19 Mayıs 2017 Cuma

Samos'ta nerede kalınır?

Yunanistan'ın Kuşadası açıklarındaki Sisam Adası (Yunanca Samos Adası), hem bölgenin en popüler turizm merkezlerinden biri hem de Yunanistan - Türkiye arasında seyahat eden yolcular için önemli bir durak noktası. Samos'a Kuşadası'ndan feribot ile geçmek çok kolay. Samos, Yunanistan'ın kapıda vize uyguladığı adalardan biri olduğu için vize konusunda da pek sıkıntı yok. Kuşadası - Samos arasındaki deniz yolculuğu yaklaşık olarak tek yönde 35 Euro tutuyor ve 2 saat sürüyor. Feribotlar Samos'ta, eskiden ada ile aynı adla anılan ama şimdi adı Vathi olan yerleşkedeki rıhtıma varıyor.

Samos'ta su Mayıs'a kadar oldukça soğuk fakat Mayıs'ın ilk haftası ile birlikte turist akını da başlıyor. Bu nedenle neredeyse Mayıs ayından Eylül sonuna kadar fiyatlar görece pahalı. Samos'un denizi ve güneşinin yanında gezilip görülecek önemli tarihi merkezleri de mevcut. Özellikle Hera Tapınağı (Heraion of Samos) ve Tunnel of Eupalinos görülmesi gereken yerler.

Vathi'ye en yakın plaj Gagkou Beach ve buraya Vahti rıhtımından sadece 15 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. Burası çakıllı bir plaj (bazı yerlerinde kum olsa da) ve bu plajı da geçerseniz kıyıda saklı bir sürü güzel koy bulacaksınız.

Samos'ta nerede kalınır sorusuna gelelim. Bu yazımızda Samos otel tavsiyesi vermek yerine, Samos'un konaklama açısından popüler belli başlı yerleşkelerini tanıtacağız.

Samos (Sisam) Adası haritası
Samos (Sisam) Adası haritası
Pythagoreio

Samos'un en gelişmiş turizm bölgesi, Vathi'den sadece 13 kilometre uzaklıktaki Pythagoreio. Burası aynı zamanda marinası ile adanın yat turizmi merkezi. Pythagoreio, antik Samos şehri kalıntıları üzerine inşaa edilmiş, Pythagoreio'nın tarihi merkezi Milattan önce 5. yüzyılda İyonyalılar tarafından kurulmuş ve zamanında Antik Yunan'ın en önemli kültür merkezlerinden biriymiş.

Pythagoreio Samos'ta konaklamak için ideal. Buranın 8 km kadar doğusundaki Psili Ammos Plajı mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Burası özellikle sığ denizi nedeniyle aileler için ideal (ama açıklarda ciddi akıntı var dikkatli olun). Burası Türkiye'ye sadece 1 km uzaklıkta.

Samos'ta nerede kalınır sorusuna bizim cevabımız Pythagoreio. Buradaki Samos otellerinin ayrıntılı bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Samos Pythagoreio otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Samos Adası
Samos Adası
Marathokampos

Geniş bir körfezin merkezinde  ve Kerkis Dağı eteklerindeki muhteşem manzaralı Marathokampos Köyü, Samos'un en popüler tatil bölgelerinden biri. Buradaki Ormos, Kampos, Balos, Pefkos ve Limnionas gibi yerleşkeler civarında büyük tatil kötleri ve çok güzel plajlar mevcut.

Marathokampos Köyü geleneksel evleri, dar sokaklarının atmosferi ve güzel kiliseleri ile mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer. Zeytin ağaçları ile çevrili köyden deniz manzarası ise tek kelime ile muhteşem.

Marathokampos'taki Samos otellerinin ayrıntılı bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Samos Marathokampos otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Samos town (Vathy)

Samos Adasının başkenti olan bu şirin yerleşke, derin bir körfezin içinde (aslında Vathy Yunanca derin demek). Bir tepenin denize bakan yamaçlarında kurulu olan kasaba, gezilip görülecek yerler ve gece hayatı açısından doyurucu olsa da plajlar konusunda pek cömert değil. Şehrin kuzey batısındaki Gangos plajı çevredeki en popüler plaj.

Vathy'deki Samos otellerinin ayrıntılı bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Samos Vathy otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Kokkari
Kokkari
Kokkari

Vathy'den 10 km kadar uzaklıktaki Kokkari zamanında küçük bir balıkçı köyü iken bir turizm merkezine dönüşmüş sayısız Yunan Adası yerleşkesinden biri. Fakat köy, hala geleneksel yüzünü korumayı başarmış ve Samos'taki birçok yerleşke gibi bir körfezin içinde, denize bakan bir tepenin yamaçlarında kurulu köy, kiliseleri, sokakları, geleneksel evleri ile şirin mi şirin. Köyün çevresindeki yeşillik ve muhteşem deniz manzarası ise unutulmaz.

Kokkari yaınlarındaki Platanakia, Valeodates ve Staurinides gibi köyler küçük yol ve patikalarla birbirine bağlı ve bu köyler arası trekking oldukça keyifli. Kokkari yakınlarındaki çakıl taşlı Tsamadou, Tsambou, Lemonakia gibi plajlar çok güzel.

Kokkari'deki Samos otellerinin ayrıntılı bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Samos Kokkari otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

2 yorum: