26 Haziran 2015 Cuma

Trabzon'da nerede kalınır?

Doğu Karadeniz'in en önemli şehirlerinden Trabzon, şehri gezip görmeye gelecekler için de doyurucu bir tatil imkanı sunuypr. Şehir ve çevresindeki tarihi mekanlar ve Karadeniz manzarasının yanında Trabzon, dağlarındaki muhteşem yaylalarını ve diğer Doğu Karadeniz şehirlerini keşfetmek için de önemli bir üs konumunda.

Trabzon'da gezilip görülecek yerlerin başında meşhur Hıdırnebi Yaylası, Aya Sofya Müzesi, Uzungöl ve tabii ki Sümela Manastırı en başta geliyor. Trabzon Müzesi olarak da bilinen Kostaki Konağı, Atatürk Köşkü, Kızlar Manastırı, Tabakhane’deki eski Trabzon Evleri görülmesi gereken diğer tarihi yerler. Yine Hıdırnebi ve Uzungöl'den başka önemli doğal güzellikler olan Akçaabat’ta Haçkalı Baba Yaylası, Kadırga ve Sivriburun gezilip görülesi.

Alışveriş molası vermek isteyenler ise şehrin 5 dakika mesafe dışındaki Yomra Kasabasında bulunan Cevahir Outlet'e uğrayabilirler. Trabzon'da mutlaka tatmanız gereken lezzetler ise pide, köfte (özellikle Akçaabat Köftesi), Vakfıkebir Ekmeği ve tabii ki Hamsi Balık. Trabzom merkezinde konaklıyor iseniz de Harran Kebap oldukça güzel bir lokanta. Trabzon gece hayatı konusunda ise oldukça fakir bir şehir. Eğer içkili bir yer arıyorsanız pek fazla alternatifiniz yok. Meydan'daki Şişman Pub veya Zorlu Otelin barına uğrayabilirsiniz.

Trabzon'da nerede kalınır sorusuna gelelim.

Trabzon Şehir Merkezi

Trabzon'da merkezi otellerin büyük kısmı İskenderpaşa Camii ve Atatürk Alanı Meydan Parkı civarında toplanmış vaziyette. Bu bölgede her kalite ve bütçede bir sürü Trabzon otelini bulabilirsiniz. Ucuz otel arıyorsanız ise Atatürk Meydanından limana inen bölgede oldukça ucuz oteller bulacaksınız fakat bu bölgedeki otellerin önemli kısmının fuhuş için kullanıldığını belirtelim.

Trabzon şehir merkezinde lüks otel arıyorsanız Zorlu Grand Otel'e bakabilirsiniz. Trabzon şehrinin kalbinde Maraş Caddesindeki lüks Zorlu Grand Otel (Maraş Caddesi No:9, 61030 Trabzon), Karadeniz'in ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor. Otel, modern - geleneksel karışımı mimarisi, konforu, servisi, bedava ve hızlı interneti, dekoru, temizliği ile göz dolduruyor. Pahalı bir otel ama merkezi konumu harika.

Trabzon merkezinde bakabileceğiniz diğer bazı oteller ise Nur Otel (denize sadece 200 metre mesafede, fiyat olarak uygun ve servisi iyi bir otel), Aksular Otel (biraz eski ve bakımsız olsa da sahildeki konumu, tam merkezin gürültüsünden bir miktar uzak oluşu ve uygun fiyatı ile öne çıkıyor), Horon Otel (alışveriş, yeme-içme mekanlarına yakın, servisi iyi bir otel arayanlara) öne çıkıyor.

Trabzon Yalı Park Otel ise Trabzon Havaalanının dibinde (yürüyüş mesafesinde) manzarası güzel bir otel. Fiyatı da uygun.

Trabzon'daki otellerin daha ayrıntılı bir listesi ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için Trabzon otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Yomra
Trabzon merkeze 10 dakika mesafesindeki Yomra bir diğer alternatifiniz. Buradaki 4 yıldızlı Novotel Trabzon (Cumhuriyet Mah Kasustu Beldesi Yomra, 61300 Trabzon), Karadeniz'e tepeden bakan bir konumda. Otelin odaları güzel, kafesi, manzarası ve geniş bahçesi ise daha güzel. Şehrin merkezine görece uzak olsa da araba ya da dolmuş ile bu otele ulaşım merkezden sadece 10 dakika. Şehrin önemli alışveriş merkezlerinden Cevahir Outlet bu otele oldukça yakın.

Yomra'daki diğer oteller ve otel fiyatları gibi ayrıntılar için Trabzon Yomra Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Trabzon
Uzungöl

Karadeniz'e geldik, şehrin merkezini ne yapalım, yemyeşil yaylalarda kalalım diyorsanız Uzungöl güzel bir konaklama alternatifi sunuyor. Trabzon merkezinden sadece 99 km mesafedeki bu göl ve aynı isimli köy, Karadeniz'in en bilinen turizm poster çocuğu. Popularitesi sayesinde de otel, restoran ve doğa turları konusunda gelişmiş bir yer.

Uzungöl'deki oteller ve otel fiyatları gibi ayrıntılar için Trabzon Uzungöl Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Uzungöl
Trabzon'a nasıl gidilir?

Trabzon'a Ankara, İstanbul, İzmir, Adana (Pegasus Havayolları) ve Bursa'dan (Borajet) uçakla kolayca ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan Trabzon'a otobüs ile seyahat 18 saat sürüyor. 2007 yılına kadar hizmette olan ve İstanbul'dan Trabzon'a çalışan Denizyolları İşletmesi feribotu ise maalesef artık hizmette değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder