26 Haziran 2015 Cuma

Manchester'da nerede kalınır?

"Kuzey'in Başkenti" ve birçoğuna göre İngiltere'nin "İkinci Şehri" Manchester, endüstri ve müzik tarihine yaptığı büyük katkıların yanında spor, özellikle de futbol alanında öne çıkan, renkli bir gece hayatına, kültür ve eğlence dünyasına ve alışveriş olanaklarına sahip bir şehir. İngiltere'ye Londra'dan sonra en fazla yabancı turist çeken Manchester, yakın tarihe kadar pek iyi bir şöhrete sahip değilken son 10 yılda İngiltere'nin en gezilip görülesi şehirlerinden biri haline geldi.

Manchester Şehrinin merkezinde Birleşik Krallığın en büyük üniversitelerinden ikisi var: The University of Manchester ve Manchester Metropolitan University. Şehir öğrenciler için bir cennet ve şehir merkezi ile güneyi üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde gelişmiş. Bunun bir etkisi de Manchester'da yemenin ve içmenin görece ucuz olması.

Bu yazımızda Manchester'de nerede kalınır sorusuna, Manchester şehrinde kalınabilecek bazı merkezi bölgeleri tanıtacağız. Siz daha geniş bir Manchester otelleri listesi için Manchester Şehir Merkezi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Petersfield

Peter's Fields, ya da bugün daha bilinen adı ile St Peter's Square, Oxford Road ve Peter Street'in yukarısında bulunan ve Princess Street boyunca doğuya doğru uzanan bir bölge. Burada Central Library, Midland Hotel, YMCA Building, Manchester Town Hall ve Town Hall Extension gibi şehrin bazı en önemli tarihi binalarını görebilirsiniz. Meydan son yıllarda yüksek binalarla çevrilmeye başlanmış.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Manchester Petersfıeld otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Manchester Town Hall
Northern Quarter

Manchester Şehir Merkezinin kuzeybatı ucundaki (Victoria Station'ın doğusu ve Piccadilly Gardens'ın kuzeybatısı) Northern Quarter, Manchester Şehrinin bohem ve alternatif alt kültür merkezi olarak bilinen bir yer. Zamanında burası şehrin alışveriş merkezi imiş ama 1970lerde Manchester Arndale'in açılması ile bu özelliğini hızlıca yitirmiş. 2000li yıllara kadar uyuyan bölge bu yıllarda buraya taşınan bar, restoran ve gece hayatı mekanları ile renklenmiş. Bugün burada her zevke ve renge hitap eden eğlence imkanı bulmak mümkün.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Manchester Northern Quarter otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Piccadilly

Machester şehir merkezinin toplu taşıma merkezi konumundaki Piccadilly, tren, tramvay ve otobüs sistemlerinin hepsine yürüyerek sadece 5 dakika uzaklıkta bir bölge. Buradaki Piccadilly Gardens, 2000li yıllarda meydana getirilmiş, şehir merkezindeki en büyük meydan.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Manchester Piccadilly otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Castlefield

Deansgate ve Irwell Nehri arasında, Manchester merkezinin en kuzeybatı ucundaki Castlefield, endüstri devrimi zamanında edindiği karakterini az çok koruyan, bugün sakin, nehir kıyısındaki barları ve pubları ile meşhur bir bölge.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Manchester Castlefield otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Spinningfields

Manchester şehir merkezinin iş ve ticaret merkezi olan Spinninfields, modern iş merkezleri ve ofis binaları ile dolu bir yer. Yakın zamana kadar şehrin önemli alışveriş merkezlerinden biri olan bu bölge, alışveriş merkezlerinin şehir merkezinin öte tarafına taşınmasından sonra kendisini yeme-içme mekanı olarak yenilemiş. Burada şehrin bazı en popüler restoran ve barlarını bulacaksınız.

Bu bölgedeki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Manchester Spinningfields otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder