30 Eylül 2015 Çarşamba

Şirince'de nerede kalınır?

İzmir'in ve Türkiye'nin en güzel köyü Şirince, Selçuk'un 8 kilometre doğusunda, Efes 15. yüzyılda terkedildiğinden beridir yerleşim yeri olan tarihi bir yer. Rivayete göre köy zamanında dağa kaçan Rumlar tarafından kurulmuş ve o zaman diğerleri arkalarından gelmesin diye köyü kuranlar buraya Çirkince demişler. Köyün ismi 1926 yılında o dönemin İzmir Valisi tarafından Şirince olarak değiştirilmiş. Köy her ne kadar yüzlerce yıllık tarihe sahip olsa da bugün köye karakterini veren tarihi Rum evleri 19. yüzyıldan kalma. Burası 19. yüzyılda özellikle ihracatlık incir üreten bir Rum kasabası imiş. 1920li yıllardaki Nüfus Mübadelesinden sonra Kavala'dan gelenler yerleştirilmiş buraya.

Şirince gerçekten de cennetten bir köşe. Köyün hiçbiri birbirinin manzarasını kapatmayan birbirinden güzel evlerinin yanında çevresindeki zeytinlikler, mandalina ve diğer meyve bahçeleri ile manzarası muhteşem. Köyün evlerinden sonra en ünlü özelliği şarapları. Özellikle Şirince meyve şarapları, zeytinyağı, sabunları ve lavanta ürünleri mutlaka almanız gereken şeyler.

Şirince'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Şirince'de hemen her köşede bir otel veya pansiyon var o nedenle konaklama konusunda temel bir pansiyondan lüks butik otele birçok alternatifiniz var. Ama yaz aylarında Şirince o kadar çok yoğun seyahat ediliyor ki çat kapı giderseniz Şirince'de kalacak yer bulabilmeniz imkansız. O nedenle otelinizi önceden ayarlamaya bakın.

Şirince'de popüler konaklama şekli tarihi bir Rum Evinden otele ya da pansiyona çevrilmiş, güzel bir bahçe içinde, Şirince merkezinin kalabalığından biraz dışarda bir Şirince Butik Otelinde kalmak. Biz aşağıda birkaç Şirince otel tavsiyesi verdik. Şirince otellerinin tam bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik oda fiyatları gibi ayrıntılı bilgiler için Şirince otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Şirincede nerede kalınır - Şirince manzara
Şirince Türkiye'nin en güzel köyü.
Nişanyan Evleri Otel

7 tarihi Şirince evinde hizmet veren Nişanyan Evleri Otel sadece Şirince'nin değil Türkiye'nin en güzel butik otellerinin başında geliyor. Köye tepeden bakan muhteşem manzaralı bu otelin kendisi başlıbaşına bir  ziyaretçi mıknatısı ve birçok konuk her sene Şirince'ye sırf burada kalmak için geliyor. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçıp gelenler, aradıkları huzurlu ve mistik ortamı burada fazlası ile bulacaklar.

Güllü Konakları

Eşsiz bir manzaraya sahip bahçesinin çevrelediği güzeller güzeli tarihi bir Rum evinde hizmet veren Güllü Konakları konumu, iç dekorasyonu ve bahçesi ile öne çıkıyor. Otelin temizliği ve de servisi ise yine oldukça iyi.

Stonehouse By İpek Otel

Oldukça güzel taş evlerde hizmet veren, konforlu yatakları ve kahvaltısının yanında huzur verici çevre peyzajı ile de öne çıkan Stonehouse By İpek Otel köyün hemen hemen içinde güzel bir konuma da sahip. Çoçuklu aileler özellikle bu otele bayılacaklar, bahçedeki hayvanlara da çocuklar bayılacaklar. Konum olarak merkezi olmasına rağmen yeterince dışarda olduğundan Şirince'nin turist kalabalığından da uzak.

Markiz Konakları Butik Otel

Şirince'de lüks konaklama arayanların mutlaka bakması gereken Markiz Konakları Butik Oteli geniş ve konforlu odalarının yanında manzarası, bahçesi ve servisi ile öne çıkıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder