18 Şubat 2016 Perşembe

Caracas'ta nerede kalınır?

Venezula'nın başkenti Caracas her ne kadar kozmopolit bir yer olsa da dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri olduğu için turizm ve konaklama açısından ne kadar uygun bir yer olduğu tartışmalı bir şehir. Birçok Venezuela'lının eğer şehirde sizi güvenli bir şekilde dolaştıracak bir tanıdığınız yoksa gelmeyin dediği Caracas'a bir nedenle gitmeyi düşünüyorsanız, bu yazımızda Caracas'ta nerede kalınır sorunuza cevap vermeye çalışacağız.

Caracas'ta nerede kalınır sorusunun cevabı, şehrin birçok otelinin bulunduğu Sabana Grande bölgesi. Burası coğrafi olarak da şehrin merkezi. Şehrin gerçek merkezi ya da tarihi merkezi olan El Centro (Capitolio ve Teatros Metro Station civarı) konaklamak için iyi bir yer değil. Eğer ucuz Caracas oteli arıyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey, Centro ve Sabana Grande bölgelerindeki ucuz otellerin çoğunun "mataderos" ya da "aşk oteli" olduğu. Bu nedenle düşük bütçeli otellerden uzak durmaya bakın.

Sabana Grande gecesi 100 Dolardan 400 Dolara uzanan yelpazesde oteller sunuyor. Bölgede her ne kadar kapkaç sorunu olsa da caddenin kendisi görece güvenli. Sabana Grande çevresindeki büyük alışveriş merkezleri ise oldukça güvenli.

Sabana Grande'den başka bölgenin hemen güney ve doğusundaki semtlerde konaklama güvenli ama buralarda otel oda fiyatları görece pahalı. Aslına bakarsanız Caracas civarındaki bir kentte kalıp şehre sadece gezip görmeye gelmek de bir alternarif ki Caracas'tan daha güvenli bir alternatif.

Caracas'ta nerede kalınır?
Caracas
Caracas'ta konaklama imkanları ve karşılaştırmalı gecelik otel oda fiyatları için Caracas otelleri sayfasına bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder