6 Mayıs 2013 Pazartesi

Phuket adasında neler yapılır?

Andaman Denizinin incisi Phuket, Tayland'ın en ünlü ve en büyük adası. Her sene milyonlarca ziyaretçi ağırlayan bu ada, plajları, denizi, güneşi, tropik doğası ve de birbirinden güzel otel ve tatil köyleri kadar oldukça renkli ve hareketli gece hayatı, oldukça kaliteli ve görece ucuz SPA merkezleri, Tayland boksu ve de fazlaca Tayland yemeği ve kültürü ile her kesimden ve her keseden turiste hitap ediyor.

Peki Phuket Adasında neler yapılır? Neler yapılmaz ki demeden başlıca yapılası Phuket aktivitelerini özetleyelim:

Günü birlik Phang Nga Körfezi (Phang Nga Bay) turu
Denizden devasa katedraller gibi dikine yükselen kireç taşından devasa adalarla (bakınız aşağıdaki fotoğraf) bezeli Phang Nga Bay aslında Phuket'te değil Phuket ile Krabi arasındaki denizde. Burası kesinlikle günü birlik tur ile gidilip görülmesi gereken bir yer. Bu devasa oluşumların bir çoğunun içlerinde ve altlarında mağaralar ve bu taştan oluşumları ve içlerindeki mağaraları kano ile keşif turu Phuket'in en popüler gündüz aktivitelerinden biri.



Şnorkelli su dalışı
Phuket Tayland'ın dalış merkezi. Dalış deyince ilk akla gelen bir bot ile meşhur dalış noktalarına gidip SKUBA dalışı yapmak olsa da Phuket adasının sayısız plaj ve koylarında şnorkelli su dalışı yapmak da başlı başına bir aktivite. Bu aktiviteden hoşlanıyorsanız  Patong, Karon and Kata plajları tam size göre. Bunun yanında çevre ada ve adacıklara tam gün ya da yarım gün şnorkel turlarına katılmadan da Phuket'ten ayrılmayın. En popüler adalar Ko Hae, Ko Racha Yai, Ko Khai (Phang Nga Bay Körfezinde), ve tabii ki Ko Phi Phi.

Phukette şnorkelli dalış turları düzenleyen sayısız tur operatörü göreceksiniz. Hangisini seçmeli konusunda tasiyem şu: grup tur fiyatları adam başı 1,400 baht ile 3,900 baht arası değişir ve siz fiyatta yüksek tarafı seçin zira tur kalitesi ve güvenliğiniz ödediğiniz para ile doğru orantılı. En ucuz turlarda bir teknede 100 kişi dalışa giderseniz şaşırmayın. 15-18 kişilik daha pahalı turları tercih edin. Tura katılmadan önce teknede kaç kişi olacağını ısrarla öğrenmeye çalışın. Ama bu soruyu size ayak üstü yalan söyleyecek olan acentaya değil direkt telefon ile tur operatörünü arayarak onlara sorun.

Spa
Dışarda deniz, kum, güneş ve bin bir aktivite varken neden bir mekana kapanıp SPA yapasınız ki? Şundan: Öncelikle mecburiyetten zira en kuru mevsimde bile sizi dışarıya çıkartmayacak bir tropik yağmur gününe yakalanabilirsiniz ki böyle günlerde SPA gerçekten iyi bir alternatif. İkincisi aynı kalitede SPA'lara göre memlekette ödeyeceğiniz paranın çok altında bir fiyata SPA hizmeti alabilirsiniz.

Günü Birlik Phi Phi Adası Turu
Phi Phi Adasına günübirlik tur Phuket'e gidip de yapılmadan gelinmeyen bir aktivite halini aldı. 1990'ların başında sadece maceraperest turistlerin ziyaret ettiği bu adalar, şimdilerde turist akınına uğruyor. Phi Phi Don (ana ada), Phi Phi Leh (The Beach, and Maya Körfezi gerçekten de gidilip görülmesi gereken cennet mekanlar. Phuket'in aşırı yapılaşmış turizm mekanlarına göre oldukça doğal olan bu mekan şnarkel dalışı, kano ve yüzme için ideal yerler.

Phi Phi Adası
Phi Phi Adası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder