18 Şubat 2016 Perşembe

Bergen'de nerede kalınır?

Norveç'in ikinci büyük kenti olan Bergen, Batı Norveç'in fiyortlarına açılan bir kapı olarak oldukça popüler bir turizm merkezi aynı zamanda. Doğal güzellikleri ile ünlü kentin çevresinde yürüyüş yapmak enfes bir deneyim.

1916 yılı öncesi Bergen'in tamamı olan ve bugün ise şehir merkezi olarak adlandırılan bölge hariç Bergen'in diğer alanları oldukça tenha. Konaklama şehrin batısında yoğun, geri kalan alanlar ise ormanlık, dağlık ya da tarım alanları.

Bergen kuzeydeki deniz kenarı konumu, dağlarla çevrili olması nedeniyle oldukça soğuk ve yağışlı. Ocak 2007'de 87 gün, hergün yağış ile rekor kırmış örneğin. Ortalama sıcaklık 7.6 derece ama yazın bu 14.3 derece. Bergen'in yaz sezonu olan Mayıs - Eylül dönemi şehri ziyaret etmek için uygun olsa da Bergen'e ne zaman gidilir derseniz yağışın az, aktivitenin bol olduğu Mayıs ayını önereceğiz.

Bergen Norveç'in en önemli kültür merkezlerinden biri ve Bergen International Festival, Nattjazz, Bergenfest gibi dünyaca ünlü festivallerin yapıldığı bir yer.

Bergen'de nerede kalınır sorusuna cevap vermeden önce Bergen'de konaklama ile ilgili bazı bilgiler verelim. Yaz sezonu dışında Bergen'de otel bulmak büyük bir sorun olmasa da eğer otelinizi önceden rezerve etmezseniz konaklama pahalıya gelebilir. Mayıs ayından Eylül ayına kadar süren yaz döneminde ise çok önceden  otel rezervasyonu yapmazsanız oda bulamazsınız.

Bergen'de otel oda fiyatları genel olarak şöyle : kısıtlı bütçeye hitap eden odaların gecesi 800 Kr ve altı, orta seviye otellerde fiyatlar 800 - 1500 Kr arası ve lüks Bergen otellerinde de odalar 1500 Kr üstü. Hosteller ve kamp alanları haricindeki konaklamada kahvaltı genelde oda fiyatına dahil.


Bergen'de nerede kalmalı - Skansen'den Bergen manzarası
Skansen'den Bergen manzarası
Bergen'de nerede kalınır sorusuna dönelim. Bergen Norveç standartlarına göre büyük bir şehir ama daha çok kasaba havası ve atmosferine sahip.

Bergen Şehir Merkezi

Bergen'in yedi adet tepe ile çevrili şehir merkezi, Bergen'in en civcivli yeri. Bergen otellerinin çoğunu burada bulacaksınız. Bergen genel olarak Norveç'in en düşük nüfus yoğunluğuna sahip olsa da şehir merkezinde nüfus yoğun. Burası 1916 yılına kadar tüm Bergen şehri olduğundan tarihi binaları da bu bölgede bulacaksınız. Bergen'de kalmak için en uygun bölge burası.

Bergen şehir merkezindeki konaklama imkanları, karşılaştırmalı otel oda fiyatları ve otel değerlendirmeleri gibi ayrıntılar için Bergen şehir merkezi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder