12 Ağustos 2012 Pazar

Malezya Tatili: Redang Adası (Redang Island)

Daha önce Tioman Adası yazımda da belirtmiştim, Malezya ülkemizde pek tatil mekanı olarak bilinmese de harika tatil mekanlarına sahip bir ülke. Bu yazımda Malezya'nın en güzel tropik adalarından birini, Redang Adasını tanıtmaya calışacağım.

Redang Adası (Redang Island ya da Pulau Redang) 7 kilometreye 6 kilometrelik, Malezya'nın Kuala Terengganu ilinin 45 kilometre açıklarında Güney Çin Denizide bir ada. Terengganu açıklarındaki 9 tropik adanının da en büyüğü.

Redang bir Phuket, Bali ya da Malezya'nın o ölçekteki adalarından Langkawi gibi deniz, kumsal ve gece hayatını birleştiren bir mekan değil. Kafa dinlemek, herşeyden uzakta karmaşasız bir tatil için bir mekan. Alışveriş ve gece hayatı olmayan bir yer. Ama Redang tam bir skuba dalış, şnorkel ve deniz tatili cenneti. Deniz Parkı statüsünde olduğu için tropik mercan kayalıkları ve de kumsalları yapılaşmadan görece korunmuş durumda. Adanın üzerinde pek yol yok, ulaşım (eğer balta girmemiş tropik bir ormanda yürüyüş yapmak istemiyorsanız) hemen hemen tamamen denizden. Adanın en meşhur bölgesi, 800m uzunluğundaki Pasir Panjang (Uzun Plaj demek) adanın tatil konaklaması için en populer mekanlarından biri. Redang'ın en büyük tatil köyü bu plajda.

Redang'a gitmenin en zahmetsiz yolu uçak yolculuğu. Adanın üzerinde yeni açılan bir uçak pisti var. Buraya Berjaya Air adlı bir firma Singapore Changi Havaalanından ve Kuala Lumpur'un Subang Havaalanından uçuyor. Singapur - Redang arası uçakla 1 saat 15 dakika iken Kuala Lumpur - Redang arası 55 dakika sürüyor. Pist adanın büyük tatil köylerinden Taaras Beach & Spa Resort yakınında (Redang Airport Havaalanı çevresindeki tek otel bu değil ama).

Redang Adasına uçuş
Redang'a gitmenin klasik ama yorucu yolu ise tabii ki denizden gemi ile. Sezonunda (Mart - Ocak arası) Kuala Terengganu merkezindeki Shahbandar Vapur İskelesinden Redang'ın güneyindeki Berjaya İskelesine vapur var. Her ne kadar bu vapur Berjaya Tatil Köylerinin müşterileri için olsa da eğer boş yer var ise sizi de alıyorlar. Buradan vapur yolculuğu yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Redang'a gitmek için kullanılan asıl iskele, ki bu her mevsim çalışsa da hava durumuna göre bazen vapur olmayabilir, Merang İskelesi (Kuala Terengganu'nun 30 km kuzeyi). Eğer bir tatil köyünde kalacak iseniz bu denizden ulaşım işini önceden onlarla mutlaka planlayın.

Peki Redang'da ne yapılır. Öncelikle eğer skuba dalışı yapıyor iseniz cennete düştünüz. Ada çevresinde 30'un üzerinde dalış noktası var. Skuba dalışı yapmıyor iseniz üzülmeyin sadece şnorkel ile bile mercan kayalarının tadını çıkarabilirsiniz. Mutlaka bir şnorkel turuna katılın ve giderken yanınıza bir paket UNO ekmek alın. Balıkları elden beslemek çok zevkli.

Redang Island diving locations map - Source : Life at UGL Malaysia

Yüzmek ve güneşlenmek Redang'da yapabileceğiniz güzel aktiviteler. Redang Adasının plajlarında plaj voleybolu oynamak ve de eğer hiç tropik orman görmedi iseniz Redang ormanlarında yürüyüş diğer aktiviteler.

Redang Adasında nerede kalınır?
Redang Adasının otellerinin çoğu 800 metre uzunluğundaki Pasir Panjang (Long Beach - Uzun Plaj) üzerindedir. Adanın en popüler plajı olan bu alan aynı zamanda Malezya'nın en güzel plajlarından da biri. Burada çok ucuz klübelerden bei yıldızlı otellere geniş bir yelpazede konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Laguna Redang Resort Redang Adasının en büyük ve en yeni tatik köylerinden biri. 212 odalı otel Tayland temalı bir iç mimariye sahip. Bütün odalar 2 katlı ahşap binalarda bulunuyor ve bazıları plaja yakın bazıları da bayağı uzak konaklama imkanı sunuyor.

The Taaras Beach and Spa Resort 191 suit ve oda artı okyanusa ve tatil köyüne tepeden bakan muhteşem manzaralı 5 oda bir özel villadan oluşan lüks bir otel. Otel Redang'ın popüler dalış mekanlarından olan Big Mount, Pulau Paku Kecil, ve Boulder Dash alanlarına yakın. Otel konumu, manzarası ve de servisi ile ön plana çıkarken aynı zamanda da gecesi 280 USD'den başlayan fiyatları ile adanın en pahalı oteli.

Bölgede bulunan diğer tropik adalar:
Tropik cennet Tioman AdasıSingapur'a 3 saat uzaklıktaki Sibu AdasıEndonezya'da bulunan özel mülk Nikoi Adası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder