17 Mayıs 2016 Salı

Dresden'de nerede kalınır?

Almanya'nın Saxony Eyaletinin başkenti olan Dresden, Elbe Nehri kıyısında yer alan, Almanya'nın önemli endüstriyel, kültürel ve yönetim merkezlerinden biri. Her yıl çoğunluğu Almanya'dan olmak üzere 10 milyonun üstünde turist çeken Dresden'de 1980li yıllara kadar savaştan aldıkları hasar onarılmayan The Zwinger, Semper Opera House ve nihayetinde Dresden'in en meşhur tarihi eseri olan Frauenkirche bugün onarılmış vaziyette. Şehrin en güzel yeri, oldukça küçük olmasına rağmen büyük sayıda müze, tarihi eser ve turist atraksiyonu barındıran tarihi merkezi, yani Altstadt. Ama bunu dışında Dresden Neustadt, şehrin hemen dışındaki şarap kanti Radebeul, Saxon Switzerland ve kırsalı süsleyen kaleler gezilip görülecek yerlerin başında geliyor.

Şehir son yıllarda artan bir şekilde yabancı turisti de kendisine çekmekte. Prag ve Berlin arasında bir konaklama noktası olarak özellikle Amerikalı ve Çinli turistlerin şehre ilgisi artmış. Eğer mimariye ilginiz varsa bu konuda en iyi yer, bir miktar yokuş olsa da, Blasewitz is the most interesting living.

Dresden'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Biz bu soruya tek tek Dresden otel tavsiyesi vermek yerine Dresden'in konaklama açısından en uygun ve popüler semtlerini tanıtarak cevap vereceğiz. Siz bu mahallelerdeki Dresden konaklama imkanları ve ayrıntılar için ilgili sayfalara gidebilirsiniz.

Dresden Altstadt

Sanat ve mimariden hoşlananları mest edecek olan Dresden Altstadt, Elbe Nehri'nin sol kıyılarında yer alan ve Rönesans, Barok ve son olarak da 19. yüzyıldan kalma binalarla süslü muhteşem bir yer.

Fakat bu bölgede bugün gördüğünüz tüm binalar aslında göründüklerinden çok daha yeni. 1945 yılında yoğun bombardıman sonucunda Dresden Aldstadt birkaç bina hariç tamamen yerle bir olmuş. Savaştan sonra çok uzun bir zamana yayılan restorasyon sonucunda da bugünkü halini almış. Örneğin şehrin en meşhur binası olan Frauenkirche, daha sadece 2005 yılında restore edilmiş.

Bu bölge aynı zamanda cıvıl cıvıl. Bu bölgede pek çok alışveriş ve yeme içme imkanı da bulacaksınız.

Eğer Dresden'de kalacaksanız ilk bakacağınız yerlerden biri Altstadt ve çevresi. Bu bölgedeki oteller, gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Dresden Altstadt Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Dresden'de nerede kalınır?
Dresden'in tarihi merkezi Altstadt
Dresden Neustadt

Dresden'in sağ kıyısında yer alan Neustadt (Yeni Şehir), bugünkü ismine rağmen 18. yüzyıla kadar "Eski Dresden" olarak biliniyormuş. İsmine rağmen burası da tarihi eserlerle dolu bir yer. Inner Neustadt olarak bilinen ve Elbe kıyısındaki bölgede oldukça görkemli ve güzel binalar görmek mümkün. Outer Neustadt olarak bilinen daha kuzeydeki bölge ise dar ve güzel sokakları ile bir yerleşim alanı aslında. Königsbrücker Strasse ve Luther Place arasındaki bu bölge pub, klüp, kafe ve barları ile renkli Dresden gece hayatının merkezlerinden biri.

Bu bölgedeki oteller, gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Dresden Neustadt Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Seevorstadt Prager Straße

Seevorstadt'ın en meşhur bölgesi, Dresden'in en meşhur ve trendi alışveriş caddesi olan Prager Straße. Bu cadde gar ile Altmarket'i birleştiren, 1851 - 1853 yılları arasında inşaa edilmiş bir yer. 1970li yıllarda restorasyondan sonra ise araç trafiğine kapanmış. Dresden'in İstiklal Caddesi diyebileceğimiz bu yer ve civarı da konaklamaya uygun.

Bu bölgedeki oteller, gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılar için Dresden Prager Straße Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder