12 Mayıs 2016 Perşembe

Ljubljana'da nerede kalınır?

Slovenya'nın güzel başkenti Ljubljana dünyaca meşhur diyebileceğimiz herhangi bir anıta ya da binaya sahip değil ama oldukça güzel ve tarihi bir kent. Oldukça küçük bir yer olduğu için önemli yerlerini tabanvar ile çok rahat keşfedebileceğiniz, Barok mimarili binalarla dolu tarihi merkezinde bol bol güzelliğe, etkinliğe ve duraklama noktasına sahip Ljubljana aynı zamanda bir öğrenci şehri olduğu için oldukça fazla sayıda aktiviteye de ev sahipliği yapan bir yer.

Bu yazımızda Ljubljana'da nerede kalınır, nerede konaklanır sorusuna cevap vereceğiz. Bu sorunun en basit cevabı "Prešernov Trg"a (Prešeren Square ya da Prešeren Meydanı) yakın bir yerde. Bu nedenle bu meydan yakınından başlayalım.

Ljubljana merkezi otelleri - Prešernov Trg

 Prešeren Trg Ljubljana'nın merkezinde, şehrin tarihi merkezinin trafiğe kapalı alanında yer alan bir meydan. Burası bir nevi Ljubljana'nın Taksim Meydanı. Konser, festival gibi şehrin ana aktivitelerinin çoğu burada yapılıyor. Bu meydan aynı zamanda tarihi şehir ile modern şehir merkezi arasında ve oldukça da güzel bir yer.

Burada ise Ljubljana otel tavsiyesi olarak adını verebileceğimiz ilk otel 4 yıldızlı Grand Hotel Union Executive. Prešernov Trg'a 5 dakika yürüme mesafesindeki otel merkezi konumu, Art Nouveau stili muhteşem mimarili binası, modern ve yeni odaları ile öne çıkıyor. Burası, Ljubljana'da bulabileceğiniz en merkezi otellerden biri.

Ljubljana'da tavsiye edebileceğimiz bir diğer merkezi otel de BEST WESTERN Premier Hotel Slon. Congress Square, Preseren Square ve Football Club Olimpija Ljubljana gibi önemli merkezlere 5 dakika mesafedeki bu modern otel, Ljubljana'da alışveriş yapmak isteyenler için konumu ile ideal. Çatı katı'ndan oldukça güzel bir manzara sunan otel birçok bar ve restorana da yürüme mesafesinde.

Prešeren Meydanına yakın diğer oteller ve konaklama imkanları için Ljubljana Prešeren Meydanı Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Ljubljana'da nerede konaklanır?
Ljubljana
Ucuz Ljubljana otelleri

Eğer kısıtlı bütçeyle seyahat ediyorsanız kalabileceğiniz eli yüzü düzgün ve ucuz Ljubljana otellerinden biri Hostel Celica. Hostel bir zamanlar askeri hapishane olan bir binada ama bu sizi korkutmasın, özellikle grup halinde seyahat edenler için oldukça güzel bir hotel burası. Ljubljana'nın üniversitelerinden birine yakın konumu sayesinde oldukça hareketli bir gece yaşamına da yakın bir yer.

Ljubljana şehir merkezinde, sade, ucuz, eli yüzü düzgün bir otel arayanlar için bir başka alternatif de City Hotel Ljubljana. Konforlu ve temiz odaları ve kahvaltısı ile öne çıkan otel   Football Club Olimpija Ljubljana'ya yakın bir yerde.

Ljubljana Butik Otelleri

Ljubljana'da kalabileceğiniz bazı butik oteller ise 16 adet kale manzaralı geniş odası ile hizmet veren Antiq Hotel ve hemen Ljubljana Kalesinin eteğindeki Lesar Hotel Angel ilk önerebileceklerimiz. Şehirde gerçek bir lüks yaşamak isteyenler ise üç sauna, üç bar ve güzel bahçesi ile göz dolduran  Antiq Palace Hotel and Spa otelinde kalabilirler. Bu lüks butik otel 16. yüzyıldan kalma bir saray yavrusunda, sizi o dönemin asilzadelerinden biri gibi hissettirebilecek bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder