1 Haziran 2015 Pazartesi

İstanbul'da nerede kalınır?

İstanbul ülkemizin en büyük ve en önemli kenti. Türkiye'nin ekonomik ve kültürel merkezi olmasının yanı sıra binlerce yıllık tarihi, Avrupa ve Asya'nın kesiştiği yerdeki esşiz konumu, renkli sosyal ve gece hayatı ile her yaştan insanı kendine çeken bir şehir. Ülkemizin aynı zamanda yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan İstanbul, hem turizmin hem de iş seyahatinin gelişmiş olmasından dolayı oldukça fazla sayıda ve çeşitte konaklama imkanına sahip.

Biz bu yazımızda İstanbul'da nerede kalınır sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Bu soruya tek tek İstanbul otel tavsiyesi vermek yerine İstanbul'da otellerin kümelendiği belli başlı yerleri ve buraların konaklama açısından ilginç özelliklerini tanıtacağız.

Sultanahmet ve Tarihi Yarımada

İstanbul Surları içinde yer alan ve önce Bizansın sonra da Osmanlı'nın merkezi olan İstanbul'un Tarihi Yarımada Bölgesi (Eski İstanbul, Suriçi) ve Sultanahmet, şehrin tarihi ve kültürel açıdan gezilip görülecek yerlerinin büyük kısmını bünyesinde barındırıyor. Aya Sofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Arkeoloji Müzesi, Kapalı Çarşı, Gülhane Parkı, Süleymaniye Camii, Fener Rum Patrikanesi ve daha birçok tarihi bina ve müze bu bölgede. Bunların yanında burada sayısız enteresan ara sokak, restoranlar, dükkanlar ve tarihi eser bulacaksınız.

Tarihi Yarımadada konaklama en yoğun olarak Sultanahmet Meydanı ve çevresinde. Burası şehrin en popüler konaklama mekanı olduğu için rezervasyonunuzu önceden yaptırın. Eğer ucuz otel veya hostel arıyor iseniz, Sultanahmet'in hemen güneyindeki Cankurtaran Semtine bakabilirsiniz.

Eski İstanbul'daki oteller ve otel fiyatları için, İstanbul Sultanahmet Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

İstanbul'da nerede kalınır - Suriçi
Eski İstanbul, hem yerli hem de yabancı turistler için İstanbul'un en popüler yerlerinden biri.
Galata, Beyoğlu, İstiklal Caddesi

Haliç'in bir yanında Eski İstanbul (Tarihi Yarımada) yer alırken, diğer yakasında ise Galata ve Beyoğlu yer alıyor. Osmanlı zamanında Suriçi bölgesi daha çok müslüman ahalinin yerleşim mekanı iken Galata ve Beyoğlu ise gayrı-müslim ahalinin yerleşim mekanı imiş. Bunu mimarinin keskin farklılığından dolayı bugün bile görebilmeniz mümkün.

Beyoğlu ve özellikle Taksim Meydanı bugünkü İstanbul'un merkezi sayılan yer. Çoğunlukla renkli gece hayatı ile bilinen bölge aynı zamanda alışveriş ve gezip-görme açısından da oldukça doyurucu alternatifler sunuyor. 1850li yıllara kadar Galata'nın kuzeyinde İstanbul şehrine ait bir yerleşim yokmuş. Bu tarihlerde Grand Rue de Pera (bugünkü İstiklal Caddesi) açılmış ve Pera bölgesi (Beyoğlu) ortaya çıkmış.

Bugün İstiklal Caddesi İstanbul'un en önemli caddelerinden biri ve İstanbul gece hayatının en renkli merkezlerinden biri. Bu bölge son 15-20 yıldaki dönüşüm sayesinde oldukça çeşitli konaklama imkanı da sunuyor. Boğaza ve eski İstanbul'a tepeden bakan konumuyla bu bölgelerde İstanbul'un bazı en iyi manzaralı otellerini bulabilirsiniz.

Buradaki oteller, otel fiyatları ve diğer ayrıntılar için Galata Otelleri,  Beyoğlu Otelleri ve İstiklal Caddesi otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

İstanbul'da nerede kalınır - Beyoğlu
İstiklal Caddesi
Boğaziçi - Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer, Beykoz Sahilleri

Boğaziçi kıyıları boyunca her biri birbirinden farklı atmosfere ve kültüre sahip onlarca bölge bulunuyor. Bu farklılık, bu yerleşkelerin hayatlarına birbirinden uzak köyler olarak başlamalarından kaynaklanıyor. Bugün Boğaz'ın kenarındaki bu "Köy"ler konaklama açısından da oldukça güzel mekanlar. Boğaziçi'nin Beşiktaş kısmı İstanbul'un bazı en pahalı otellerine ev sahipliği yapıyor. Yıldız, Kuruçeşme, Ortaköy ve Arnavutköy semtin gözde mekanları. Boğaz'ın Anadolu yakasında ise Üsküdar Semtinin kıyı kesmi konaklamak için güzel mekanlar.

Boğaz'ın o kendine has havasını solumak ve o atmosferin içinde konaklamak isterseniz Boğaziçi Otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Boğaz deyince aklınıza hemen süper lüks, saraydan dönme oteller gelse de, boğaz boyunca, Boğazın keyfini tadacağınız irili ufaklı birçok otel mevcut.

Boğazın Avrupa Yakasında, Beşiktaş'ın kuzeyindeki Sarıyer'in upuzun sahil şeridi, İstanbul'un doğa açısından en güzel bölgeleri. Özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça güzelleşen bu bölgeler her ne kadar İstanbullular için "boğazda kahvaltı" mekanı olarak günübirlik popüler olsa da bu bölgelerde konaklamak için güzel yerler de mevcut. Özellikle İstanbul'da yerleşik iseniz buralardaki oteller güzel staycation (yaşadığınız şehirde tatile çıkmak) mekanları. Bu bölgedeki oteller için Sarıyer otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

İstanbul'da nerede kalınır - İstanbul Boğazı
Boğaz, İstanbul'un en güzel manzaralı yeri

Yeni İstanbul (Şişli, Kurtuluş, Elmadağ, Mecidiyeköy, Etiler)

Taksim Meydanının kuzeyinde kalan kıyıdan içerideki bölgeler Osmanlının son döneminde veya Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında yerleşime açılmışlar. İstanbul'un en büyük ve popüler alışveriş merkezleri ve cam ve çelik iş merkezleri Taksim - Şişli - Mecidiyeköy - Etiler - Levent - Maslak hattında uzanan bu bölgede. Metro sayesinde şehrin geneline oldukça kolay ulaşım sağladığından bu hattaki oteller İstanbul'da konaklamak isteyenler için ideal. Eğer iş için İstanbul'da iseniz ve işiniz Avrupa Yakasında ise zaten muhtemelen buralarda kalacaksınız.

Bu bölgelerdeki oteller için Mecidiyeköy Otelleri, Şişli Otelleri, Etiler Otelleri, Levent Otelleri ve Maslak Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Kadıköy, Üsküdar ve Anadolu Yakası

Kadıköy ve Üsküdar İstanbul'un tarihi bölgeleri. Bu iki bölgede ilk yerleşime başlandığında ayrı kentlermiş (aslında antik ismi Khalkedon olan Kadıköy, Constantinople'den 40 - 50 yıl daha eski) İstanbul'a 19 yüzyılda dahil olmuşlar. Kadıköy ve Üsküdar merkezi dışında kalan Anadolu yakasında görecek pek bir şey yok. Ama iş için İstanbul'da olanlar için buralarda güzel oteller mevcut.

Bu bölgelerdeki oteller için Kadıköy Otelleri ve Üsküdar Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder