16 Mayıs 2016 Pazartesi

Bukreş'te nerede kalınır?

Romanya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Bükreş, 2.4 milyonluk nüfusu ile aynı zamanda Güneydoğu Avrupa'nın da en büyük kentlerinden biri. 1862 yılında Romanya'nın başkenti olan şehir, iki dünya savaşı arasındaki yıllarda mimarisi ve elitlerinin yaşam tarzı sayesinde "Küçük Paris" adıyla anılır olmuş. O yıllardaki binaların çoğu İkinci Dünya Savaşı, deprem ve Çavuşesku'nun "sistematizyon" programı nedeniyle günümüze ulaşamamışlar ama şehrin tarihi merkezinde yine de hatrı sayılır miktarda tarihi bina görmek mümkün.

Bükreş'te yazlar neredeyse 40 dereceye çıkan sıcaklık ile oldukça bunaltıcı olabilirken, kışlar da zaman zaman -20 dereceyle oldukça sert ve soğuk. Bu nedenle Bükreş'i ziyaret etmek için en iyi zaman Nisan - Haziran ve Eylül - Kasım dönemleri.

Bükreş'te nerede kalınır sorusuna gelelim. Biz bu yazıda tek tek Bükreş otel tavsiyesi vermek yerine, Bükreş'in konaklama açısından popüler belli başlı mahallelerini tanıtacağız. Bükreş'teki otellerle ilgili ayrıntılı arama ve karşılaştırma yapmak isterseniz Bükreş Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Cotroceni

Batı Bükreş'te Cotroceni Tepesi civarındaki bu mahalle Bükreş'in tam kalbinde yer alan oldukça merkezi bir yer. Güneyde Panduri Caddesi, Batı'da Grozavesti Caddesi, Kuzeyde Dambovita Nehri ve Doğu'da da bd. Eloir ile sınırlı bu bölgedeki binaların büyük bir kısmı iki dünya savaşı arasında inşaa edilmiş. Bükreş'in önemli tarihi eserlerinden Cotroceni Sarayı, St. Eleutherius burada. Bükreş Üniversitesi de bazı enfes tarihi binaları ile gidip görmenizi tavsiye edeceğimiz bir yer. Alışveriş meraklıları ise için ise Piata Cotroceni kaçmaz. Bu bölge gece hayatı açısından da oldukça doyurucu.

Cotroceni Bükreş'te nerede kalınır sorusuna verebileceğimiz en başta gelen üç yerden biri. Bu merkezi Bükreş mahallesindeki oteller, gecelik otel oda fiyat karşılaştırmaları gibi ayrıntılar için Bükreş Cotroceni Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bükreş Üniversitesi - Bükreş'te nerede kalınır
Bükreş'in Cotroceni Mahallesindeki Bükreş Üniversitesi, Romanya'nın en eski üniversitesi. Buradaki bazı tarihi binalar Bükreş'te mutlaka gezilip görülecekler listesinde.

Dorobanti

Eğer gündüzleri bol bol dinlenip, geceleri renkli Bükreş gece hayatına akmak için şehirde iseniz, sizin için Dorobanti Bükreş'te konaklamak için ideal bir yer. Dorobanti zengin ve ünlülerin mekanı olarak bilinen bir yer. Burası Bükreş'in klas otellerine, bar ve klüplerine de ev sahipliği yapan bir yer. Bir nevi Etiler ama aynı zamanda bölge Bükreş'in en eski mahallelerinden biri.

Dorobanti bütçe konaklamak için uygun değil ama sunduğu yaşam tarzı ile vereceğiniz paraya değer bir mahalle. Burası Bükreş'e gezip görmekten ziyade, eğlenmeye gelenler için ilk konaklama alternatifi.

Bükreş'in bu bölgesindeki konaklama imkanları, gecelik otel oda fiyat karşılaştırmaları gibi ayrıntılar için Bükreş Dorobanți Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder