30 Haziran 2015 Salı

Yedigöller'de nerede kalınır?

Batı Karadeniz'in en cennet köşesi olan Yedigöller Milli Parkı ülkemizin belki de en eşsiz doğal güzelliği. Batı Karadeniz bölgesinin oldukça engebeli bir yöresinde yer alan park, irili ufaklı 7 adet doğa harikası heyelan gölleri, orman denizini andıran zengin bitki örtüsü, su ürünleri ile mutlaka gezilip görülmesi gereken bir doğa parçası.

Yedigöller Milli Parkı kampçılık ve günübirlik piknik için oldukça uygun bir yer. Fotoğraf, resim, bitki ya da hayvan gözlemlemek gibi hobileriniz varsa da burası tam size göre. Ülkemizin en güzel ve karışık ormanlarına sahip bu bölgede hakim bitki örtüsü kayın ağaçları. Bununla birlikte Karaçam, Sarıçam, Uludağ Göknarı, Porsuk, Meşe, Gürgen, Kızılağaç, Karaağaç, Akçaağaçda ormanlarda bolca mevcut. Milli parkın içinde ve yakın çevresindeki sahalarda da geyik, karaca, ayı, kurt, domuz sincap ve diğer yabani hayvan türleri bulunmakta.

Yedigöller'de nerede kalınır sorusuna gelelim hemen. Yedigöller genelde günübirlik turlarla ziyaret edilen bir bölge olsa da burada daha fazla zaman geçirmek ve Yedigöller'in tadını doyasıya çıkarmak için Yedigöllere yakın bir yerde konaklamak daha uygun. Yedigöllere yakın dedik zira koruma altındaki bu Milli Park alanının içinde konaklama imkanı yok. Eğer Yedigöller'de otel arıyorsanız bu parkın hemen dışındaki ya da Yedigöllere yakın yerleşim yerlerdeki otelleri seçmeniz gerekecek.

Biz burada hem Yedigöller ziyaretçilerinin konaklayabileceği alanları derledik hem de bu muhteşem milli parka gelenlerin genelde tercih ettiği otellerin bir listesini çıkardık.

Yedigöller'de nerede kalınır
Yedigöller sonbahar ayrı, bahar - yaz ayrı güzellikte olduğu için birden fazla gidilip görülmesi gereken bir doğal güzellik
Mengen

Yedigöller Otellerinin en tercih edilenleri doğal olarak milli parkın hemen civarındaki ilçeler ve bu ilçelerdeki oteller. Buralarda konakladığınızda kısa bir araç yolculuğu ile Yedigöller'e ulaşım mümkün. Bolu merkezine 58 kilometre uzaklıktaki Mengen İlçesi, kendi başına bir uğrak yeri zaten. Mengen Ankara'dan sadece 180 kilometre uzaklıkta ve özellikle haftasonları av ve doğa yürüyüşü için bu ilçeye gelenlerle dolu.

Mengen'de Yedigöller için gelenlerin konaklayabileceği birkaç otel tavsiyesi verelim.

Nesilce Tatil Köyü, Mengen'in yemyeşil bir köşesinde, Yedigöller Milli Parkına yakın bir mesafede konaklayabileceğiniz bir otel. Otelde 2 kişilik ahşap bungalovlar (çocuk yatağı alabiliyorsunuz), kahvaltı ve restoran mevcut.

Hindiba Pansiyon, Yedigöller Yolu üzerinde, doğanın kucağında bir konaklama imkanı. Yedigöllere yine bir miktar seyahat gerektiriyor ama bu pansiyonun çevresindeki doğa kendi başına gezilip görülesi bir yer. Burada taş bungalov, ahşap bungalov ve çadır konaklama seçenekleri mevcut. Otelin doyurucu bir restoranı da bulunuyor. Çocuklu aileler ve rahatına düşkün olanlar tarafından tercih edilebilir.

Yedigöller Aile Pansiyonu, Yazıcık Köyünde bir aile tarafından işletilen bir konaklama imkanı. Bildiğiniz köy evinden pansiyon yapmışlar ve bunu iyi bir kahvaltı ve güleryüzlü bir servis ile birleştirmişler. Oldukça farklı bir deneyim.

Mengen'deki otellerin daha geniş bir listesi ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için Mengen otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bolu

Yedigöller için popüler bir konaklama merkezi de Bolu il merkezi. Burada konaklamak size Yedigöller'e gidiş konusunda oldukça büyük kolaylık sağlayacağı gibi bir büyük şehirde kalmanın imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Hem Bolu'da kalırsanız Bolu'nun Yedigöller kadar güzel diğer doğal güzelliklerine de daha kolay ulaşabilirsiniz.

Bolu şehir merkezindeki otellerden Migros AVM'ye 600 metre mesafedeki Remay Hotel, oldukça temiz ve güzel bir seçenek. Diğer merkezi otel seçeneklerinizden biri de Soylu Hotel.

Bolu'daki otellerin daha geniş bir listesi ve karşılaştırmalı otel fiyatları gibi ayrıntılar için Bolu otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Çadır

Yedigöller içinde otel ya da pansiyon yok ama eğer kamp yapmak sizin için sorun değilse burada kamp yapmanız da mümkün. Yedigöller içinde pek çok kamp alanı bulunuyor ve özellikle bahar ve yaz aylarında buralarda bol miktarda kampçı konaklıyor.

Yedigöllere nasıl gidilir?

Yedigöller Bolu sınırları içinde. İstanbul'a 310 km mesafede. İstanbul - Ankara otobanından Bolu - Yeniçağ sapağını çıktıktan sonra tabelaları takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz.  Kışın Bolu - Yedigöller yolu kar nedeni ile kapalı olduğundan ulaşım sadece Yeniçağ - Mengen - Yazıcık üzerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder