30 Eylül 2015 Çarşamba

Akçay'da nerede kalınır?

Edremit'in meşhur turizm kasabası Akçay, Türkiye'nin ilk turizm beldelerinden ve Kuzey Ege'nin en popüler turizm beldelerinden biri. İstanbul'dan kolayca ulaşılabilmesi ve doğal güzellikleri ile 1980lerden itibaren İstanbullular arasında popüler hale gelen kent bugün ülkemizin bilinen ve hemen her yerinden ziyaretçi alan bir turizm merkezi. Son 30 yılda turizm sayesinde küçük bir kasabadan görece gelişmiş bir şehre dönüşen Akçay, uzun ve güzel kordonboyu, bu sahil şeridi boyunca sıralanan çay bahçeleri, restoranlar ve otelleri ve de deniz dibinden fışkıran tatlısu nedeniyle sahip olduğu buz gibi soğuk denizi ile ünlü.

Akçay uzun kumsalı, temiz denizi ve tesisleri ile popüler bir yaz tatili mekanı. Yaz aylarında güneydeki meşhur Akdeniz turizm merkezlerine göre daha serin ve kuru ikliminin yanı sıra daha büyük turizm merkezlerimizdeki kalabalıktan uzak havası ile daha huzurlu bir tatil arayanların adresi. Yine de en popüler olduğu Temmuz aylarında özellikle İstanbul'dan gelen yerli turistlerle dolup taşıyor ve kalabalıklaşıyor.

Akçay’da Sarıkız Plajı, Belediye Halk Plajı, Zeytinli Belediyesi halk plajı ve ücretli olarak girilebilen Turban Tatil Köyü plajı başta olmak üzere çok sayıda plaj var. Denizin yanında Kaz Dağları eteklerindeki Akçay, piknik ve doğa yürüyüşü yapabileceğiniz birçok yere sahip. Adı Akçay ile birlikte anılan ve kendi başına bir turizm beldesi olan Zeytinli, Akçay'a oldukça yakın olan ve şifalı suları ile ünlü Güre Kaplıcaları, ve de muhteşem Kaz Dağı Milli Parkı Akşay tatilinizde ziyaret edip keyfini çıkarabileğiniz yerlerden bazıları. Tabii ki Akçay'a kadar gelmişken buraya sadece 8 kilometre uzaklıkta olan Edremit merkezi de mutlaka ziyaret edilmeli.

Akçay'ın meşhur kordonboyu restoran, çay bahçesi ve hemen gerisinde konuşlanmış otellerle dolu.
Akçay'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Akçay ve çevresi konaklama açısından gelişmiş bir yer ve her zevke ve keseye uygun birçok otele sahip.

Akçay Merkez

Akçay şehir merkezi burada konaklamak isteyenlerin birinci adresi. Özellikle de meşhur kordonu üzerindeki oteller popüler.  Akçay'da otellerin bir listesini, bu otellerin konuk değerlendirme puanlarını ve birçok online otel rezervasyon sitesinden anlık gecelik otel oda fiyatları karşılaştırmalarını gösteren Akçay otelleri sayfasını ziyaret ederek otel seçiminizi yapabilirsiniz.

Güre

Akçay merkeze sadece 4 km uzaklıktaki Güre kaplıcaları ile ünlü ve ülkemizin her tarafından ziyaretçinin akın akın geldiği bu şifalı sulardan faydalanmak isterseniz buradaki bir otelde kalabilirsiniz. Güre'de konaklama olanaklarınız ve otellerin bir listesi için Güre otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Kaz Dağı Milli Parkı

Eğer denizden biraz uzaklaşmak ve daha çok karasal doğa ve ormanlarla içiçe olmak isterseniz de denizden içeride, Kaz Dağları eteklerinde bulunan Ortaoba ve Tahtakuşlar - Çamlıbel gibi köyler tam size göre oteller ve pansiyonlarla dolu.

Edremit

Akçay'ın bağlı olduğu Edremit ilçesi, Akçay'a yakın konumu nedeniyle bir diğer konaklama alternatifiniz. Edremit aslında kendi tesisleri ve plajları ile ayrı bir turizm merkezi olarak da düşünülebilir. Edremit'teki konaklama imkanları için Edremit otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder