3 Haziran 2015 Çarşamba

Eskişehir'de nerede kalınır?

Porsuk Nehri kıyısındaki Eskişehir ilimiz genellikle "üniversite şehri" olarak bilinir. Gerçekten de yaklaşık 600 bin nüfuslu Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi gibi iki büyük üniversite yer almaktadır. Ama Eskişehir aynı zamanda bir sanayii şehridir. Eskişehir'de kamyondan, savai uçağı motoruna, tekstilden, ev aletlerine bir çok alanda üretim yapan önemli tesisler bulunmaktadır ve bu nedenle de önemli miktarda iş ziyaretçisini de kendine çekmektedir.

Eskişehir genelde tutucu olan Anadolu'nun iç kesiminde, yoğun öğrenci nüfusunun, Balkan ve Kırım göçmeni nüfusunun etkisi ile, görece liberal bir kent. Şehir ismine rağmen yeni bir şehir.

Eskişehir'de sosyal yaşamın iki önemli merkezi Adalar denilen Porsuk kıyısındaki yürüyüş alanı ve resmi ismi İsmet İnönü Caddesi olan Doktorlar Caddesi (Adaların hemen kuzeyinde tranvay hattının olduğu cadde). Doktorlar Caddesinin kuzeybstı ucunda Espark Alışveriş Merkezi ve Anadolu Üniversitesinin Yunus Emre Kampüsüne çıkan Üniversite Caddesi genç ve üniversiteli nüfusun yoğun olarak bulunduğu alanlar.

Eskişehir'in diğer ilgi çekici yerleri ise Hamamyolu ve Odunpazarı. Hamamyolu, Doktorlar Caddesi gibi araç trafiğine kapalı bir yol. Burası Eskişehir'in eski merkezi. Hamamyolu'nun güneybatı ucundaki Odunpazarı ise Osmanlı Dönemi semti.

Eskişehir'de kışları soğuk, sert ve kar yağışlı. Bu mevsimde sıcaklıklar genelde sıfırın altında olsa da çok ekstrem seviyelere düşmüyor. Yazları ise nem az olduğundan basık olmayan bir havası var. Eskişehir'de yazları bile geceler serin o nedenle en azından bir ince cekete ihtiyacınız olacak. Şehri ziyaret etmek için en ideal mevsim bahar ama sert kış hariç, bahardan son bahar sonuna kadar her mevsim ziyaret edebilirsiniz Eskişehir'i.

Şimdi Eskişehir'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Bu yazımızda Eskişehir'de kalabileceğiniz otellerden bazılarını tanıtacağız.

Odunpazarı, geleneksel Osmanlı Evlerinin yıkılmadan ayakta durduğu, Eskişehir'in Osmanlı zamanındaki halini yansıtan bölgesi.
Arus Otel
Eskibaglar Mah. Oguz Sok. No:1, 26120 Eskişehir

Hızlı tren garına 5 dakika mesafede bulunan eski bir binadan çok güzel bir şekilde restore edilmiş Arun Otel, merkezi konumu ve olağanüstü hizmet kalitesi ile Eskişehir'in en iyi otellerinden biri. Espark Alışveriş Merkezine 3-4 dakika mesafedeki otel Barlar Sokağına da yakın. Ama bu nedenle otelde bir miktar gürültü var, ön odalarda kalmaya bakın. Odalar temiz, kahvaltı güzel, ve otel tranvay durağına da yakın. Eskişehir'de nerede kalınır sorusunun en sağlam cevaplarından biri bu otel.

Grand Namlı Otel
Eskibağlar Mah. Universite Cad. No:14, 26000 Eskişehir

Grand Namlı Oteli Eskişehir'in merkezinde hemen her yere yakın bir otel arayanlar için ideal bir seçim. 4 yıldızlı bu otelin yürüme mesafesi yakınında restoranlar ve bolca alışveriş imkanı var. Bugün bir miktar restorasyona ihtiyacı olduğu muhakkak olsa da otel hala temiz odaları, güzel kahvaltısı, iyi servisi ve restoranı ile öne çıkıyor. Otelin otoparkı mevcut (gece kilitliyorlar) ve odalarda bedava kablosuz internet var.

Rixos Eskişehir
Dede Mah. Haktanır Sok., No 1, Bademlik, Odunpazarı, 26030 Eskişehir

Odunpazarı'nın tarihi evlerinden sadece 200 metre mesafedeki Rixos Eskişehir, Eskişehir'in en güzel tesislerine sahip otellerinden biri. Güzel bir Eskişehir manzarasına da sahip olan otelin kendine ait bir termal SPA tesisi ve açık hava havuzu da var. Eskişehir'de 5 yıldızlı ve lüks bir otelde kalmak isteyenlerin iyi alternatiflerinden biri.

Ibis Eskişehir
Hoşnudiye Mah. Siloönü Sok. No 5, 26130 Eskişehir

Eskişehir'de merkezi ve bütçeye uygun otel arayanlara tavsiye edeceğimiz otel de Ibis Eskişehir. Standart bir Ibis oteli olan bu işletme, şehrin merkezinde, odaları küçük ama temiz, hizmet kalitesi görece iyi. Fiyat değer açısından doyurucu bir otel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder