23 Mayıs 2015 Cumartesi

Antwerp'te nerede kalınır?

Güzeller güzeli tarihi merkezi ve oldukça ilgi çekici müzeleri ile Belçika'nın en büyük ikinci şehri Antwerp (aslında nüfus açısından en büyük şehri) aynı zamanda ülkenin Brüksel'den sonra en gezilip görülesi yeri. Avrupa'nın en büyük ikinci limanına sahip olan bu şehir aynı zamanda dünya elmas ticaretinin önemli bir merkezi. 16. yüzyılda dünyanın en zengin ve önemli kentlerinden biri olan Antwerp'te tüccarlar şehir merkezinde görkemli konaklar yaptırmışlar ve bu yapıların önemli bir kısmı günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış.

Şehir tarihi bir dokuya sahip olsa da oldukça dinamik ve modern bir tarafı da var. Özellikle son zamanlarda oldukça trendi olan Antwerp birçok entellektüel ve sanatçıyı kendine çekiyor ve bunun etkilerinin kentin kafe ve barlarında görnemiz mümkün.

Antwerp'te nerede kalınır sorusuna gelelim. Antwerp otel fiyatları genel olarak Brüksel otel fiyatlarından daha ucuz. Bu nedenle aslında Brüksel'de zevkinize ve bütçenize göre bir otel bulamazsanız Antwerp'te istasyona yakın bir yerde de kalabilirsiniz. Şehirdeki en çeşitli konaklama seçeneğini Antwerp Centraal Station çevresinde bulabilirsiniz. Antwerp şehir merkezindeki otel alternatifi ise daha kısıtlı. Şehrin pahalı ve lüks otel zincirleri ise şehrin dışında. Bu oteller genelde iş için seyahat edenlere hitap ediyor ama haftasonu kalacaksanız bu otellerde büyük indirimler yakalamanız mümkün.

Antwerp otel tavsiyesi vermeye geçmeden önce özellikle kısıtlı bütçe ile seyahat edenler için önemli bir uyarıda bulunalım. Genelde başka şehirlerde özel mülkte kiralık oda anlamına gelen "tourist room" (turist odası) Antwerp'te daha değişik bir anlama sahip. Bu odalar genelde kişiye özel ve kırmızı noktalı servislerin pazarlandığı yerler.

Radisson Blu Astrid Hotel Antwerp
Koningin Astridplein 7, Antwerp City Centre, Antwerp

Antwerp şehir merkezindeki Radisson Blu Astrid Hotel içinde 10,000 kadar balık ve sürüngenin bulunduğu devasa akvaryumu ile oldukça ilginç bir otel. Otelin şehir merkezindeki oldukça iyi lokasyonu, temiz odaları ve güzel yüzme havuzu öne çıkıyor. Antwerp'te ortanın üstü bir otel arayanlar için iyi bir altenatif.

Hilton Antwerp Old Town
Groenplaats 32, Antwerp City Centre, Antwerp

Antwerp'in en ünlü ve merkezi meydanında yerleşik Hilton Antwerp Old Town, zamanında Grand Bazaar Alışveriş Merkezi imiş. 1864'ten kalma eski bina cephesini hala koruyan otel oldukça modern ve konforlu. Antwerp'in genelde şehir dışında bulunan zincir otel şubelerinin aksine bu otel şehrin hemen merkezinde.

Antwerp'te nerede kalınır - Hilton Antwerp Old Town
Hilton Antwerp Old Town
Ibis budget Antwerpen Centraal Station voorheen Etap Hotel
Lange Kievitstraat 145, Antwerp City Centre, Antwerp

Antwerp'in merkezinde görece ucuz otel arayanlara tavsiye edeceğimiz otellerden biri bu otel. Ama tabii ki bazı amalarımız var. Öncelikle Ibis Budget Antwerpen otelinin lokasyonu bir miktar gürültülü bu nedenle Antwerp'te tek gece kalacaksanız, temiz ve ucuz bir yer arıyorsanız ve gece de Antwerp gece hayatına akacaksanız bu otele bakabilirsiniz. Antwerp Centraal Station'dan kolayca ulaşabileceğiniz bu otel aynı zamanda canlı ve merkezi bir bölgede.

Astoria Hotel Antwerp
Korte Herentalsestraat 5-13, Antwerp City Centre, Antwerp

Centraal Station'dan sadece 5-10 dakika yürüme mesafesindeki 3 yıldızlı Astoria Hotel Antwerp herhangi bir cafcafı olmayan ama temiz ve konforlu bir otel arayanlar için iyi bir alternatif. Şehrin merkezinde ama sakin bir caddede bulunan otel şehrin birçok atraksiyonuna yürüyerek ulaşabilmenizi sağlayacak bir konumda.

Leopold Hotel Antwerp
Quinten Matsijslei 25, Antwerp City Centre, Antwerp

Antwerp'in merkezindeki 4 yıldızlı bu güzel butik otel Elmas Pazarından sadece 5 dakika uzaklıkta ve Centraal Station'a sadece 800 metre mesafede. Leopold Hotel'in dış cephesi oldukça "demode" olsa da içi gayet iyi dekore edilmiş. Bu temiz ve konforlu otelin kahvaltısı da oldukça güzel. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder