30 Eylül 2015 Çarşamba

Karaburun'da nerede kalınır?

Çeşme'nin hemen kuzeyindeki Karaburun Yarımadası ve Karaburun İlçesi, Çeşme'nin popülaritesine sahip olmasa da turist kalabalığından, ve fahiş fiyatlarından bunalanlara huzur dolu bir tatil vaadediyor. Yarımada ile aynı adı taşıyan Karaburun ilçesi, İzmir'in en küçük ilçesi. Burası Homer'in Odessa'da rüzgarlı Mimas diye bahsettiği yer. Burası oldukça virajlı bir yolun sonunda. Her ne kadar ara ara gündeme gelse de İzmir ile Feribot seferleri hiç hayata geçirilmemiş. Aslına bakarsanız bu virajlı yollar Karaburun'un turizm açısından gelişmemiş olmasının en önemli nedeni. Fakat tam da işte bu gelişmemişlik burayı farklı kılan nokta. Bugün devasa tesisler ve turizm kalabalığı ile dolu meşhur turizm merkezlerinin 1980lerdeki hali gibi küçük ve şirin bir yer burası (nüfusu sadece 3000 civarı).

Karaburun'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Bölge turizm açısından pek gelişmemiş ve genelde de yazlıkçıların uğradığı bir yer. Ama yine de burada konaklamak isterseniz bir iki düzine kadar otel mevcut. Genelde ya Karaburun ilçesi ve hemen yakınında ya da Karaburun'un sahilindeki köylere yakın oteller alternatifleriniz. Biz bu yazımızda birkaç Karaburun otel tavsiyesi vererek yazımızın başlığındaki soruya cevap vermeye çalışacağız.

Karaburun'da nerede kalınır?
Karaburun
Karaburun Eco Otel, Ege Denizi'ne tepeden bakan muhteşem manzaralı bir otel. Hemen dibindeki küçük şirin bir iskele var. Otelin oda ve tesisleri temiz ve konforlu. Kahvaltı ve yemekler ise oldukça iyi. Burası SPA gibi tesisleri olmayan basit bir otel ama huzurlu bir tatil vaadeden, güzel bir Karaburun konaklama alternatifi.

Lipsos Otel Izmir, Yeniliman Köyünde, denize sıfır, güzel bir Karaburun oteli. Sizi çocukluğunuzda, büyük tatil köyleri ve oteller öncesinde deniz kenarında kaldığınız, çiftlik havalı pansiyonlara götürecek bir atmosferi var. Otelin çalışanları oldukça misafirperver, yemekleri de çok güzel. Huzurlu, herşeyden uzak tatil arayanlara rüya gibi gelecek bir yer.

Karaburun Yalı Pansiyon, Karaburun İlçesinde, eski limanın üzerinde denize sıfır bir pansiyon. Yorgun geçen yorucu bir donemin sonunda biraz huzur olsun ama denizin dibinde olsun istiyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz. Standart pansiyon anlayışının biraz üstüne çıkabilmiş olan işletmesi, konumu ve Karaburun'un kendisi çok güzel.

Karaburun Yalı Pansiyon
Karaburun Yalı Pansiyon denize sıfır


Can Karaburun Otel mavi bayraklı Bodrum Plajının tam üzerinde harika bir konuma sahip. Denizin dibindeki konumu ve personeli en büyük artıları. Otel Karaburun merkeze yürüyerek 15 dakika mesafede. Tesisler bakımsız maalesef ama kahvaltısı, konumu ve personeli durumu kurtarıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder