrotinkatu (Lönnrotinkatu 13, Esplanadi yakınlarında). Gecelik fiyatlar genelde 36 Eurodan başlıyor. Odalarda tuvalet, duş, bedava WI-FI, 26'' LCD Televizyon, küçük bir buzdolabı, micro dalga fırın, su ısıtıcı, kahve, çay falan mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder