30 Haziran 2015 Salı

Olimpos'ta nerede kalınır?

Adının Antik Yunan zamanında Olymos olarak adlandırılan Tahtalı Dağdan ve bunun eteklerindeki bugün harabe halinde bulunan Likya şehrinden alan Olimpos bugün daha çok ağaç evlerde konaklama şeklinde pansiyonları, denizi ve doğası ile bilinen bir turizm merkezi. Yakın zamana kadar bir hippi cenneti olan bölge, 2009 yılında yapılan yol sayesinde daha ortalama turistlere hatta çocuklu ailelere de açıldı. Bugün o 10 - 15 senenin öncesi Olimpos sadece sonbahar aylarında, ana akım turistlerin bölgeyi terk ettiği zamanlarda deneyimlenebiliyor.

Bugün Olimpos özellikle genç yaşta ve görece ucuz Akdeniz tatili arayanlara, herşeyden uzakta, çamlar içinde bir meditasyon şeklinde tatil isteyenlere oldukça doyurucu bir yaz tatili vaadediyor. Ama bütçeniz ne olursa olsun burada en az bir kere tatil yapmanızı şiddetle tavsiye edeceğiz. Birçok ağaç evi ve bungalow pansiyonda tesisler oldukça temel olsa da, büyük ve lüks tatil köylerinde bulamayacağınız bir doğallık, aile işletmesi ortamı, huzur ve dinlenme imkanı sunuyor.

Antalya'nın 50-60 kilometre güneyindeki Olimpos, Antalya merkezinden minibüs ile ya da Antalya - Kaş arası hizmet veren otobüsler ile ulaşılabilir (otobüsten ana yol üzerindeki istasyonda inip, minibüse binmeniz gerekecek).

Olimpos'ta nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada popüler konaklama çeşidi ağaç ev şeklinde pansiyonlar. Olimpos'un yerleşke alanı genelde backpacker tipi hizamet veren hostel ve pansiyonlarla dolu. Buradan aşağıdaki plaj oldukça güzel ama gölge namına birşey olmadığından ağır güneş kremi altında gitmenizi tavsiye ederiz. Olymos kalıntıları oldukça görülesi bir yer. Olimpos bölgesi sit alan olduğundan, ağaç ev tarzı konaklama binalarından başka pek fazla birşey yok. Burada banka yok mesela, yanınıza yeteri miktarda para almayı unutmayın.

Her otel ve pansiyon da deniz kıyısına ve plaja yakın değil. Eğer Olimpos'a denizi için geldi iseniz otelinizin denize yakın olup olmadığını ve otel denize yakın değil ise sahile nasıl ulaşacağınızı anlamaya çalışın. Bazı pansiyonların örneğin plaja servisi var.

Biz aşağıda Olimpos'taki popüler ve genel olarak da müşterilerinden iyi yorumlar alan konaklama imlanlarının bir listesini çıkardık. Eğer daha ayrıntılı bir Olimpus otelleri listesi ve gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler isterseniz, Olimpos otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Olympos Woods Treehouses

Olimpos'un en iyi fiyat - hizmet oranına sahip otellerinden biri olan Olimpos Woods Ağaç Evleri, ağaçlarla kaplı bir alanda, herşeyden uzaklaşmak isteyenlere harika bir ortam sağlıyor. Otelin oldukça sıcakkanlı işletmecileri kadar güzel yemekleri de övgüler alıyor. Olimpos'ta ağaç evi konaklama imkanlarının en iyilerinden biri, belki de en iyisi.

Asmalı Köşk Pansiyon

Portakal ağaçları içindeki Asmalı Köşk Pansiyonunun kendine ait bir açık yüzme havuzu, işletmeci ailenin konukseverliği, doğanın içindeki konumu ile öne çıkan bir başka Olimpos oteli. Samimi, içten ve sessiz-sakin bir yer arayanlar için ideal. Mekan denize biraz uzak ama otelin servisi ile denize kolayca ulaşmanız mümkün.

Saban Treehouses

Çamlarla kaplı bir alanda, denize yürüme mesafesindeki Saban Treehouses 1990dan beridir Olimpos'ta hizmet veren bir işletme. Burada klimalı ve banyolu bungalovlardan en temel ağaç evlerine kadar her bütçeye hitap eden oda bulmanız mümkün. Otelin oda fiyatına dahil ona kahvaltısı ve yemekleri gerçekten çok güzel. Denize 5-6 dakika yürüme mesafesinde olması iyi zira denizde ve plajda en temelinden bile olsa bir tesis yok.

Olympos Deep Green Bungalows

Olimpos ruhunu yaşatan bir başka güzel otel de, Olympos Deep Green Bungalows. Doğanın içinde sessiz-sakin ve huzurlu bir ortam, sıcak ve iyi bir servis, güzel yemekler ve geniş bir bahçeye sahip olan bu otel deki bungalovlar temel ama yeterli seviyede. Dilerseniz klimalı ve tuvaletli bungalov ve kabin seçenekleri de mevcut.

Sheriff Olimpos Pansiyonu

Oldukça otantik ve sıcak ortamı ile Sherriff Olimpos Pansiyonu, her yaz gelip tatil yapmak isteyeceğiniz bir işletme. Olimpos'ta iyi bir pansiyondan beklenen her özelliği, oldukça uygun fiyatlarla sunan bu güzel otelin hem kahvaltısı hem de akşam yemeği fiyatlara dahil. Meyve bahçeleri içindeki bu harika ortamı, Olimpos'a gidecek herkese tavsiye ederiz.

Olimpos Köyevi Pansiyon
Odaları eski köyevleri tarzında tasarlanmış Olimpos Köyevi Pansiyonu adının hakkını veren bir otantik köyevi havası var. Odalar ve tesisler oldukça temiz, yemekleri enfes, personel ve sahipleri misafirperver. Pansiyonda müşteri olduğunuzu unutup, sanki bir tanıdığınıza misafirliğe gitmiş gibi hissediyorsunuz bir süre sonra. Otelin güzel bir de havuzu olduğunu ekleyelim.

Olimpos'ta nerede kalınır - Olimpos Köyevi Pansiyon
Olimpos Köyevi Pansiyon, otantik köevi atmosferi ve misafirperver personeli sayesinde kendinizi bir tanıdık ziyaretinde hissedeceğiniz güzel bir Olimpos pansiyonu
Korsan Pansiyon

Denize yürüme mesafesindeki Korsan Pansiyon'un yemekleri ve sahipleri bir harika. Bu güzel Olimpos pansiyonunda oda fiyatları da oldukça uygun. Pansiyonun kendine ait bir de bakkalı var. Sakin ve sessiz bir ortam isteyenler için ideal bir Olimpos konaklama imkanı.

Club Olympos Mitos Hotel Kumluca

Yukarıda, Olimpos'un geleneksel konaklama çeşitleri olan ağaç ev, bungalov, kabin ve pansiyon şeklindeki işletmeleri tanıttık. Eğer Olimpos'ta tatil geçirmek ama belli bir miktar otel tesisinden de yararlanmak isterseniz 3 yıldızlı Club Olympos Mitos Hotel Kumluca iyi bir altenatif. Burası Olimpos "Köy"ünden bir miktar uzakta, geniş bir tesis içinde bir otel. Portakal, şeftali, limon ve çam ağaçları ile çevrili bu güzel yerde yoğun sezonda bir miktar kalabalık olsa da Olimpos'ta konforlu ve güzel bir tatil arıyorsanız ilk bakmanız yerlerden biri burası. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder