31 Mayıs 2015 Pazar

Ayvalık'ta nerede kalınır?

Ayvalık son yıllarda popülaritesi hızla artan bir turizm mekanı. Adaları, dünyaca ünlü upuzun plajları, temiz denizi ve tarihi yapılar ile mutlaka gezilip görülmesi gereken oldukça güzel bir yer. Serin, temiz deniz, Cunda Adası, Sarımsaklı Plajı, balık lokantaları, taş evler, muhteşem bir doğa, zeytin ağaçları, kendine has atmosferi Ayvalık deyince ilk akla gelenler.

Bu yazımızda Ayvalık'ta nerede kalınır sorusuna yanıt vereceğiz. Tek tek Ayvalık Otel tavsiyesi yapmak yerine de Ayvalık'ın otellerinin konsantre olduğu mekanları tanıtacağız. Ayvalık ve yakın çevresinde hatrı sayılır sayıda otel var ve bunlar genelde Ayvalık merkezi, Cunda Adası ve Küçükköy Beldesinde kümelenmiş vaziyetteler.

Ayvalık Merkezi

Ayvalık her geçen yıl popülaritesi artan ve kendine daha fazla sayıda yerli turist çeken gözde bir turizm ilçesi. Yerleşik nüfusu 30,000 olan ilçenin yaz nüfusu oldukça kalabalık. Burada yaz aylarında kalacaksanız otelinizi önceden ayırtın. Ayvalık'ın 22 adası oldukça güzel ve aşağıda da göreceğiniz gibi Cunda Adası yerleşime açık. Kentin güneyindeki Sarımsaklı ve Altınova plajları oldukça popüler ve güzel. Ayvalık son yıllarda önemli bir skuba dalış noktası haline de gelmeye başladı. Tarihi binaları, balık lokantaları ile ünlü kent merkezi, gelişmiş bir noktada konaklayıp doğal çevreye buradan turlar düzenlemek isteyecekler için ideal bir konaklama noktası.

Ayvalık'ta kalmak isterseniz, buradaki oteller ve otel fiyatları gibi ayrıntılar için Ayvalık otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Cunda Adası

Ayavalık'ın adalarının en büyüğü olan Cunda Adası (Alibey Adası) aynı zamanda Ayvalık'ın 22 adası içinde yerleşime açık olan tek ada. Cunda Adası özellikle son yıllarda kendine oldukça fazla sayıda yerli turist çeken popüler bir tatil mekanı. Sahil şeridindeki balık lokantaları, günü birlik ada turları, tarihi yapıları, güzel denizi ve plajları ile oldukça güzel bir yer. Cunda Adasındaki Çataltepe Plajı, Cunda Plajı, Arkadeniz Plajı ve Pateriça Plajı adanın güzel plajları.

Eğer Cunda Adasında konaklamak isterseniz, bu adadaki oteller ve otel fiyatları gibi ayrıntılar için Ayvalık Cunda Adası Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Ayvalık, Cunda Adası
Küçükköy

Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı ile küçük köy, Ayvalık'a sadece 8 kilometre uzaklıkta bir diğer güzel tatil mekanı. Ayvalık'ta kalsanız bile  bu 7 kilometre uzunluğundaki plaja yüzmeye geleceksiniz zaten. Son yıllarda Ayvalık otellerinin kapasitesi gelen turistler için yeterli olmadığı için konaklama bu küçük beldeye de kaymaya başladı. Ayvalık gibi gelişmiş olmasa da kendine has güzel bir havası var Küçükköy'ün.

Küçükköy konaklama imkanları ve otel fiyatları için Ayvalık Küçükköy otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sarımsaklı Plajı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder