26 Mayıs 2015 Salı

Bruges'ta nerede kalınır?

Oldukça küçük bir şehir olmasına rağmen Belçika'nın Bruges şehri, Avrupa'nın en iyi korunmuş tarihi merkezi ve kosmopolitan yapısı ile Avrupa'nın en gezilip görülesi şehirlerinin başında geliyor. Bruges Amsterdam ve Stokholm gibi bir kanallar şehri ve bu nedenle de "Kuzeyin Venediki" lakabını bu diğer iki şehir gibi taşımakta. Tarihinin belli bir döneminde dünyanın en önemli ticaret merkezi olan şehir o dönemde Venedik Akdeniz'de ne ise Kuzey Denizinde o imiş.

Bruges'in ortaçağdan kalma tarihi merkezi oldukça iyi korunmuş vaziyette. Burada Church of Our Lady ve The Béguinage gibi oldukça güzel yapılar göreceksiniz. Her biri birer kartpostal arka planı olan sokakları ile bu merkez gerçekten büyülü bir yer. Fakat şehir özellikle son yıllarda o kadar popüler bir turizm mekanı haline gelmiş ki şehrin ahalisi sık sık "Disneyland"da yaşıyoruz diye şikayet eder olmuş. Aslında günümüzde her adım başı çikolata ve hediyelik eşya ile dolu bir yer olduğundan binalar ve merkez her ne kadar tarihi olsa da o havayı hissedemeyebilme ihtimaliniz var.

Bruges'in turizm açısından popülaritesi konaklama açısından erkenci olmanızı gerektiriyor. Bruges'ta nerede kalınır sorusuna Bruges otel tavsiyesı ile cevap vermeye başlamadan önce bu konudaki önemli uyarımız yapalım. Şehir özellikle yaz aylarında oldukça popüler ve bu nedenle şehirde kalmayı planlıyorsanız otel rezervasyonunuzu önceden yapın.

Bruges'in tarihi merkezi içinde ve hemen yakınında kalmanız en uygunu. Şehrin merkezi çok küçük ve tabanvayla kolayca gezilebiliyor. Biz aşağıda size bazı Bruges otel tavsiyeleri verdik. Bu oteller genelde hem popüler hem de ziyaretçilerinden iyi değerlendirmeler alıyorlar.

Hotel Dukes' Palace Brugge
Prinsenhof 8, Bruges City Centre, Bruges

5 yıldızlı Hotel Dukes' Palace Brugge şehrin muhtemelen en güzel oteli. Bruges'un merkezinde zamanında Bruges'un aristokratlarının yaşadığı muhteşem bir şatoda konuşlu bu lüks otelin muhteşem bir bahçesi ve birbirinden geniş ve konforlu odaları var. Lüks Bruges oteli arayanların ilk bakması gereken otellerden biri bu.

Grand Hotel Casselbergh Bruges
Hoogstraat 6, Bruges City Centre, Bruges

4 yıldızlı Grand Hotel Casselbergh Bruges modern lüksü köklü bir tarih ile birleştiren çok güzel bir otel. Zamanında şehrin tüccarlarının ve aristokratlarının yaşadığı ‘Casselbergh’, ‘Zeven Torens’, ve ‘t Fransch Schildt’ olarak bilinen görkemli 3 tarihi binanın birleştirilmesi ile oluşturulan otel 118 lüks odaya sahip.

Crowne Plaza Brugge
Burg 10, Bruges City Centre, Bruges

Ortaçağdan kalma Burg Square'de Belfry of Bruges manzaralı Crowne Plaza Brugge, Bruges'un gotik merkezinin en güzel otelleriden biri. Oldukça merkezi, lüks, konforlu ve kısacası kalburüstü bir otel arıyorsanız bu otelden memnun kalacaksınız.

Bruges otel tavsiyesi - Hotel Dukes' Palace Brugge
Hotel Dukes' Palace Brugge
Ibis budget Brugge Centrum Station
Marie Popelinplantsoen 4, Bruges City Centre, Bruges

Ibis budget Brugge Centrium Station her ne kadar merkez garın dibinde (bazı odaları tren raylarına bakıyor) olsa da süpriz bir şekilde sessiz bir otel. Şehrin merkezinde ve kısıtlı bütçeye hitap eden bu odelin odaları küçük ama temiz ve konforlu. Otel ucuz olduğundan fazla bir artısı yok.

Bruges'ta her zevke ve bütçeye uygun otel bulmak mümkün. Daha geniş bir Bruges otelleri listesi, karşılaştırmalı otel fiyatları ve konuk değerlendirmeleri gibi detaylı bilgiler için Bruges otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Ghent
Bruges'ta konaklamaya iyi bir alternatif yine bu kent kadar meşhur ve aslında bazı açılardan çok daha iyi bir ziyaret noktası olan Ghent. Ghent Bruges'a trenle 30 dakika mesafede ve eğer Bruges'ta otel bulamazsanız bu şehire de mutlaka bakın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder