19 Aralık 2016 Pazartesi

Palma'da nerede kalınır?

Batı Akdeniz'de, İspanya'nın doğu sahiline yakın, İspanya'nın özerk bölgesi olan Balear Takımadaları'na ait Mayorka adasında bulunan Plama, bu adaların aynı zamanda da başkenti. Majorca'nın nüfusunun yarısının yaşadığı bu güzel kent, her yıl milyonlarca turistin akın ettiği, önemli bir Akdeniz turizm merkezi aynı zamanda.

Mallorca!nın yoğun turizm sezonu Temmuz ve Eylül ayları arasında. Eğer bu dönemde Palma'ya gitmek istiyor iseniz rezervasyonunuzu öndecen yaptırın. Özellikle haftasonları, İngiltere ve Almanya'daki tatil gün ve haftalarında Mallorca ve Palma inanılmaz kalabalık oluyor. Kışın ise birçok otel kapalı.

Palma'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Biz bu yazımızda Palma'da tek tek kalacak otel tavsiyesi vermek yerine, burada popüler olan konaklama bölgelerini kısaca tanıtacağız. Eğer Palma otellerinin daha ayrıntılı bir listesini ve gecelik otel oda fiyatları gibi ayrıntıları görmek isterseniz, Palma otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Palma Haritası - Palma şehir merkezi, konaklamak için en popüler yer. 10 kilometre doğudaki Playa de Palma ise mükemmel bir kumsala sahip, Alanya'nın Lara Plajı tadında bir tatil merkezi.


Palma Şehir Merkezi / Palma Distro Centro

Mallorca'nın renkli gece hayatı, alışveriş imkanları, kültürel yaşamı ve tarihi ile iç içe olmak isteyenler için ideal bir konaklama bölgesi olan Palma Distro Centro, mimari olarak birçok kişi tarafından Barselona ile karşılaştırılan bir yer. Şehrin atraksiyonlarının büyük bölümü, kıyıya yakın Gotik Katedral civarında ve bu bölge de yayan olarak çok rahat gezilebilecek bir yer.

Palma'ya gelen turistlerin önemli bir bölümünün konaklamak için tercih ettiği Palma şehir merkezinde her zevke hitap eden küçük ve orta boy oteller bulmak mümkün. Burada özellikle La Llonja - Born, Jaume III, Sant Nicolau, La Calatrava bölgelerine bakmanızı tavsiye ederiz zira buralar tarihi şehir merkezi sınırları içinde. Es Baluard müzesinin hemen batısındaki Santa Catalina'da renkli gece hayatı ile kalınabilecek güzel yerlerden biri.

Şehrin kıyısında büyük bir marina ve kordonboyu var. Katedralden doğuya doğru 10 dakika yürüme mesafesinde ise denize girebileceğiniz bir plaj var.

Palma'da nerede kalınır sorusunun bizce cevabı Palma şehir merkezi. Buradaki otellerin kapsamlı bir listesi için Palma şehir merkezi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Palma Distro Centro, özellikle katedral çevresindeki mahalleler, Palma'da konaklamak için en popüler yerlerden biri.
Playa de Palma

Playa de Palma, Majorca'nın güney sahillerinin merkezindeki 6 kilometrelik bir kıyı şeridi. Buranın plajı ile meşhur merkezi de, Palma'nın 10 kilometre doğusunda yer alıyor. Burası Mallorca'nın en büyük turizm merkezi.

Playa de Palma'nın en merkezi kısmı ise Can Pastilla'dan başlayan ve S'Arenal'a kadar uzanan 4.5 kilometrelik mavi bayraklı plaj. Bu geniş, sarı kumlu muhteşem plajın kıyısında olduğu deniz de fazla derin olmadığından özellikle çocuklar için ideal. Bu bölge özellikle Alman turistler arasında oldukça popüler.

Yalnız burası aynı zamanda havaalanı pistinin bitişine çok yakın olduğundan uçak gürültüsüne maruz kalan bir mekan. Eğer uçak gürültüsü ile aranız iyi değilse, burası size uygun olmaya bilir. Burası aynı zamanda turizm için yaratılmış bir resort (Alanya'nın Lara Plajı gibi) ve Palma şehir merkezinin kendine has havasına sahip değil.

Playa de Palma'da konaklama imkanları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Playa de Palma otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Playa de Palma Plajı
Playa de Palma
Distrito Poniente

Palma şehir merkezinin hemen batısındaki Distrito Poniente'da görece merkezi bir konaklama sunan bir bölge. Buradaki oteller için Palma Distrito Poniente otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder