19 Eylül 2015 Cumartesi

İzmir'de nerede kalınır?

Türkiye'nin 3. büyük kenti İzmir, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Kent hem Çeşme ve Alaçatı gibi bazı en güzel turizm merkezlerine olan yakınlığı, hem kendi sunduğu gezilip - görülecek yerler, hem de Türkiye'nin önemli ticaret ve sanayii merkezlerinden biri oluşu sayesinde her yıl oldukça fazla sayıda ziyaretçiyi kendine çeken bir yer. İstanbul ve Bursa'dan sonra Türkiye'nin en büyük üçüncü ihracatçı şehri olan İzmir, büyük firmaların yer aldığı Manisa'ya yakınlığı dolayısı ile bu şehire ziyaret ve ticaret için gelenlerin de konakladığı bir yer.

İzmir'de nerede kalınır sorusuna gelelim hemen. İzmir'de her keseye ve zevke uygun otel bulmak mümkün. Özellikle son yıllarda butik otel ve apart otel konaklaması da gelişmeye başladı. Bugün geliş amacınıza göre kalacağınız semt değişse de İzmir'in en popüler konaklama merkezi Konak çevresi. Burada İzmir'in en lüks otellerinin çoğunu bulmanız mümkün (özellikle iş seyahati için şehirde bulunanlar bu bölgedeki otelleri tercih etmekte). Biz bu yazımızda tek tek İzmir otel tavsiyesi vermek yerine İzmir'in konaklama açısından popüler semtlerini listleyip ve buraların ne açıdan popüler olduğunu detaylandıracağız.

İzmir Haritası - İzmir'de nerede kalınır
İzmir Semtleri ve İlçeleri Haritası. Konak Semti (yukarıdaki haritada 2 numaralı alan) şehrin tarihi merkezi ve aynı zamanda İzmir'de konaklama açısından en popüler bölge.
Konak

İzmir'in tarihi merkezine denk gelen Konak semti, aynı zamanda İzmir'de nerede kalınır sorusunun en başta gelen cevabı. 1984 yılına kadar İzmir Belediyesi'nin nihai sınırları olan Konak (kentin Balçova, Bayraklı, Bornova, Karşıyaka gibi diğer önemli semtleri zamanında kendi başlarına birer yerleşke imiş) kentin devasa bir metropole dönüşmesi ile bugün Konak Meydanı çevresini içine alan bölgenin ismi.

Konak Meydanı çevresindeki İzmir otelleri, şehrin en merkezi otelleri. Meşhur İzmir Saat Kulesi'de bu meydanda. Meydanda en büyük yeri işgal eden binalar ise Merkez Otobüs İstasyonu, Hükümet Konağı, Belediye ve Yalı Camii. Meydan aynı zamanda Kemeraltı'na yürüme mesafesinde.

Eğer İzmir'de merkezi, gezilip-görülecek yerlerin çoğuna yürüme mesafesinde bir otel arıyorsanız, Konak Semti ilk bakmanız gereken yerlerden biri. Buradaki oteller, karşılaştırmalı gecelik otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için İzmir Konak Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

İzmir Konak Meydanı
İzmir Konak Meydanı
Balçova

Konak'ın hemen batısında, Çeşme yolu üzerindeki Balçova semti, şehir merkezindeki konumu, alışveriş merkezleri ve Kaplıcaları ile bir diğer popüler İzmir semti. Antik çağlardan beridir bilinen kaplıcalar, o dönemde Agamemnon Hamamları olarak bilinirmiş (rivayete göre Truva Savaşlarında Agamemnon komutasındaki Yunan askerleri bir büyücü tarafından yaraları iyileşsin diye buraya yönlendirilmiş). Bölge, Türkiye Kaplıca Turizminin önde gelen alanlarından biri. Eskiden kaplıca suları yaz aylarında kururmuş ama bugün modern teknoloji sayesinde her mevsim kaplıcalardan yararlanmak mümkün.

Buradaki oteller, karşılaştırmalı gecelik otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için İzmir Balçova Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Karşıyaka

Konak'tan sonraki en kalabalık 2. İzmir Semti olan Karşıyaka adını, tarihi İzmir kenti olan Konak'ın körfezde karşı kıyısındaki konumundan alıyor. Türkiye'nin ortalama eğitim seviyesi en yüksek olan bu bölgesine ulaşmak için körfez feribotları oldukça popüler. Her ne kadar oldukça gelişmiş ve gezilip görülecek bir yer olsa da, Karşıyaka popüler bir konaklama bölgesi değil. Yine de bir nedenden burada kalmak isterseniz, buradaki otellerin gecelik oda fiyatları gibi ayrıntıları da içeren bir listesini İzmir Karşıyaka otelleri sayfasında bulabilirsiniz.

Bornova

Konak Semtinin hemen kuzey batısındaki Bornova, Ege Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi ile özdeşleşmiş, oldukça gelişmiş bir semt. Fakat burası konaklama ve otel açısından pek gelişmiş değil. Tüm semtte toplam konaklama kapasitesi 400 yatak ve konaklama açısından Konak'ın yanında sönük kalıyor. Fakat semtin kendine has mimarili binaları ile popüler merkezi, gezilip görülmeye değer bir yer. İzmir'in en büyük alışveriş merkezlerinden Forum Bornova'da semtin bir diğer atraksiyonu. IKEA, Tesco Kipa Superstore, 7 sinema salonu ve bir çok alışveriş ve yeme-içme olanakları ile Forum Bornova popüler bir yer.

Eğer Bornova'da kalmak istereniz de buradaki otellerin karşılaştırmalı fiyatlar gibi deyatları da içeren bir listesi için İzmir Bornova otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder