30 Aralık 2011 Cuma

Singapur

Singapur benim şu an yaklaşık 6 yıldır yaşadığım ve bu sitenin adını aldığı şehir. Singapur nerede diye sorarsanız söyleyeyim: Singapur koca Asya kıtasının en güney ucunda, Güneydoğu Asya'da, ekvatorun 100 kilometre kadar kuzeyinde, kendi ile aynı adlı bir tropik adanın üzerinde. Çoğunuz Singapur Havayollarını duymuşsunuzdur. O havayolları işte bu ülkeye ait. Bu sitenin adının Singapur ile ilgisine gelince.

Singapur adasının eski ismi Temasek, deniz kenti demek. Maleylerin yarı efsane söylencelerine göre bir Maley Sultanı bu adada avlanırken bir aslan görmüş. Bunu hayra yoran sultan adaya bir şehir kurup adını da aslan şehri (Singa Pura) koymuş. Bilimadamları Singapur'da hiçbir dönemde aslan yaşamadığına hem fikirler (1800'lu yıllarda kaplanların cirit atmasına rağmen). Daha bilimsel görüşe göre adanın haritası yeleli bir erkek aslanı andırdığından şehir bu ismi almış. Ama sonuçta Singapur'un ismi bu: Şehr-i Arslan.

Singapur nerede? - Kaynak : Wikipedia
Singapur turları yavaş yavaş alıcı buluyor olmalı. Eskisine kıyasla daha fazla Türk turist görüyorum burada. Bu küçük ada devleti Türklere vize uygulamadığı için, İstanbul - Singapur arası birçok alternatif olduğu için (Singapore Airlines, THY, Qatar, Emirates, vs.) buraya gelmesi çok kolay. Ada özellikle kışa düşen tatillerde ideal zira Türkiye'deki kardan kıştan kaçıp tropik tatil yapılabilecek bir yer. Ada tamamen şehirleştiği ve plajlarını toprak doldurup şehrin alanını genişlettiklerinden pek plaj tatili yapılabilecek bir yer değil ama komşu Malezya ve Endonezya'da birçok tropik tatil merkezi mevcut.

Singapur'a neden gelinir? Singapur'dan cruise tur yapılabilir, alışveriş yapılabilir, çok iyi bir hayvanat bahçesi ve kuş parkı mevcut, kumarhanede kumar oynanabilir, Malezya ve Endonezya'ya devam edilebilir falan.

1 yorum:

  1. Merhaba. Size Singapur vizesi ile ilgili bir kaç kişisel sorum var. Lütfen benimle iletişime geçer misiniz? abdullaqebeleli@gmail.com

    YanıtlaSil