1 Mart 2014 Cumartesi

10 iyi İstanbul Sultanahmet Oteli

İstanbul'a yolunuz tarihi İstanbul'u gezip görmek için düşecek ise Sultanahmet kalmak için en ideal yer olacaktır. Buradaki oteller hem Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi gezilip görülecek belli başlı yerlere ya yürüme mesafesinde ya da birkaç tranvay durağı uzaklar hem de o tarihi ortamın büyüsünün tam içindeler.

İstanbul Sultanahmet'te iyi 10 oteli listelerken kriter olarak otel karşılaştırma sitesi hotelscombined'ın birçok otel rezervasyon sitesinden derlediği konuk değerlendirmelerini baz aldık. En az 200 değerlendirme ve 10 üzerinden 8 almış otelleri değerlendirme sırasına göre listeledik. Bu otellerin değerlendirmeleri genellikle yabancı turistlerden olduğundan otellere başka bir açıdan puan vermiş olduk. Sonuçta da listemize 5-Yıldızlı lüks ve pahalı otellerin yanında görece ucuz ve güzel Sultanahmet otelleri de girdi.

White House Otel İstanbul
Sultanahmet Camii'ne yürüme mesafesindeki 3-Yıldızlı White House Otel İstanbul, İstanbul'un tarihi merkezi Sultanahmet'te konaklamak isteyenlere bölgenin en iyi otel konaklama imkanlarından birini sunuyor. White House Otel İstanbul'da gecelik otel odası fiyatları 442 TL'den başlıyor.

Otel Amira İstanbul
4-Yıldızlı Otel Amira İstanbul Ayasofya'ya yürüme mesafesinde lüks ve güzel bir butik otel konaklama imkanı sunuyor. Otel lüksü, lokasyonu ve çatı katındaki muhteşem manzarası kadar sürekli güleryüzlü servisi ile konuklarından çok iyi değerlendirmeler koparmış. Otel Amira İstanbul'da gecelik oda fiyatları 392 TL'den başlıyor.

Four Seasons Otel Sultanahmet İstanbul
Eski Sultanahmet Hapishanesinden Kanadalı Four Seasons tarafından 5 yıldızlı lüks bir otel olarak yeniden yaratılan bu muhteşem otel, TripAdvisor ve Travel + Leisure gibi sitelerin her sene düzenlediği Avrupa'nın en iyi otelleri gibi listelerde hemen hemen her zaman ilk onda bulunuyor. Muhteşem Ayasofya manzaralı çatı barı, yemekleri ve geniş odaları ile çok güzel bir otel. Four Seasons Sultanahmet'te gecelik fiyatlar 1,050 TL'den başlıyor.

Otel Seraglio İstanbul
3 Yıldızlı Otel Seraglio İstanbul hotelscombined otel karşılaştırma sitesinin onlarca otel rezervasyon sitesinden derlediği konuk değerlendirmelerinde toplam 850den fazla kullanıcının notlarında 10 üzerinden 10 almış! Otelin tam notta en büyük katkısı olan çalışanları, merkezi lokasyonu (pencerenizden Sultanahmet'i görebililme şansınız var) ve bu güzel kalitesine göre çok iyi olan fiyatları göz dolduruyor. Otel Seraglio İstanbul'da gecelik fiyatlar 192 TL'den başlıyor.

Neorion Hotel
Sirkeci Garına 100 metre mesafede bulunan Neorion Hotel bulunduğu konumdan hemen hemen tüm önemli noktalara kolay ulaşım sağlıyor. Kısa bir tranvay yolculuğu ya da bacaklarınıza güveniyorsanız yürüyüş ile Sultanehmet'tesiniz. Neorion Hotel'de gecelik fiyatlar 516 TL'den başlıyor.

Sirkeci Konak Otel İstanbul
Yine Sirkeci'de bulunan 4 yıldızlı Sirkeci Konak Otel İstanbul nefis havuzu (sıcak yaz günlerinin sonunda çok güzel bir bonus) geniş odaları ile göz dolduruyor. İstanbul'un tarihi merkezinde otel arayanlara çok güzel bir alternatif. Sirkeci Konak Otel İstanbul'de gecelik fiyatlar 420 TL'den başlıyor.

Sultanahmet Camii
Sultanahmet Camii.
Basileus Otel İstanbul
Küçük Ayasofya Mahallesindeki Basileus Otel (Basileus Eski Yunanda Kral demek) yeni bir otel. Eğer Sultanahmet'te kaliteli ve hesaplı bir otel arıyorsanız Basileus Otel İstanbul kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir otel. 3 yıldızlı otelde fiyatlar gecelik 167 TL'den başlıyor.

Millennium Suites Otel İstanbul
Geniş odaları, lokasyonu, servisi ile Sultanahmet Camiine sadece 200 metre mesafedeki 3 yıldızlı otelde sadece 10 kadar oda var ve bu da otelde aile ortamı yaratıyor. Tek eksiği sanırım bir asansör. Sultanahme'te merkezi ama sessiz bir ortam arayanlara. 3 yıldızlı Millennium Suites Otel İstanbul otelde fiyatlar gecelik 323 TL'den başlıyor.

Otel Sultania İstanbul
Ayasofya ve Topkapı Sarayına komşu bu 4.5 yıldızlı lüks butik otel nefis bir havuz, daha nefis odalar ve de bu sınıfta bir otelden bekleyebileceğiniz tüm özellikleri barındırıyor. Çalışanlar da otelin en büyük artısı. Otel Sultania İstanbul'un gecesi 361 TL.

Sultans Royal Otel İstanbul
4-Yıldızlı Sultan Royal Otel İstanbul temiz odaları, şahane servisi, ödenen paraya göre sağladığı değeri ile Sultanahmet'te derlediğimiz 10 iyi otel listemizde. Gecesi 175 TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder