30 Aralık 2011 Cuma

Yurtdışı seyahat sigortası şart, şart olmasa bile!

Eskiden millet sadece Avrupa ve Amerika'ya gittiginden ve bu ulkeler yurtdışı seyahat sigortasini zorunlu tuttugundan, Turkler vize istemeyen ve sadece pasaportla gidebildiginiz ulkelere gelirken genellikle seyahat sigortasini yaptirmayi unutuyorlar. Ornegin Tayland, Malezya, Singapur gibi ulkelere gelirken. Gecenlerde bir arkadasim yurtdisi seyahat sigortasi yaptirmadan geldi ornegin, Endonezya, Tayland ve Singapur'u sigortasiz gezdi. Insanlarda bu bolgeler ucuz yerler oldugu icin hastanelerin de ucuz olacagina dair tamamen yanlis bir varsayim var.

Yurtdisina seyahat ettiginiz ulke seyahat sigortasini sart kosmasa bile bu sigorta olmadan, kisa sureligine bile olsa, Turkiye disina adim atmayin. Ucuz zanettiginiz ulkede gecireceginiz bir kaza sizi finansal cokuse goturebilir. Ornegin guneydogu asyada hastane masraflariniz cok rahat 100,000 USD seviyesine cikabilir. En fazla 20 -70 TL arasi bir masraftan kacinayim derken cok daha fazlasini kaybedebilirsiniz. Sigorta alirsaniz ise kaza, hastalik, bagaj kaybolmasi hatta zaman zaman ucagi kacirma gibi durumlarda cok rahat edersiniz.

Yurtdışı seyahat sigortası şart!


Alacaginiz sigorta asagidakileri kapsiyor olsun:

  • Kaza
  • Hastalik
  • Legal masraflar

Ozellikle de gittiginiz yerde yapacaginiz aktivitenin sigorta kapsaminda olup olmadigini kontrol edin. Ornegin skuba daliş icin Bali'ye gidiyor iseniz, sigortanizin bu spor esnasinda meydana gelebilecek kazalari kapsiyor olmasina dikkat edin. Eger bunu yapmazsaniz basiniza birsey gelse de sigortadan para alamazsiniz. Sigorta anlasmasinda kucuk harflerle yazilan yazilar, dikkat etmezseniz bu tur aktiviteleri kapsam disinda tutarlar. Tur ile gidiyor olsaniz bile tur operatorunun yaptirdigi sigortalari gozden gecirin. Yurt disina seyahat sigortasi almadan cikmayin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder