28 Haziran 2015 Pazar

Gokçeada'da nerede kalınır?

270 kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada (ya da eski adı ile İmroz), hemen hemen her kıyısında denize girilebilen, turizm açısından hala bakirliğini koruyan güzel bir yer.

Gökçeada doğal güzelliklerinin yanı sıra, rahat ve sakin hayat tarzı ile de dikkat çekiyor. Adanın temiz denizi yüzmek ve güneşlenmek isteyenlere güzel bir doğa sunuyor. Adanın Kefalos / Aydıncık Plajı son zamanlarda sörf konusunda ünlenmiş vaziyette.

Gökçeada'da nerede kalınır sorusuna gelelim hemen. Yakın zamanlara kadar konaklamanın ev pansiyonculuğundan ileri gitmediği adada bugün profesyonel işletmelere rastlamak mümkün. Bugün özellikle eski Rum evlerinin onarılması ve restorasyonu ile ortaya çıkan güzel otellerde kalmak mümkün.

Gökçeada büyük bir yer ama toplu taşıma gelişmiş değil. O nedenle nerede konaklayacağınız büyük önem taşıyor. Eğer Gökçeada'da merkezi bir yerde kalmak ve sosyal hayata yakın olmak istiyorsanız Merkez, Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarındaki Gökçeada otelleri size göre. Eğer masmavi deniz kıyılarında tatil yapmak amacında iseniz adresiniz Aydıncık, Yuvalı ve Kuzulimanı Plajı civarındaki Gökçeada otelleri. Eğer nostaljik ve otantik Gökçeada tatili istiyorsanız ise adresiniz Rum Köyleri. Yalnız bu tarihi köyler zamanında korsan saldırılarına uzak olmak için dağlarda kurulmuş o nedenle denize uzaklar. Aracınız yoksa bu otellerden merkeze ya da plajlara gitmek için taksiye ihtiyacınız olacak.

Gökçeada Haritası - Gökçeada Konaklama
Gökçeada Haritası
Temmuz ve Ağustos ayları Gökçeada'nın yüksek turizm sezonu. Özellikle Kurban ve Şeker Bayramı civarında ve de bahar, yaz ve sonbahar aylarına düşen resmi tatillerde adada yer bulmak güç bu nedenle otelinizi önceden ayarlayın. Konaklama fiyatları ise uygun. Gökçeada ev pansiyonlarında gecelik oda fiyatları 20 - 30 TL iken günlük apart fiyatları ise 80 - 150 TL arasında değişiyor.

Aşağıda, Gökçeada Otellerinin kalite ve konuk memnuniyeti konusunda öne çıkanlarını listeledik.

Anemos Otel Gökçeada
Yukarı Kaleköy No:98 Gökçeada

2 Yıldızlı ve 25 odalı Anemos Otel Gökçeada güzel taştan bir bşnada yerleşik. Bulunduğu bölge tarlalarla ve tepelerle çevrili ve oldukça huzurlu. Otelin kahvaltısı, konukseverliği ve çevresi ile uyumu oldukça güzel. Kaleköy'e yakın olması da bir başka artısı.

Gökçeada Surf Eğitim Merkezi
Aydıncık Mevkii, Gökçeada

Gökçeada Surf Eğitim Merkezi, dalış yapabileceğiniz, güneşlenebileceğiniz ve de sörf yapabileceğiniz özel bir plajda yer alıyor. Yalnız merkeze oldukça uzak bir konumda ve eğer kendi aracınız yoksa sürekli taksi parası vermeniz gerekebilir. Otelin tesisleri ise temiz ve güzel, odaları da aynı şekilde güzel.

Gökçeada Plajları yaz aylarında turistlerle dolup taşıyor.
Kale Palace Hotel
Atatürk Caddesi, Gökçeada

Kale Palace Oteli merkezi konumu ile özellikle adaya arabasız gelenlere hitap ediyor. Ama en yakın plajdan 5 km uzakta olduğunu hatırlatalım. Merkezi bir cadde üzerinde olduğundan eğer bu otelde kalmayı planlarsanız caddeye değil, arka tarafa bakan bir odada kalmaya bakın.

Imbros Organik Otel
Eski Bademli Köyü, Gokçeada

Muhteşem bir deniz manzarasına sahip olan İmbros Otelin kahvaltısı da oldukça güzel. Tepelerdeki konumu nedeniyle manzara müthiş ama tabii ki yakın bir plaj beklemeyin. Günbatımı manzarası ayrıca güzel. Odanızı da manzaralı seçmeye bakın.

Imbros Otelden günbatımı
Yakamoz Pansiyon
Yukarı Kaleköy No:65 Gokçeada

Hem Kaleköy Limanına hem de ovaya tepeden bakan Yakamoz Pansiyon artı restoranın manzarası müthiş. Burada kalmazsanız bile restoranına manzarası için uğramaya bakın. Tarihi dokusunu koruyan binasındaki odalarında herhangi bir lüks yok ama odalar bekleneni karşılayan bir standarttalar.

Zeytindalı Otel
Zeytinliköy No: 168. Gökçeada

Oldukça güzel bir doğaya sahip Zeytinli (Agia Theodori) Köyünde taştan iki Rum evinde yerleşik Zeytindalı Oteli, oldukça güzel atmosferi, temiz odaları ve güleryüzlü servisi ile harika bir otel. Herşeyden kaçık kendinizi soyutlamak için ideal bir yer (tabii ücretsiz internet engel olmazsa). Bu otelin tek eksisi, Kaleköy'e ya da diğer yerlere uzak olması. Eğer aracınız yoksa ve Gökçeada'yı gezecekseniz bolca taksi yolculuğuna ihtiyacınız olacak.

Mavisu Resort Hotel
Uğurlu Köyü Mevki, Gokçeada

Odalar ve tesisler idare eder kalitede olsa da Mavisu Resort Oteli Gökçeada'da güzel, denize sıfır bir konumda, deniz sevenleri doyurabilecek bir otel.

Diğer Gökçeada otelleri ve bu otellerin çeşitli rezervasyon sitelerinden derlenen karşılaştırmalı oda fiyatları için Gökçeada Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Gökçeada'ya nasıl gidilir?

Gökçeada'ya ulaşım feribot ile. İstanbul'dan Gökçeada'ya otobüs ile gidebilirsiniz (otobüsler kışın adaya geçmiyor).  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder