24 Ocak 2018 Çarşamba

Antakya'da nerede kalınır?

Hatay ilinin nüfus bakımından en büyük ilçesidir ve Hatay ilinin büyükşehir olmadan önceki merkezi Antakya, tarih kaynaklarına göre Antakya, MÖ 300 civarında Büyük İskender'in komutanlarından Seleucus Nicator tarafından kurulmuş. Zamanında Antiocheia olarak bilinen şehir, üç yüz bin nüfusuyla Roma İmparatorluğu'nun 3. dünyanın ise 4. büyük kentiydi.

Antakya Türkiye'nin en kozmopolit kentlerinden birisi. Çok kültürlü yapısını tarih boyunca korumuş olan ilde aynı ulusa mensup birden fazla dini cemaat bulunmaktadır. Sünni, Süryaniler, Katolikler, Ortodoks Kilisesi, Ortodoks Rumlar, Protestan Araplar, Maruni Araplar,  Ermeniler, Yahudiler, Gürcüler ve diğer küçük topluluklar Hatay'ın çok kültürlü yapısının dinamiklerini oluştururlar. Örneğin Samandağ ilçesi çoğunluk olarak Nusayri Araplardan oluşurken, Altınözü ilçesi hem Sünni Arap hem de Türk Müslümanlardan ve Süryanilerden oluşmaktadır.

Antakya'da bu çok kültürlülüğü nedeniyle görülecek çok yer var. Antakya Arkeoloji Müzesi, Habib-i Neccar Camisi, Eski Antakya, Vakıflı Köyü, St Pierre Kilisesi yanında doğal güzelliği ile Harbiye Selalesi, Defne Koruluğu (Harbiye) ve Beşikli Mağarası ilk akla gelen yerler.

Şehir aynı zamanda Türkiye'nin en iyi mutfaklarından birine sahip. Özellikle Köprübaşı civarında künefe yemeden Antakya'dan dönmemek lazım. Saray Caddesindeki Anadolu Restoranı, Köprübaşı'ndaki Sultan Sofrası Restoranı ve Kurtuluş Caddesindeki Sveyka Restoranı, şehrin bazı en iyi yerel restoranları.


Antakya'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Aşağıda sizin için Antakya'nın en popüler otellerini listeledik. Daha geniş bir Antakya otelleri ve fiyatları listesi için Antakya otelleri sayfasına bakabilirsiniz.




Ottoman Palace Otel Antakya - 5 YıldızlıOttoman Palace, Antakya'nın merkezine 10 km, Hatay Havaalanı'na 12 km uzaklıkta yer alan 5 yıldızlı bir oteldir. Klimalı konuk odaları, güneşlenme teraslı açık havuzun yanı sıra kapalı havuz, fitness odası ve Fin hamamı içeren spa olanakları sunmaktadır. Ottoman Palace Thermal Spa & Congress, çevre dostu birimlerine hükümet tarafından verilen Yeşil Yıldız belgesi sahibi bir tesistir.

Savon Otel - 2.5 Yıldızlı - Hatay Otobüs Terminali bölgesine 10 dakikanın altında bir yürüyüş mesafesinde bulunan Savon Otel, Antakya merkezini gezmek isteyen misafirler için harika bir başlangıç noktasıdır. Bu otel toplantı odaları, jakuzi ve VIP odalar olanakları sağlamaktadır.

Dedeman Otel Antakya - 4 YıldızlıDedeman Otel Antakya, Antakya şehri merkezinde yer almakta olup misafirleri için aynı zamanda ortak kullanım alanlarında ücretsiz kablosuz internet fırsatı sağlamaktadır. Klimalı, 4 yıldızlı odalar ve şık bir restoran sunmaktadır.

The Liwan Otel Antakya - 3 Yıldızlı - Antakya'nın merkezinde sakin bir konuma sahip Liwan Boutique Hotel tarihi bir binada yer almaktadır. Kafeler, arkeoloji müzeleri, camiler ve kiliseler yakındadır. Liwan Boutique Hotel'in binası, Suriye'nin ilk başkanının konutu olarak inşa edilmiştir. Bina genelinde geleneksel bir dekor ve mobilyalar göze çarpmaktadır.

Konuklar, otelin ortasındaki avluda açık veya kapalı havada çok çeşitli Türk yemeklerinin tadına bakabilirler. Liwan Boutique Hotel’in barında akşamları canlı müzik gösterileri düzenlenmektedir.
Liwan Boutique Hotel, zengin güneydoğu mutfağından geleneksel yemekler sunulan restoranların yanı sıra yerel üretim ipek ve sabun satan birçok dükkana yürüme mesafesindedir.

Çankaya Konakları HotelÇankaya Konakları Hotel, Antakya şehri içerisinde modern bir konaklama imkanı sağlamakta olup Hatay Otobüs Terminali bölgesinden 20 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Bu otel tur danışma, arka bahçe ve 24 saat resepsiyon olanakları sunmaktadır.

Waxwing Hotel - Antakya'da merkezi bir konuma sahip olan Waxwing Hotel, Saray Caddesi'ndeki restoranlar, kafeler ve barları ile çevrilidir. Otelde eşsiz bir mimari ve ücretsiz WiFi erişimli modern odalar bulunmaktadır. Waxwing Hotel'in zevkli bir şekilde dekore edilmiş odalarında çalışma masası, LCD TV, ücretsiz çay-kahve yapma imkanı ile elektrikli su ısıtıcısı bulunmaktadır. Tüm odalarda klima, kasa ve minibar vardır. Mermer banyolarda yağmur duşu mevcuttur.

The Shahut Hotel - Hatay Otobüs Terminali bölgesine 20 dakikanın altında bir yürüme mesafesinde bulunan The Shahut Hotel, Antakya merkezini gezmek isteyen misafirler için harika bir başlangıç noktasıdır. Tesiste konaklayan misafirler, otelde konakladıkları süre boyunca Wi-Fi bağlantısı imkanının keyfini çıkarabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder