30 Eylül 2015 Çarşamba

Cunda'da nerede kalınır?

Ayvalık denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Cunda Adası, Ayvalık Adaları olarak bilinen 22 adanın yerleşime açık olan tek adası. Gökçeada, Bozcada ve Uzunada'dan sonra Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki en büyük adası olan Cunda, tipik, şirin bir Ege tatil kasabası. Temiz denizi, güzel plajları, birbirinden lezzetli balık yemekleri ve kendine has atmosferi ile her geçen yıl popularitesi daha da artan ada, günümüzde yerli turizmin en başta gelen merkezlerinden biri.

Cunda Adası sahil şeridindeki balık lokantaları ile meşhur. Bu adadan diğer adalara yapılan tekne turları da Cunda'nın olmazsa olmazları arasında. Taksiyarhis Kilisesi, Aşıklar Tepesi, Cennet Ada Koyu, Agios Yorgis (Güvercin Ada Manastırı), Agia Triyada Kilisesi başta olmak üzere yaklaşık bir düzine gezilip-görülecek yere sahip. Rumlardan kalan yapılar ve adanın güzel sokakları kendi başlarına gezilip görülmesi gereken yerler aslında.

Daha gürültülü ve patırtılı Akdeniz tatil kentlerinden uzakta daha huzurlu bir tatil arayanlar için ideal bir yer olan Cunda'da nerede kalınır sorusuna birkaç öne çıkan, populer olan ve en önemlisi de konuklarından olumlu yorumlar alan Cunda otel tavsiyesi yaparak cevap vermeye çalışacağız. Tabii ki adadaki konaklama seçenekleriniz sadece aşağıdaki otellerle sınırlı değil. Cunda'daki otellerin daha geniş bir listesi, karşılaştırmalı otel oda fiyatları gibi ayrıntılar için Cunda otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Daha geniş bir Ayvalık otelleri yazısı için ise Ayvalık'ta nerede kalınır sayfasına bakabilirsiniz.

Cundada nerede kalınır?
Cunda Adası
Florina

Cunda'da huzurlu ve sakin bir tatil için en güzel seçenekler, kendine has atmosferleri ile taş binalarda hizmet veren, size evinizdeymişsiniz ya da tanıdığınız birinin misafiri imişsiniz havası yaşatan butik oteller. Bunlardan öne çıkanlardan biri de Florina. Merkezi bir konumda bulunan otelin odaları, temizliği, yemekleri ve işletmecilerinin misafirperverliği on  numara. Bir daha gelip konaklamayı iple çekeceğiniz, her sene geleceğiniz türden bir otel.

Otel Sobe

Cunda merkezde yer alan bir taş evde hizmet veren Otel Sobe, karakteri ve atmosferi olan, merkezi, temiz ve huzurlu bir otel arayanlara. Otelin servisi ve kahvaltısı da oldukça iyi. Otelin özel plajı (otelin dolmuşu ile ulaşılıyor) da oldukça güzel. Cunda'da kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz, küçük ve güzel bir butik otel.

Güle Otel

Merkezi konumdaki güzel bir başka küçük otel de Güle Otel. Şirin ve tertemiz tesisleri, mükemmel kahvaltısı, kıyıdan sadece 150 metre içerideki konumu ile öne çıkan bir otel. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder