18 Şubat 2016 Perşembe

İstanbul'dan Phuket'e nasıl gidilir?

Phuket hem Tayland'ın hem de Uzak Asya'nın en popüler turizm merkezlerinden birisi. Andaman Denizindeki Phuket adası, doğal güzellikleri, denizi, plajları, sualtı zenginlikleri, yemekleri, renkli gece hayatı ve hemen her zevke hitap eden konaklama imkanları ile gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer.

İstanbul'dan şu an için aktarmasız Phuket'e uçmanız mümkün değil. Birçok kişi Phuket'e Bangkok üzerinden gidiyor. Bangkok aktarmalı yolculukta uçak değiştirmeniz gerekiyor zira önce Bangkok'a ve oradan da Phuket'e uçan bir havayolu yok.

Bangkok aktarmalı Phuket yolculuğu tek alternatifiniz değil. Phuket'e Singapur ya da Kuala Lumpur üzerinden de aktarma ile gidebilirsiniz. Eğer Singapur ya da Kuala Lumpur'dan aktarma ile Phuket'e gidecekseniz, Phuket uçak biletinizi AirAsia, Tigerair ya da JetStar Asia gibi ucuz ve güvenli havayollarından almanızı tavsiye ederiz.

Yukarıdaki seçeneklerin ortak noktası, uzun bir yolculuktan sonra aktarma yapmanız. 12-13 saat kadar Bangkok, Singapur ya da Kuala Lumpur uçuşundan sonra uçak değiştirmek yorucu. Eğer daha az yorucu bir seçenek arıyorsanız . İstanbul'dan Katar Havayolları ile (Qatar Airways) ile Doha aktarmalı olarak Phuket'e gidebilirsiniz. İstanbul - Doha arası 4 saat. Buradan da direk olarak Phuket'e uçabilirsiniz. Üstelik Bangkok, Singapur gibi merkezlerden yapacağınız aktarmanın aksine havayolu değiştirmeniz de gerekmez. Aktarmayı yolculuğun başında yaparsınız.

En son Phuket uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Eğer Phuket'e Bangkok üzerinden gidecekseniz ve de özellikle Bangkok'ta kalmayı planlıyorsanız Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Phuket'te nerede kalmalı diye soruyorsanız ise Phuket'te nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder